Need HELP

fa jing

New member
Need HELP../images/Emo53.gif

Hello all, I writing this add in order to get your HELP. In a few days I going to meet with Mr. Fang Zhi Qiang, the top student and the succesor of Mr. Chen Fa Ke the 17th descendent of the Chen Tai Ji Family. The purpose of my meeting with Mr. Fang is to conduct an interview regarding the Chen Tai Ji and the History of Tai Ji. I met till now with 6 masters in Diffrent styles to tell you frankly..some time I feel that I´m runing out of questions!!!! And here I need your Help!!!! If you Have any intrest in Tai Ji or know about it and have important question that need to be asked he is the right person to ask!!! The question can concern every thing : Fighting,Pushing hands,Ways of practice, etc. Thank you for any of you future HELP. Hanan Tianjin China​

לי יש שאלה

דובר רבות בפורום על הקשר בין אומנויות לחימה ורוחניות, ותוך כדי זה עלתה השאלה האם המדיטציה בתנועה שבטאי-צ´י נועדה אך ורק לצורך יצירת ריכוז ושלווה פנימית בזמן קרב או שאכן היא מובילה לפיתוח רוחני. למה שלא תעלה בפניו שאלה זו בפרט, ואת הקשר בין אומנויות לחימה לרוחניות ולפיתוח רוחני בכלל? בהצלחה, לורנס

fa jing

New member
Interesting

Now I just need to solve a minor problem.....how to translate this good question into practical Chinese. Lorance you giving me new things to learn...I guess my Chinese just got better because of it. Hanan Tianjin China​

trener

New member
שאלה

בתחום של יכולת של אדם. 1. ראיתי הופעה של יוגין עם חבל (סרט תיעודי). חבל עבה, גמיש, רגיל, ניתן לראותו ולגעת, כמו באולם התעמלות. לפתע בידו של היוגין חוא הופך לקשה וילד מטפס עליו ויורד. מיד החבל חוזר למצב "טבעי" איזה מין קסם זה? 2. ראיתי אדם שיכול לשים בפה חתיכת גחלת מהמדורה. האם מאסטרים שלך יכולים לעשות זה?

WhiteBear

New member
לגבי "טריקים" (אין פה שאלות)

ממה ששמעתי, טריקים הם לא יותר מאשר קוריוז. זכור לי שאצומי מאאסקי, ראש בוג´ין קאן (נינג´יטסו=בודו טאי ג´יטסו), כתב ספר בזמנו שבו היה פרק על שלל טריקים שאנשים מתיימרים לשייך לעיסוק באומנויות לחימה, ושהוא פסל בכל מכל. שווה לשאול את בודוקה בנושא (או שאני אזכר בינתיים בשם הספר)...

WhiteBear

New member
כמה שאלות:

אני לא משוכנע כמה הם מוצלחות. אני מקווה שהם לא יצאו בנאליות, או ילדותיות. בכל מקרה, אם משהו יהיה שימושי, אז מה טוב. ובנפרד, אני בטוח שכולנו נשמח לקבל לקרוא תירגום של הראיונות...
טל. השאלות: איך להסביר "מה זה טאי צ´י" לאדם שלא מכיר טאי צ´י? איך הוא היה ממליץ לאדם שלא מבין, למצוא מורה? האם כדאי לאדם שלומד טאי צ´י לקרוא טקסטים קשורים? במה הם תורמים להתקדמות בעיסוק?(נגיד, האם הם נותנים מוטיבציה לאימון, או הבנה? שהרי את שני אלו האימונים נותנים בפני עצמם – הן בתחושה ובהבנה שהתרגול מביא) האם עיסוק בלחימה של טאי צ´י, עלול לפצוע את הגוף? או שמדובר בחלק הכרחי בפיתוח הבריאות של הגוף? מהבחינה הזו, האם ניתן לעשות הפרדה בין פיתוח יכולת לחימה לשיפור הבריאות? האם אפשר לעשות טאי צ´י "רק" לבריאות/לחימה ?? איך טאי צ´י מתפתח (היסטורית)? האם ועל פי מה מתווספות/מחסירים קאטות לשיטה (נגיד, לפי אפליקציות שיושמו בקרב, או הבנה של עקרונות רפואיים)? מי ואיך קובע איך ללמד ולעסוק בה ? או במילים אחרות – איזה סוג "מחקר" מתבצע בפיתוח של טאי צ´י לאורך השנים? מה הקרטריונים שדואגים שרכיב מידע בטאי צ´י יישמר הלאה או שיוותרו עליו? (האם יש דבר כזה, רכיב מידע שמוותרים עליו?) האם אפשר לומר שאיך שתרגלו טאי צ´י לפני אלף שנה לעומת היום, חל שינוי משמעותי בערך שהאימון יוצר אצל המתאמנים (נגיד: מתאמן בשיטה היום לעומת פעם, יהיה בריא ולוחם טוב יותר)? בהמשך, האם אפשר לשאר שיהיה שיפור באפקט האפשרי של עיסוק בטאי צ´י בעתיד? האם ייתכן שטאי צ´י יתפתח במידה שיגדיל עוד יותר את תחולת החיים של המתרגיל ואת יכולתו לעסוק בקרב? איך העיסוק בטאי צ´י משפיע על יצירתיות של העוסקים בו? האם העיסוק בטאי צ´י משפיע, ואם כן איך, על היכולת והיצירתיות של האדם המתרגל (נגיד: פסלים, ציורים, סיפורים, תיאוריות מדעיות … וכן הלאה) – מה בתרגול טאי צ´י משפיע כך ?

fa jing

New member
Hi Again

Thank you all for the good questions. It is a great help for me I´ll love to hear some more. Hanan Tianjin China​

orii

New member
טל, יופי של שאלות

אדגיש במילים שלי מה שאותי מעניין: 1. איך מתפתחת השיטה מה אם בכלל לדעתו משתנה בעיקר ברמת עקרונות התנועה + דוגמאות. 2. הקשר לבריאות. 3. תוך איזה פרק זמן הופך הטאי צ´י לפרקטי ברמת בריאות וברמת לחימה (ברור שזה אישי אבל השאלה היא לגבי תלמיד משקיען ממוצע)?

WhiteBear

New member
הרגע חשבתי על עוד משהו:

האם יש דרך לשפוט בין "ידע" שונה שמופיע בשיטת לחימה? לדוגמא: האם ה"ידע" על ההטבות של יציבה מסויימת לעומת אחרת, או תנועות שונות... האם אפשר לומר "את זה אני יודע שהוא טוב, באופן שיותר חזק מאשר אני יודע שזה טוב?" מה הקריטריונים שבוררים ידיעה אחת על פני השניה ??

למעלה