nba today 9 - death of a channel

debroshi

New member
nba today 9 - death of a channel

Nba today 9 / ליאור דה-ברושי 1. מותו של ערוץ. החרא, שהתרגלנו לריחו המשכר בעשרים השנים האחרונות, ואשר בעצם הפך למסר, נפלט שנית. ערוץ האנ.בי.איי נסגר, ערב אחד, בפתאומיות, עם התנצלות ערפאתית ביסודה. שקופית אהובה, מדיפה ארומת מוות לח ומוכר החלה להבהב במרחב החלל הטלביזיוני, כלומר בערוץ מספר 41 (של מנויי הכבלים). עם הופעתה הגרפית, לרגע ביקשת לשאול כמה הרוגים ופצועים יש נכון לרגע זה, ואז התחנות המתאימות יהיו הערוצים אחד ושתיים בהתאמה... שם, אל מול מבטיהם המשתאים והנחרדים של היבינים, האילונים ועוזריהם נצטרך להתמודד עם השאלה האם מטוס הנציב שטרן ופמיילתו התרסק במדבר מוהאבי כתוצאה מתקלת אנוש. לחילופין יתכן שמתאבד בעל חזות מזוקנת וסכין יפני פילח ג´אמבו פקיסטאני והתפוצץ על מרכז האטבים בעיר של לוס אנג´לס. המציאות מינורית למדי: כלום לא עצוב, הכל כרגיל. שידורי ערוץ האנ.בי.איי יתחדשו בנובמבר הבא, עם תחילת עונת 2002-2003. 2. ישראל היא המדינה היחידה בחצי הכדור המערבי שבה קיים אחוז נרקומנים מרשים, רצון אדיר לצרוך, שפע של מזרקים ומוכנות לשלם כל מחיר תמורת מנת כדורסל מקצועני. רק החומר חסר. יש פה שלוש חברות כבלים לצד חברת לווין, אלף ספקי אינטרנט, עמק סיליקון השני בגודלו בעולם, מיליון סטארטאפים, אלף ואחד אוניברסיטאות ושלוחות מסתוריות, ממשלה עם תשע מאות שרים ועשרים אלף תוכניות מדיניות, הצבא החזק במזרח התיכון – אבל אין תחנה אחת שמוכנה, רוצה ויודעת לשדר אנ.בי.איי. מדיניות השידור תמיד נראית חובבנית, ספוראדית ומתעתעת במכוון: שני מגישים (שדרנים? פרשנים? סטנדאפיסטים?), אולפן נחבא מן העין (ואולי טוב שכך), איכות קול שנויה במחלוקת וכתבות ממוחזרות שהדיבוב שלהן מסמר את העור כמו אמבטית מי קרח באוקינווה, יפן. 3. איכשהו התחרות הכלכלית לעולם פוגעת בצרכן הכדורסל במקום להיטיב איתו, ככל שהדברים קשורים לאנ.בי.איי. כיום אפשר לצלם את מאדים, חי, להעביר טונות של מידע דיגיטלי דחוס מכל נקודה בכדור, לעצור תהליכי זיקנה, להשתיל שבב זעיר בתוך הגוף ואפילו לרכוש מערכת הפעלה בעלת עברית מובנית. להעביר עונת שידורים אחת שלמה – אי אפשר. 4. עכשיו חושבים שהבעיה היא הסכם הבלעדיות של יס עם ערוץ האנ.בי.איי. זו טענה מפגרת. הערוץ הזה הסריח גם כששודר. הוא הסריח מתוכניות ישנות (לא משחקי הקלסיקות), מפרומואים קבועים ומשעממים ומסלקציית משחקים, שבנתחים יותר מדי גדולים שלה עוררו גיחוך תחת הערכה. בנוסף לשמוע את השדרים והפרשנים, בראשות החנוק מגולדן סטייט קרליסימו, נחשבה למשימה בפני עצמה. גם בלי לבדוק בציציות ברור שמה שעלה לאויר פה לא שודר באמריקה אחד לאחד, כשם שערוצי ההיסטוריה, דיסקברי וגיאוגרפיה לאומית סובלים פה ממתכונת ´בשידור חוזר´ בלב הפריימטיים. 5. כיוון שלא מדובר בערוץ שמחלק מרשמים למתאדון בחינם, זאת פאדיחה ברמה לאומית-צרכנית-משפטית. גם בלי להיכנס לעובי הקורה, לא צריך להיות גאון כדי לאפשר למכורים להמשיך לצפות בערוץ האנ.בי.איי בדרך זו או אחרת. מעשית הסכמי בלעדיות הם פתירים. אבל כששני שליש מהמדינה מחוברים לשקעים המרובעים של הכבלים או הלווין, ואף אחד לא חולם להתנתק - במגרת ייצוגית כלשהי - בשל מדיניות שידורים נתונה, אין בעיה לסמנכ"לי התפעול להוריד הנחיה דרקונית לטכנאים הזוטרים במרכזי השליטה והבקרה. וכיוון שבשלב די מוקדם של חיי יצאתי מהמשחק, מכל זריית האבק הכלכלית-אנושית של שוק העבודה הממוסד, אין לי הכלים לתאר לכם במדויק את סיעור המוחות שקדם להנחיה הדרקונית, בהנחה שסיעור כזה התקיים כלל. 6. אם תוסיפו לקסאסה המרוססת הזאת את הניצחון של הלייקרס על הקינגס בארקו, במשחק מספר אחד, ובייחוד את האופן המנייריסטי שבו הוא הושג, יש כאן מתכון לא רע לדיכאון. אפשר לקרוא לו וובריסיטיס.

עידו17

New member
תגובה קצרה הפעם

בנוגע לרוב הסעיפים בהודעה שלך - אין לי מה להוסיף או להעיר. מצטער שהתגובה שלי הפעם קצרה, אתה פשוט צודק אחד-לאחד. הורדת הערוץ, שנובעת מהמדיניות הכלכלית של הNBA לסחוט כספים בכל דרך אפשרית באמת מרתיחה. רק נקודה אחת קטנה: נכון שערוץ הNBA היה ערוץ די מחורבן באופן כללי, בדומה לרוב מה שמיוצר ומשווק תחת חסות ובעלות ישירה של הNBA - חסר כל דמיון, מקוריות או השקעה. אבל אתה שוכח שהערוץ הזה לא מיועד לקהל האמריקני אלא לשוק העולמי, מה שמסביר אולי את הזילזול בצופים ואת החלטוריסטיות שפשתה בו. בארה"ב, פרט לרשתות הארציות (ESPN, TNT, NBC, CBS וכו´), שמשדרות משחקים נבחרים, קיימת רשת שידור עצמאית לכל אחד מהקבוצות, שמשדרת על בסיס קבוע אך ורק את משחקי הקבוצה. את כולם. ערוץ הNBA לא מפיק שידורים, הוא הולך בדרך הקלה ופשוט קונה אותם מן המוכן, מתובלים היטב בקטעי קישור עדכניים בכיכוב מוריס צ´יקס, מייק ג´מינסקי ועוד כאלה שאפילו לא זוכרים בעצמם ששיחקו פעם בNBA. על כן, אין מה לבוא בטענות על איכות הקול של השדרים למשל. רק דבר אחד קצת מטריד אותי בקשר להודעה המצויינת שלך - למה דף הפרטים האישיים שלך ריק? מי אתה אדון דה ברושי? תן קצת אינפורמציה.

debroshi

New member
קצת על עצמי

הכרטיס שלי כנראה ריק כי אין לי כוח למלא פרטים בכל מקום. אני סופר בן 33, שבין השאר עוסק בתרגום מאנגלית לעברית ובעריכה ושכתוב של עבודות אקדמיות. בנוסף אני סופר צללים. כיוון שהאפשרות להתפרנס מכתיבה נטו קרובה לאפס אני עוסק בכל משלח יד שאפשר לגרד ממנו שקלים: מסיוד ועד מלצרות. למעשה, כשאני חושב על כל העבודות שעשיתי בחיי, גם לי קצת קשה להאמין. אבל אולי העובדה שמעולם לא ראיתי בעבודה פרט ביוגרפי כזה חשוב בחיים אפשרה לי לעסוק בכל העבודות המוזרות והשונות שנקלעתי אליהן. את טור האנ.בי.איי אני כותב בשל אהבה עצומה למשחק, שהתחילה מתישהו בסוף שנות השבעים. הטור מתפרסם בכל פורום רציני ומתאים ברשת, כמו גם באתר הכדורסל "סלניוז". אני מניח שתוכל למצוא עוד טורים ורשימות שפרסמתי ברשת, בעניינים אחרים, בחיפוש במנועים.

למעלה