NBA UNRIVALED - אל תנסו את זה בבית

orendx

New member
NBA UNRIVALED - אל תנסו את זה בבית

שלום לכולם, אני יודע שלא יוצא לי לכתוב פה כמעט בכלל, אבל אני שמח להביא לכם ביקורת נוספת על משחק NBA. הפעם מדובר במשחק שיצא לחנויות הוירטואליות של האקס בוקס 360 והפלייסטיישן 3 (בעלות של 15דולר), משחק בשם NBA UNRIVALED . על הנייר הוא אמור היה להיראות ולהרגיש כמו משחקי הכדורסל המיתולגים של סוף שנות השמונים ותחילת התשעים, בפועל הוא היווה אכזבה עצומה. הנה הלינק לאתר (הביקורת היא אייטם ראשי): ogelive.net אם מישהו מעוניין לעזור, לכתוב, ואפילו לייעץ לאתר, אשמח לשמוע. אורן.

orendx

New member
תשובה

NBA JAM, היה אחד ממשחקי הכדורסל הארקיידים הראשונים שיצאו בתחילת-אמצע שנות התשעים לקונסולות כמו המגה-דרייב של סגה. עם השנים הפיצה חברת MIDWAY (שבשנה שעברה פשטה את הרגל), מספר גרסאות של המשחק שרובן הצליחו למדי. מנוע המשחק מציג משחק של 3-3 (אם אני לא טועה אפשר לעשות גם 2-2), במגרש קטן, השחקנים עצמם מעוצבים עם גוף קטן ופנים גדולות (בדומה לקריקטורות). מה שעושה את המשחק למשחק מהנה במיוחד, זה סגנון משחק מהיר מאוד בלי מעצורים בכלל, הרבה דאנקים (ששחקן מקבל רצף של התקפות הוא יכול לשרוף את הסל), קליעות, דחיפות וכל מה שבא ליד. עם השנים השיקה חברת EA, סדרת משחקי ארקייד משלה בשם NBA STREET, שזכתה להצלחה אדירה אף היא (בימי הפלייסטיישן 2, כיום היא נמצאת בהקפאה לאחר כותר אחר שיצא לפלייסטיישן 3). הסדרה הזאת למעשה לקחה את הבסיס של NBA JAM, העבירה אותו למנוע תלת ממדי, בתוספת התמקדות בטריקים, ככל שהשחקן מבצע יותר טריקים, כך הוא מקבל מד בשם GAMEBREAKER, ששווה שינוי טוטאלי בתוצאת המשחק. הכוונה היא שברגע שהמד פועל, קליעה של השחקן מחוץ לקשת מוסיפה לו שתי נקודות (בדומה לכדורסל רחוב), ומורידה ליריב שתי נקודות. גרסת ה-NBA STREET שאני הכי נהניתי ממנה, הייתה הגרסה השנייה שהציגה עיצוב ממש מצוייר של הדמויות (בדומה לדמיות מסרטים מצויירים), בנוסף לליין אגדות רחב. ניתן היה למצוא את ג'ורדן (שכעת אינו מופיע במשחק יותר, בגלל שהחוזה שאיפשר להשתמש בו פג), בשלוש גרסאות שונות, ג'ורדן של שנת 85, ג'ורדן של שנת 96 וג'ורדן של הוויזארדס. כיום עומדת חברת EA (שרכשה את הזכויות על NBA JAM), לשווק כותר מודרני של הסדרה לקונסולת ה-WII של נינטנדו, ונראה שהוא הולך לשמור על כל האלמנטים של הסדרה מהעבר ואף להקצין אותם (אני מאמין שלבקר השליטה ב-WII, יהיה חלק מרכזי בחווית המשחק). בכל מקרה ניתן למצוא סרטון של NBA JAM החדש בפעולה, בפינת ה-VOD של מהדורת גיימסנטר מתאריך 17.04.10. אני מאמין שאכתוב עליו בקרוב אייטם מרכזי.

DDN

New member
הם הצליחו להתקדם?

גירסאות 2006-2008 שלהם נראו בדיוק אותו הדבר, וגירסת 2K9 נראתה רחוקה מהם שנות אור

למעלה