NCIS מול MCIS LOS ANGELES

רינת4

New member
NCIS מול MCIS LOS ANGELES

מישהו מוכן להסביר לי למה את NCIS הישנה והטובה לא טורחים להביא לכאן למרות שהתחילו לשדר אותה בזמנו (זכור לי שאחרי שהולמרק נסגר, אז שידרו אותה באחד הערוצים בהוט, לא?), והיא תיכף מתחילה בארה"ב את עונה 10! אבל את גרסת לוס אנג'לס כן מביאים? לא שרדתי ממנה חמש דקות, ועם כל הכבוד לכריס אודונל, הוא כבר לא חמוד כמו פעם והוא ממש לא גיבס או טוני.

בגרסת הלוס אנג'לס אין את הדמויות המרתקות, אין את הדינאמיקה הכיפית ,אין את כל הניואנסים המרנינים , שעושים את הסדרה למה שהיא. בנוסף לתסריט והבימוי שלדעתי מצוינים לכשעצמם. אבל מה שמבדיל את הסדרה מכל סדרת משטרה וחקירות אחרת, היא למעשה הדמויות. איפה יש עוד דמות שדומה לדמות של אבי בסדרה אחרת...?

בקיצור-הייתי מאוד רוצה לראות את NCIS המקורית בטלוויזיה. במקום, או לפחות בנוסף ללוס אנג'לס. סתם רציתי לדעת אם יש עוד אנשים שמרגישים כמוני, או שהסדרה לגמרי נשכחה ולא מעניינת למעשה אף אחד?

אבל למקרה שמישהו כן רואה...ספויילר
לעונה 8 פרק 14

איזה פרק ! אני כל כך מתגעגעת לקיית. ולמרות שזיוה לאט לאט התחבבה עלי(אם כי מצחיק לשמוע אותה אומרת מילים בעברית, ולא מצליחה לבטא את האות "ח" כמו שצריך חחח), מעולם לא התגברתי על זה שהרגו לי את אחת הדמויות האהובות. מבאס רק שלא הביאו את סאשה בשביל לצלם כמה סצינות "פלשבק" שמעולם לא ראינו. חוץ מלהקליט אותה בשיחת טלפון עם אחותה, תוך כדי שימו בקטע ארכיון שלה בשביל הויז'ואל. אני עדיין מקווה שיום אחד, יביאו אותה לתפקיד אורח כמו שצריך, אם כפלשבק, או כרוח שמטרידה את מנוחתם. זה דווקא יהיה יכול להיות מאוד נחמד. זה היה פרק יפה ואפילו כמה דמעות ירדו לי שם, במיוחד כשהראו את הקטע של ההתנקשות בחייה שוב

לא קראתי את הספוילר.......

"אבל מה שמבדיל את הסדרה מכל סדרת משטרה וחקירות אחרת, היא למעשה הדמויות"
היום בכל סדרת משטרה שניה מביאים דמויות נפלאות. הנוסחה שחוקה ונדושה, אבל הדמויות הן מה שהופכים את הסדרות לנפלאות (בונס, קאסל). לא ראיתי את NCIS (למרות שרציתי לראות אותה ובהוט מתעקשים שאי אפשר להחזיר את העונות הראשונות ל- VOD) ואני מאמין לך בקשר לדמויות אבל היום היא לא מחדשת בכלום. יכול להיות שכיף לראות אותה בעיקר בגלל הדמויות אבל זה לא חדש.
ו- NCIS לוס אנג'לס היא גם דוגמה לסדרה עם דמויות נפלאות! יכול להיות שרמת הציפיות שלך גרמה לך לשפוט אותה בחומרה (אי אפשר לראות ספינאוף בלי להשוות למקור), אבל היא סדרה כיפית, מלאה באקשן ודמויות נהדרות. אין לי מושג איך היא אמורה להיות בהשוואה למקור בל מכיוון שאותו לא ראיתי, אני לא שופט אותה על סמך זה.

בלי קשר, זה באמת תמוהה לא להביא את סדרת המקור וכן לשדר את הספינאוף, אבל הוט תמיד עושים החלטות תמוהות. כאשר הם משדרים סרט המשך, הם לא טורחים לשדר את הסרטים הראשונים (אף פעם לא ראיתי את צעצוע של סיפור 2, אני לא יכול לראות את הסרט הראשון וישר לקפוץ לסרט השלישי, הילד כבר בן 18!!!!!)

רינת4

New member
אבל זו הנוסחה שעובדת

"חידוש" זה רק גימיק להביא את הצופה. לדעתי שום סדרה היום כמעט ולא מחדשת בכלום (ואני מדברת על סדרות מהסוג הזה, לא על מד"ב למשל, ששם החדשנות היא כן שם המשחק). וכן, הסדרות שעובדות הן בעיקר אלה שבהן הצופה מתחבר לדמויות(גם בסדרות מד"ב, אגב).אתה יכול למשוך צופים ולהגיד שזו סדרה חדשנית והצופים יגיעו כי אתה אומר להם שיש פה משהו חדש. אבל בשורה התחתונה, סדרה שבה הצופים לא מתחברים לדמויות, היא סדרה שלא תצליח. כמובן שיש יוצאים מן הכלל, כמו לכל דבר.

לדוגמא: CSI (המקורית ומיאמי וניו יורק) החידוש היה שהביאו את כל הקטע של המדע והמיכשור ה"מגניב". אני אישית פחות מתחברת אליה כי מבחינתי, הדמויות שם ממש לא מעניינות. אני צופה בה רק אם ממש משעמם לי וזה יהיה הדבר המעניין היחידי שיש בטלוויזיה.. יש כל כך הרבה דמויות וקשה להתחבר אליהן. חוץ מ-CSI המקורית ששם יש את הבוס שאני לא זוכרת את שמו, שהוא היחידי שבגללו היה שווה לראות את הסדרה.

ואני כן צופה בבונס ואני כן צופה בקאסל כי שוב, הדמויות שם הן הלב של הסדרה ולא כל המקרים שהם חוקרים. הגישה של הדמויות אל המקרים ואיך שזה נוגע אליהם, ומה זה אומר עליהם או משפיע על היחסים שלהן...זה מה שמעניין כאן באמת.
בונס - החידוש בבונס זה לנמעשה התפקיד של ברנן ושאר הדמויות שמגיעות איתה. אבל אם האינטראקציה בין הדמויות לא הייתה עובדת, הסדרה לא הייתה מצליחה.
קאסל - מה החידוש כאן? שזה סופר שמצטרף לשוטרת? זה לא נחשב חידוש מבחינתי. והסיבה היחידה שהסדרה עובדת היא ניית'ן פיליון, שהדמות שלו היא אחת הכיפיות שנראו על מסך הטלוייזיה שלי מזה הרבה זמן.ת'כלס, אני חושבת שגם אם הדמויות שמסביבו היו משוחקות על ידי שחקנים אחרים היא עדיין הייתה עובדת.אבל זו רק דעתי, אני בטוחה שיש הרבה שיחלקו על כך. וזו הזדמנות טובה לשאול: האם ידוע אם תהיה עונה 5 או לא?

ומכיוון שלא צפית בNCIS המקורית, אז אתה לא באמת יכול להגיד שהיא לא מחדשת בכלום. כי יש שם כמה דברים שלא תמצא בסדרות אחרות. למשל, יש שם את הדמות של אבי, שהיא זו שמעבדת את הראיות, הפרנזיקית שלהם , שאין דמות שניה שדומה לה בטלוויזיה (נתחיל בזה שהדמות היא סוג של גותית שישנה בארון קבורה, לובשת הרבה שחור,הרבה קעקועים ועוד אבל לא מחשיבה את עצמה כגותית. דמות משעשעת, מצחיקה ועם זאת רצינית כשצריך). או יותר מזה- דמות שמגיעה בעונה 3-מזהירה כי יש אנשים שכן יחשיבו את זה כספוילר-למרות שלדעתי זה לא הורס כלום. אז "
"

יש שם דמות ישראלית בשם זיוה דויד. שאמנם לא משחקת אותה שחקנית ישראלית (וזה קצת קשה לפעמים בגלל משפטים שהיא אומרת בעברית) אבל זו עדיין דמות ישראלית, והיא מביאה איתה קישורים למוסד ושיתוף פעולה עם הנייבי של ארה"ב, שזה תמיד מעניין לצפות, במיוחד כישראלית. והיא הגיעה בעונה השלישית, שכבר לא שודרה כאן.

סיום "
"

ומבחינה טכנולוגית - אבי ומקגי (אחד החוקרים) מפציצים בידע של מחשבים, האקריות וטכנולוגיה.כאשר מצד שני יש את גיבס וטוני, שזה לא ממש הקטע שלהם (וזה נורא משעשע לפעמים).

בקשר להוט: הם ידועים בתור הורסי סדרות. כמו למשל ההתעללות בבונז .מתחילים את עונות 4 ו- 5 בלי להודיע, מסיימים את העונה , חוזרים שוב לעונה 4 . בפעם השלישית או הרביעית כבר. ואיפה עונה 6? שום פרומואים, שום קידום. פשוט התעללות לשמה. וחבל. כי זו סדרה שאפשר בכיף לשים בערוץ 3 בשעות הערב. או הפרומואים שהיו לפרינג', שמתחילה עונה חדשה שמשודרת כל יום, חודשיים אחרי שהעונה כבר הסתיימה. מעניין בכלל מתי , אם בכלל, הם מתכוונים להביא את עונה 4.

שוב, לא קראתי את הספוילר....

לפי מה שאני יודע על NCIS (ראיתי בערך את החמישה פרקים הראשונים) ולפי מה שאת אומרת על הסדרה (לא כולל ספוילרים, כמובן), היא בדיוק כמו הדוגמאות שפירטת. היא מביאה את ה"חידוש" שלה לעולם סדרות המשטרה. אפשר להגיד שהיא מיוחדת ואפשר להגיד שהיא נכנסת לתוך קטגוריה אחת נפרדת של סדרות שמביאות ייחודיות (כמו קאסל ובונס).
אני קורה לנוסחה של CBS (שאפשר למצוא אותה בעוד רשתות) כנדושה. אותן סדרות משטרה שעובדות על אותו דבר עם כמה גימיקים קטנים (הדוגמה הכי טובה היא בלתי נשכחת עם פופי מונטגומרי שבדיוק בוטלה וואחרי זה ניצלה). אני מפריד אותן מהסדרות האחרות כי בהן יש פחות הומור ולרוב הדמויות באמת לא משהו (אני מת על CSI מיאמי ודי אוהב את CSI אבל אני לא יכול להגיד שהדמויות שם נפלאות. אני מסכים איתך).
בסך הכל מה שאמרתי זה ש- NCIS נכנסת לאותה קטגוריה של סדרות כמו בונס, קאסל ואפילו THE GLADES (ועוד ועוד ועוד). לפחות ככה את אומרת. אני צריך לראות עונה אחת לפחות בשביל לקבוע את זה.

ד"א, אני מסכים שצריכים דמויות בשביל להתחבר לסדרה אבל זה לא במאה אחוז. את אומרת יוצאים מן הכלל כאילו יש חריגים וזה דבר נדיר ביותר (ככה אני פירשתי "יוצאים מן הכלל". תקני אותי אם אני טועה) אבל אני כן חושב שזה נפוץ לאהוב סדרה לאו דווקא בגלל הדמויות. אולי לא הרבה אבל בהחלט לא נדיר. זה גם תלוי כמה את אוהבת טלוויזיה. הדוגמה הכי טובה היא באמת CSI הראשונה ו- CSI מיאמי. אני יכול להגיד שיש שם דמויות שאני אוהב אבל "אוהב" נתון לפרשנות בכל רגע נתון. כשאני מדבר על פרינג', אז אני אוהב. כשאני מדבר על CSI אז אני אוהב (דמייני כאילו אני לוחש את זה). מפריע לי לראות דמויות מתחלפות כי אני לא מת על שינויים, אבל להגיד שעצוב לי על החילוף בסדרה (וגם ב- CSI מיאמי) זה לא מדויק. לא עצוב לי על הדמות אלא על הרעיון של להחליף את הדמות.
חפרתי עכשיו על הדוגמה והפסדתי את כל מה שהיה עכשיו באולימפיאדה. אבל אני לא כועס

למעלה