need help

אתי1984

New member
need help

Hi lekulam, mitstaeret sheani kotevet beotiot shel anglit, aval karega ein li ivrit bamakedet.haiom nihnasti leatar shel universitat tel viv veraiti shehem kvar pirsemu et hatahei hakabala. paam shaalti beforum shel studentim kan betapuz keitsad kovaat kol universita et tsiunei hakabala shela veharbe anashim anu li sheleahar shehaharshama harishonit nigmeret mistaklim al mispar hanirshamim lekol fakulta vegam al hanetunim shelahem : bagrut ,psihometri vebasof lefi hamuamad baal netunei hakabala hanemuhim beioter vekah gam muamad baal netunim hagvohim beioter kovim et tnaei hakabala. ad kan hakol tov aval eih hauniversita iehola likboa tsiunei hatama im adain lo kulam kiblu et totsaot hapsihometri? haim ze omer shehauniversitaot kvar kiblu et hatotsaot shel moed april? be-nite.org.il adain katuv shehatsiunim iuavru lemosdot haskala beemtsa may veze lo mamash mistader im haneemar leil. im misheu iuhal leavhir et ainian ani meod ode lo.

TRIPLEfnH

New member
What the heck is this Hara ?

If you type in English , type English words for god sake !!!

../images/Emo45.gif

יש גם אפשרות לפתוח מקלדת וירטואלית בעברית הלינק אליה נמצא משמאל לתיבה של נושא ההודעה.

אתי1984

New member
זקוקה לעזרה בבקשה

שלום לכולם.היום נכנסתי לאתר של אוניברסיטת תל-אביב וראיתי שהם כבר פירסמו את חתכי הקבלה שלהם לשנה הבאה. פעם שאלתי כמה סטודנטים מפורום סטודנטים בתפוז, כיצד קובעת כל אוניברסיטה את ספי הקבלה שלה, והסבירו לי שלאחר שההרשמה הראשונית נגמרת, כל אוניברסיטה מסתכלת כמה אנשים נרשמו ביחס למספר התלמידים המקסימלי שכל פקולטה מוכנה לקבל. לאחר מכן בודקים מי מהנרשמים בעל ציוני קבלה הנמוכים ביותר וכך גם המועמד בעל הנתונים הגבוהים ביותר ולפי זה קובעים את ספי הקבלה לשנה הבאה. עד כאן הכל טוב, אבל איך האוניברסיטה יכולה לקבוע את חתכי הקבלה שלה אם עדיין לא כל מי שנרשם קיבל את התוצאות של פסיכומטרי? האם זה אומר שהאוניברסיטאות כבר קיבלו את התוצאות של מועד אפריל? באתר של המרכז הארצי עדיין כתוב, שציוני מועד אפריל יועברו למוסדות להשכלה באמצע מאי, וזה לא כל כך מסתדר עם הסבר שקיבלתי מהסטודנטים. אם מישהו יוכל להבהיר את הענין אודה לו מאוד.

אלה הם ספי קבלה ודחייה

מי שמעל לסף הקבלה - בטוח מתקבל מי שמתחת לסף הדחיה - בטוח לא מתקבל. כל מי שבאמצע (שזה 30% בהערכה גסה מאוד) צריך לחכות לתשובה מהאוניברסיטה.

1234aaa

New member
תגיד,

מעכשיו ועד תחילת הלימודים ,סף הקבלה צפוי לרדת וסף הדחייה לעלות.. הבנתי נכון?

כן. ככל שאתה קרוב יותר לאחד מהם

תקבל תשובה יותר מהר. תמיד יש אנשים שמקבלים תשובה אם הם התקבלו או לא רק שבוע לפני תחילת הלימודים וזה מאוד מאוד מעצבן (כי בגלל חוסר הודאות הם כבר בטח שילמו תשלום ראשון לבר אילן או למקום אחר - 3000 ש"ח - וכבר הרכיבו מערכת)

1234aaa

New member
הממ..

הבגרויות שלי יגיעו רק בסביבות אוקטובר ככה ש.. תגיד יש מצב שהם יעלו את סף הקבלה עוד יותר? יענו יותר גבוה ממה שהוא עכשיו?

TRIPLEfnH

New member
לא.

ספי הקבלה ירדו כמו גם שספי הדחייה יעלו. אבל מה זאת אומרת שהבגרויות שלך יגיעו רק באוקטובר ? הית צריך כבר מזמן למסור ציוני בגרות ?!

LOL למי למסור , הוא עוד לא עשה

חח אני והוא עתודאים.. עוד לא עשינו בגרות.. מה אתה מצפה שנמסור להם ? LOL

1234aaa

New member
אני מועמד לעתודה..

עוד לא עשיתי את כל הבגרויות שלי אפילו..

TRIPLEfnH

New member
לדעתי.

האוניברסיטאות עדיין לא קיבלו מן המרכז הארצי את התוצאות, לא שאם כן זה יפתיע אותי כי בטוח שתוצאות כבר יש למרכז הארצי מזמן והוא מעכב אותן. בכל מקרה, ספי הקבלה והדחייה שיש כרגע הם מאוד מאוד לא ריאליים (משני הקטבים) ככה שזה לא אומר כלום. הם התבססו על מס' המועמדים שיש להם ועל ספי הקבלה בשנים שעברו בכדי לקבוע את ספי הקבלה ההתחלתיים.

למעלה