nba today 8

debroshi

New member
nba today 8

Nba today / ליאור דה-ברושי 1. מועד התשלום הגיע, במזומן וללא הנחות. ארבע אחד לקינגס, שבין היתר נאלצו גם לנצח את השופטים, לכל אורך הסדרה. ההתקפה הטובה בליגה נשחטה סופית, אור ליום שלישי, על ידי ההתקפה השנייה בטיבה בליגה. נראה שדאלאס, אם אין לחובבי הסטטיסטיקה השגות, גם החזיקה במאזן נצחונות החוץ הטוב בליגה. יש להניח שסטטיסטית היו למאבס עוד כמה נתונים מרשימים. אולי זאת הבעיה: יותר מדי סטטיסטיקה, פחות מדי נשמה, שכל ורצון. כמה סמלי שהניצחון היחיד של המאבס היה במשחק השני בארקו, לא בבית, לא מול משקפי השמש של מארק קיובאן. ניצחון אחד, בודד, מקרי, שנראה כאילו התרחש במאה הארבע עשרה, בימי הביניים. 2. בניגוד לסיבוב הראשון המאוזן יחסית, הסיבוב השני חושף אמיתות אכזריות. אמת קשה במיוחד היא מה שניתן לכנות "בעיית הדון", שחדי העין מביניכם יכולים לפרק אותה לגורם נוסף: סטיב נאש. בעוד נלי זכה פה, בדיעבד בצדק, לקיתונות של בוז על הכדורסל הסטטי שהוא מייצר בדאלאס (הקבוצה הכשרונית בליגה, אפילו יותר מסקרמנטו), נאש משום מה חמק משולחן הניתוחים. ובכן, מדובר בלא יותר מפוינט גארד לבן בעל קליעה ממוצעת ומעלה ויכולת מסירה בלתי סטוקטונית בעליל. אכן יש לו הכישרון לכדרר, ולעתים לבצע קרוס-אובר, אבל גם את יכולת הכידרור הוא לא לוקח לרמה הבאה. ברור שהמספרים שנאש רשם בעונה הרגילה (מספרים שהביאו אותו בצדק לאולסטאר) הפתיעו לטובה, אבל הם לא הפכו איש לידו לשחקן טוב יותר, ובודאי שלא הפכו את דאלאס לטוענת לתואר. הסיבה פשוטה: בפלייאוף נחשפו החולשות הברורות של הקנדי, שניתן לסכמן ביכולת קבלת החלטות צפויה וחסרת חשיבות, לצד ירידה טבעית וברורה באחוזי הקליעה (בעיקר בזמן כסף). זו, אגב, גם הסיבה שנאש מתאים לנלסון כמו כפפה. שניהם מפגינים רמת כדורסל שתביא להם אליפויות בערך כמו שיואינג השיג. ובכלל, כדאי לכולם להציץ מדי פעם במחלקת הקלסיקות, באדיבות ערוץ האנ.בי.איי, כדי להבין עד כמה נלי לא מבין. כדאי להתעכב במיוחד על בוסטון, פילדלפיה, דטרויט ושיקגו. וכן, גם על הלייקרס. 3. עכשיו נוביצקי. הוא סקורר מצוין בגובה שבע רגל, אבל לארי בירד הוא לא. אם הוא היה בירד, ועם כמות הכישרון שמקיפה אותו, דאלאס היו לוקחים טבעת כבר בעונה שעברה. כל כמה שהתבוננתי בנוביצקי, תוך ניסיונות מייגעים לבודד את המשחק של הגרמני (כפי שכל אחד נהג לעשות עם בירד, מתישהו), לא הצלחתי לשרטט על המוניטור הדמיוני ולו מהלך אחד חכם, מדהים, חוצב רגעי הכרעה ומוכח אליפות (אני פרשן אנ.בי.סי חובב). לא. כל מה שניתן היה לראות הסתכם בקבלת הכדור, ואז: זריקה מהירה לסל שרק מנצלת את יתרון הגובה העצום שיש לנוביצקי כמעט בכל מצ´אפ, או ניסיון שקוף לסדר לעצמו עמדת קליעה נוחה. גם ברגעים של שמירות כפולות קשה היה להצביע על איכות יוצאת מגדר הרגיל למצוא את השחקן החופשי. תשכחו מפיק אנד רול או תן וקח. 4. שני הסעיפים האחרונים מתאימים כמו סרט ראש, מידה אחת, לצלע השלישית: פינלי. אמנם קשה לבוא בטענות לגארד-פורוורד שנותן לך 25 נקודות בממוצע על בסיס יומי ופלייאופי, אבל גם כאן המספרים משקרים. הנקודות האלה באו כתוצאה של כישרון ולא כתוצאה של ניצול מיסמצ´ים או כדורסל חכם. ויש לפינלי, בדומה לנוביצקי, מיסמצ´ים מול קבוצה ענקית של שחקנים באנ.בי.איי. 5. אם תוסיפו למשוואה את הנעלמים הבאים: קבוצות כמעט לא מבצעות שמירות כפולות על דאלאס עקב היסטריית הקליעה מדאון טאון, מה שנותן למאבס סיכוי יותר מסביר לריבאונד התקפה, וכן שני התותחים הראשיים (פינלי ונוביצקי) יכולים לעבור באחד על אחד כמעט כל מגן, ובנוסף הם צעירים ורעבים - אזי הפיתרון שתגיעו אליו שווה לפחות גמר המערב, אם לא גמר הליגה. אבל לא עם נלי, לא עם נאש ובטח שלא עם ואן אקסל ולה-פראנץ (מה בכלל ראף עשה שם, בפלייאוף, מלבד להיפצע בצואר). 6. מה שדאלאס צריכים הוא סדרה של החלטות מיידיות, לאו דווקא בסדר הזה: א. פיטורי נלסון (המועמד המתאים יהיה ואן גנדי, לחילופין פול ווסטפול, בהנחה שפיל ג´קסון לא יתפנה עד עונת 2005, כי פיל היה לוקח איתם אליפות) ב. טרייד על נאש, ואן אקסל ולה-פראנץ, כשהשלישיה הזאת צריכה להביא להם את אנדרה מילר, תיאו רט´ליף ונאזר מוהאמד בטרייד משולש עם קליבלנד ואטלנטה (אם הנטס... לא, קשה להאמין שקיד ומקאלה ישוחררו...). ג. להיפטר מהפרוייקט שון בראדלי, כשהשחקן שקופץ אינסטנקטיבית לראש הוא מין גרג אוסטרטג כזה, אלא אם בראדלי ולה-פראנץ ישכנעו את הקליפרס לוותר על אולקנדי (קשה להאמין). 7. במידה וצעדים אלה יתבצעו, פחות או יותר, זה יהיה הליינאפ: א´ מילר ופינלי באחורי, נוביצקי, רט´ליף ואולקנדי בקדמי. מהספסל יעלו מוהאמד, גריפין, ז´ו ז´ו, נאחרה והיתר. ומה שיותר חשוב, לאדם שיעמוד על הקווים יקראו ואן גנדי ולא נלסון. כלומר, התקפה מסודרת, כדורים יכנסו ויצאו, יהיו תרגילים, יהיו ריבאונדים וחסימות. וכן גם קליעות משלוש. 8. בהנחה שפז´ה יוכשר קרסולית לסדרה הממשמשת מול הלייקרס (ששוב עומדים לנצח את הספארס בעוד סדרה שכל קבוצה אחרת היתה מפסידה), יש לכאורה לקינגס את המנוחה ויתרון הביתיות לעשות את זה מול הלייקרס, הפצועים מתמיד. כרגיל המפתח הוא שאקיל, אלא שהפעם הוא באמת פצוע ולכן אנושי (הקינגס יוכלים לחיות עם העשרים נקודות-עשר ריבאונדים שלו). בריאנט נותן אולי את הפלייאוף הכי טוב בקריירה, אבל המסייעת (הורי, פישר ופוקס) הורידו הילוך. כמובן שהכל יכול להשתנות אבל על הנייר יש כרגע לסקרמנטו את הכלים לעבור את הלייקרס. כלפי חוץ תשומת הלב תופנה לפטריאכים – אדלמן וג´קסון - אבל בעצם זה יהיה קרב בין ההתקפה של קריל לבין המשולש של וינטר, בין שיטת האופציות המשתנות תדיר לבין גיאומטריית הסנטר והתנועה בכנפי המגרש, בין תיאוריה חדשה נטולת הוכחות לבין מדע אמפירי עם קבלות. השחקנים יצטרכו ליישב את הסוגיה המרתקת במדע הכדורסל. אנחנו, כרגיל, נצטרך להסתפק בצפייה פסיבית, מתסכלת ובלתי ניתנת לשינוי בזמן מן הזמנים. לכן חשוב שתהיה סדרה טובה, מותחת, חסרת פשרות. שיהיה במה להיאחז עד תחילת נובמבר הבא. שזו תהיה התמונה שתקובע בתודעה: גמר האנ.בי.איי, כלומר גמר המערב, רבע רביעי של משחק שבע בארקו. לוובר אין שום סיבה לקחת פסק זמן, פשוט כי הקינגס מובילים בעשר הפרש עשרים שניות לסיום. 9. במזרח, להוציא את הנטס, הקבוצות משחקות כאילו הגיעו לקרב מזוינים בכלי נשק אבל שכחו להביא תחמושת. המשחק הרביעי בין הסלטיקס לפיסטונס, מעבר לעובדה שנשבר בו שיא פלייאוף שלילי בסך נקודות למשחק, הזכיר גמר אירופאי קלסי, שבו לא ברור מי פחות כשרוני – השחקנים או המאמנים (או שניהם ביחד). תעזבו אתכם מהגנות ברזל כי אין לסלטיקס, במצבם כרגע, דבר כזה, וגם לא לדטרויט, אפילו עם ואלאס. המזרחים פשוט לא מסוגלים לקנות סל כי זה המצב שמה, במזרח, שהעונה בהחלט היה יכול להתנהל תחת חסותו של בורה סטאנקוביץ´, אם התרח הזה עדיין מריץ את העניינים ביבשת הישנה.

ron20

New member
ליאור,

אני מלא הערכה למידת ההשקעה בכתיבה, כל הכבוד. תגובתי: 1. דאלאס, לדעתי מה שחסר להם זה ביג מן אמיתי באיזור הצבע, אי אפשר לנצח משחקי פליאוף בלי כח עבודה רציני מתחת לסל, נאש לא הפסיד להם את הסדרה וזאת תהיה טעות להעזיב אותו. 2. סקרמנטו, סוף סוף הראו לעולם אופי, וובר חייב לגלות יותר אחריות, נגד LA על העברות הלא אחראיות שלו לא יוכלו לפצות שחקני המשנה. אם זה יספיק לעבור את LA? אני ממש לא בטוח, אני מאד רוצה שזה יקרה, אבל מאד מפחיד אותי התרחיש שהם יעברו את LA ויפסידו בגמר כי לא ישאר להם כח...

debroshi

New member
response

לדאלאס יש איזה ארבע שבע רגל ומעלה שיכולים וצריכים להספיק בכל הקשור לריבאונד. נכון שהם לא בדיוק סנטרים אימתניים והגנתיים, אבל לא זאת הבעיה שלהם. דאלאס סובלים מחוסר שיטה וממשחק חסר אחריות והשראה. לכן הם חייבים לבצע שינויים פרסונליים יסודיים. אם סקרמנטו לא יעברו הפעם את הלייקרס הם יהיו הלוזרים של העשור, אלא אם יתנו את הפייט של החיים שלהם.

ron20

New member
תגיד ...

אתה באמת כל כך בטוח שהאלופה תבוא מהמערב ?? זה מזכיר לי את הפיינל פור האחרון (את מי מכבי מעדיפים בגמר...) כולם מדברים על הסדרה LA - סקרמנטו כגמר (נכון שזה היה צריך להיות הגמר) אבל כולם שכחו שקבוצות המזרח ידועות כלוחמות (אני מהמר על הנטס), בכל מקרה אני ממש מקווה שלא נראה את סקרמנטו מדיחים את LA ומפסידים בגמר ...

debroshi

New member
תראה זה ברור מאליו

רק פציעות דרסטיות יכולות לשנות את התמונה. ההבדלים בין המזרח למערב אדירים, ביחס לכל קבוצה וקבוצה. המזרח הסריח בעונה הרגילה והמשיך להסריח גם בפלייאוף, במיוחד בסדרה בין הסלטיקס לפיסטונס. באשר לעניין הפיינל פור, אני חייב להודות שאין לי תובנות מיוחדות על כדורסל אירופאי בכלל ועל מכבי בפרט. אני יכול רק לומר שבשיטת הפיינל פור קבוצה פחות טובה יכולה לנצח קבוצה טובה ממנה, ובכלל בכדורסל אירופאי זה קורה יותר מדי בגלל כל מיני סיבות מורכבות (רמת משחק כללית גרועה, שבדרך כלל משחקת לידי הפחות טובים; כדורסל איטי; משחקי בית וחוץ בעלי משמעות גדולה מהדרוש; ובאשר למכבי – כל אוהד כדורסל כשלעצמו כבר מזמן הבין שאין בהכרח קשר בין הצהובים לרעיון של נייסמית´ (אם אתה בוחן את מכבי לאורך שני העשורים האחרונים ולא רק בגמר של השנה שעברה ובעונה הקודמת לו, זאת משום שקבוצה טובה באמת מפגינה כדורסל טוב באופן עקבי). בקיצור, מי שאוהב מרוצי מכוניות קרוב לודאי שיצפה בגרנד פרי של פורמולה אחד ולא במירוץ שועלי שמשון בנגב (אם קיים בכלל מרוץ כזה).

עידו17

New member
לפחות לרוב עניתי

ישבת והשקעת, כל הכבוד! אין לי זמן כרגע להתייחס לכל סעיף וסעיף, אבל לנקודות העיקריות אני אשתדל לענות. לפני הכל, דבר אחד שייתן מענה להרבה דברים שכתבת, דבר שהרבה אנשים פה, שקוטלים את דאלאס, לא הבינו: דאלאס של השנה הם קבוצה חדשנית. הנלסונים בונים משהו, ואל תגידו לי שקבוצות שיחקו כמוהם בשנות השמונים, כי הכדורסל היה אחר, וההגנות היו שונות אז. דטרויט של סוף שנות השמונים, פט ריילי וניו יורק של תחילת התשעים, פיל ג´קסון עם המשולש בשיקאגו (את השיטה המציא אמנם טקס ווינטרס, אבל ג´קסון היה זה שהעמיד את הקבוצה כדי ליישם אותה), כל אחד מהקבוצות הביאה משהו חדש, שלא רק הצליח (לפעמים יותר, לפעמים פחות), אלא הביא משהו ששינה את פני הכדורסל בNBA בשנים שלאחר מכן. עוד דבר משותף לכל הדוגמאות שהזכרתי - זה אף פעם לא הולך בקלות. בניית קבוצת אליפות לוקחת שנים, הרבה עבודה ונסיונות, וגם כשלונות בדרך. צריך להביא את האנשים הנכונים (שחקנים, עוזרי מאמן וכו´), לשכנע את כולם שהשיטה באמת מתאימה, דבר שלעתים כולל שינוי תפקוד של שחקנים, וכמובן - יישום השיטה על המגרש. בשיקאגו זה לקח מהר יחסית, לדטרויט וניו יורק זה לקח יותר זמן. וכמובן שאף אחד לא מבטיח שהשיטה באמת תניב אליפות. הפואנטה שלי היא שדאלאס רק בתחילת הדרך ואין שום טעם לשפוט את מה שנלי עושה שם. הנלסונים לא בונים בדאלאס קבוצה, במובן הפשוט. הם בונים שיטה. יש להם פילוסופיית כדורסל שהם מאמינים בה, יש להם גב חזק מהבעלים, ומה לעשות, זה ייקח זמן. לי אישית מפריע שהכדורסל שלו מתקשר ישירות עם בלגן ו...חוסר חכמה נקרא לזה, אבל שתדע שדון נלסון הוא אחד המאמנים הגדולים בכל הזמנים, וגם אם הקבוצות שלו נראות לפעמים חסרות יד מכוונת, תאמין לי שנלי יודע טוב מאד מה שהוא עושה. להיות קצת יותר פרקטי - אני חוזר ואומר שסטיב נאש הוא פשוט גאון. "...לא יותר מפוינט גארד לבן בעל קליעה ממוצעת ומעלה ויכולת מסירה בלתי סטוקטונית בעליל" - הדבר היחיד שאני מסכים איתו פה הוא שנאש לבן. "...לא לוקח את יכולת הכדרור לרמה הבאה..." - סחתיין על ההתבטאות, אבל על איזו רמה הבאה אתה מדבר? אין רמה הבאה. השליטה של נאש בכדור היא בערך הרמה הכי גבוהה שתמצא בימינו. נאש לא נבחר לאול-סטאר על סמך המספרים שלו, מי שבחר אותו היו המאמנים, אל תשכח, אלה שיודעים באמת להעריך תרומה של שחקן לקבוצה מנצחת. באשר לשאר הטענות שלך נגדו - "...ביכולת קבלת החלטות צפויה וחסרת חשיבות..." וכו´ - אני רק אוסיף שנאש הוא היום הרכז הטהור הטוב בליגה אחרי ג´ון סטוקטון ואחד משלושת הטובים בעמדה הזו. הוא בדיוק סוג השחקן שעושה את אלה שסביבו טובים יותר, והשיפור במשחק שלו בשנתיים האחרונות הוא הסיבה העיקרית לפריחה של דאלאס לאחת הטובות במערב, יותר מאשר נוביצקי. כל אחד טועה פה ושם, גם ג´ייסון קיד וגם ג´ון סטוקטון, אז מה? נאש הוא עושה-משחק אמיתי שיודע לקבל החלטות, יודע להוביל קבוצה, יודע מה מנהיג אמיתי צריך לעשות. אם הזכרנו את נוביצקי, לא הוגן להשוות אותו לבירד. הוא שחקן צעיר, שכבר עכשיו אחד הטובים בעמדה שלו, ויש לו כל כך הרבה מה לשפר שזה מפחיד. אגב, יש לי סקופ בשבילך: רוב הקבוצות שזכו באליפות הNBA עד היום עשו את זה...תחזיק חזק...בלי לארי בירד!!! התאמין? עוד מישהו עלה על זה לפניי? נכון שבמבט ראשון נראה שכל מה שהוא עושה זה לקבל כדורים ולזרוק - אבל אתה חושב שזה כל כך קל? תנועה ללא כדור בNBA, ויכולת לעבור חסימות כמו שצריך ולהתפנות בשעה שמשקל ההגנה מרוכז בך זה אמנות, לא פחות. זה מה שעשה מרג´י מילר את מה שהוא היום, ונוביצקי עושה את זה מעולה כבר עכשיו. ופינלי - נכון שהוא לא שחקן מושלם, אבל כמה שחקנים טובים ממנו יש בעמדה 3? חמישה? שישה? זה כל כך גרוע??? הוא שחקן הגנה ענק ושחקן מגוון מאד גם בהתקפה, אני לא מכיר קבוצה שלא היתה רוצה אותו בתור ´צלע שלישית´ ליד עוד שני אול-סטארים. לה-פרנץ הוא יופי של שחקן, באקנר ונאהרה הם שומרים מעולים, ויש עוד כמה שחקנים לא רעים בכלל בסגל הזה. הבסיס מעולה, ויש סביב מה לבנות. באשר להצעות שלך לשיפור הקבוצה: א. דון נלסון לא הולך לשום מקום, הוא יישאר מאמן הקבוצה עד שיחליט לפרוש ולהעביר את הקבוצה לבן שלו. יש לו חוזה עם מרק קובאן לעשר שנים, מה שאומר שהוא מקבל יד חופשית לבנות קבוצה כראות עיניו. ב. נאש ונוביצקי כמובן נשארים, הם הבסיס. באשר לואן-אקסל ולה-פרנץ, הכי קל לרשום שמות של שחקנים ולהגיד ´הוא היה מתאים יותר´. מה דעתך על החמישייה הבאה: נאש וקובי בקו האחורי, גארנט ונוביצקי בפורוורד, ושאקיל או´ניל בסנטר (בהנחה והלייקרס יסכימו לוותר עליו לטובת בראדלי), עם וואנג ז´ו-ז´ו וטים דאנקן מהספסל, וג´ון וודן בכבודו ובעצמו על הקווים (הכסף של קובאן בטוח ישכנע אותו לעזוב את בית האבות). נשמע טוב, לא? אף אחד לא יכול לקבל את מה שהוא רוצה, אפילו לא מיליארדר כמו מרק קובאן. ג. שון בראדלי חתם לפני שנה על חוזה חדש לשבע שנים, אז עד שלא יימצא הפראייר שיסכים לקחת אותו, הוא נשאר ממוסמר לספסל של הנלסונים. את ההגדרה ´פרוייקט´ הוא עבר מזמן, אבל האמת שבראדלי הוא דווקא שחקן לא רע בכלל. העניין הוא שלשחקן כזה פשוט אין מקום בשיטה של הנלסונים. אתה רואה את גרג אוסטרטאג משתלב בקבוצה כזאת? בחייך... חוץ מזה, בראדלי הוא הבעיה כאן? הוא במילא כמעט ולא משחק, למה הוא כל כך מפריע לך? "...קרב בין שיטת האופציות המשתנות תדיר לבין גיאומטריית הסנטר והתנועה בכנפי המגרש, בין תיאוריה חדשה נטולת הוכחות לבין מדע אמפירי עם קבלות..." הא...
? זה כדורסל, עשרה אנשים בגופיה רודפים אחרי כדור כתום, זה לא מדע טילים. ובנוגע למזרח - לבוסטון אין הגנת ברזל??? נו באמת. ודטרויט? כאן הגזמת. וואלאס הוא כמובן החוסם המוביל בליגה, אבל שחקני ההגנה הכי טובים בקבוצה הם דווקא מייקל קארי וקליף רובינסון. צ´אקי אטקינס וג´רי סטקהאוס גם הם טובים מאד, ומאחורי כולם תשים את וואלאס! חוץ מפט ריילי, אף מאמן לא העמיד קבוצה עם הגנה כל כך טובה לפחות בעשר השנים האחרונות.

debroshi

New member
כל הכבוד, ראה הערות.

אחת התגובות הרציניות ביותר שהתקבלו, ולכן ראויה לתשובה רצינית. הדבר העיקרי שנטען על ידי הוא אכן שנלסון בונה קבוצה, אבל היא נטולת כל שיטה. בהתחשב בכמות הכישרון שמתפוצץ לו בין הידיים, זאת אמנות בפני עצמה, מה שהוביל אותי לקביעה שפיל ג´קסון היה לוקח איתם אליפות אולי כבר בעונה הקודמת. אתה כמובן מתנגד לכך וטוען שיש לו שיטה, ולא רק שיטה אלא כזו שתשפיע על הליגה בשנים הבאות. אני מקווה מאוד שלא, למרות שהעונות האחרונות אכן מייצגות נלסוניות, הן מצד המאמנים והן מצד השחקנים. בקיצור, כדורסל טיפש, חסר עומק, מורכבות ונשמה. אינני יודע על סמך מה אתה מבסס את הקביעה שהוא מאמן גדול (ועוד אחד הגדולים בכל הזמנים אתה טוען – נו, באמת). אולי הוא מאמן טוב (אני חושב שגם זה לא), אבל אחד הגדולים בכל הזמנים הוא בטוח לא. מאמן גדול – ויש כבר אינפלציה עם שם התואר הזה – הוא מאמן שמביא אליפויות, או לפחות מתקרב מאוד לזה, מאמן עם אחד המאזנים הטובים בליגה (בעיקר ביחס להפרשי נצחונות הפסדים) ועוד. ברשימה המצומצמת הזאת נכללים אאורבך, ג´קסון, ריילי, קניגהם, קייסי ג´ונס, ביל פיטץ´, רד הולצמן, לני וילקינס, לארי בראון, רודי טי, צ´אק דיילי ואולי גם פופוביץ´ (ברור שלא הזכרתי כמה מהעבר ולא כללתי אגדות כמו וודן, דין סמית´ ואחרים). נלסון עדיין לא מתקרב לרמה הזאת. להזכירך הוא גם לא הפך את ניו יורק לטובה יותר, או את גולדן סטייט, ובכלל לא ראיתי ממנו אף פעם משהו שניתן להגדיר כגאוני. באשר לנאש, ברור שהוא השתפר וזה גרר שיפור מובן מאליו אצל המאבס (לצד נוביצקי ואחרים). אבל שוב להגיד שפרט לסטוקטון הוא הרכז הטהור הטוב בליגה – זה צורם במיוחד. אני יכול לתת לך כבר עכשיו לפחות חמישה רכזים שעולים עליו מהותית (קיד, א´ מילר, ב´ דיוויס, פייטון ומארבורי. הייתי כולל אפילו את מגיניס). אל תשכח שהעובדה שהוא לבן ועוד קנדי משחקת הרבה לטובתו. אבל עדיין, בלי קשר לזה, רכז גדול אמור לסנכרן את המכונה בשלמות. נאש לא עושה את זה. נסה לזכור כמה התקפות ראית אותו מכדרר, חוצה קווים, עושה בלגן ובסוף מוסר כדור פשוט לנוביצקי ואחרים, כדור שהיה יכול למסור אותו מיד. נכון שהוא קולע יחסית הרבה, יודע לכדרר ולחדור, וגם לסיים כשצריך, אבל בשום קטיגוריה הוא לא מדהים כמו השמות שמניתי קודם. אם אתה שואל אותי האם הייתי לוקח אותו לקבוצה אחרת – בטח. הוא שחקן בכלל לא רע (ואגב, העובדה שמאמנים בחרו אותו לאולסטאר לא צריכה להפיל אותך מהכיסא. גם מאמנים יכולים לטעות וגם להם יש שיקולים, וחוצמזה הוא השתפר באורח כה רציני עד שפשוט תגמלו אותו. להזכירך, דבר דומה קרה עם וין בייקר באחד האולסטארים. ואז? אז הוא שיחק באולסטאר. זה לא הופך אותו לשחקן ענק באורח עקבי, אם כי כמובן שמכאן לא נובע ההפך). לא השוויתי את נוביצקי לבירד אלא להפך. טענתי שההשוואה שעושים איתו ביחס לבירד לא הוגנת לשניהם, ראשית כי הוא לא בירד (ולדעתי גם לא יהיה) ושנית כי אני לא מצפה ממנו לאיכויות בירדיות ולכן לא מאשים אותו בכישלון של דאלאס, לפחות לא רק אותו. הוא סקורר אדיר ונכון שהוא יודע לנוע בלי הכדור. בסדר גמור. אבל עדיין צריך גם לשמור, למסור, לעשות את כל הדברים הקטנים, מעבר למאזן האישי, שהופכים קבוצה טובה לגדולה. אם אתה חושב שלה פראנץ שחקן נהדר – זכותך. בפלייאוף הזה הוא לא הראה שום דבר נהדר באורח עקבי. כנ"ל ואן אקסל. פינלי הוא שחקן נהדר, ולרגע לא טענתי שלא, אבל הוא לא מסוג השחקנים שיש להם ערך מוסף על יתר הקבוצה, שיכולים לסחוב אותה, ובקיצור להביא אליפות – אלא בתוך השלד הקבוצתי (ולכן חשוב לשמור עליו בחמישיה). כללית, אני חוזר ומדגיש שיש לדאלאס אחל´ה שלד לאליפות, אם כי הייתי עורך בו שינויים שעליהם כבר עמדתי (אפשר גם להסתדר עם החוזה של בראדלי והיו כבר טריידים מורכבים מזה). ועדיין השינוי המרכזי, שבלעדיו דבר לא ישתנה, טמון בכורסת המאמן. לא אשנה את דעתי למרות התגובה המרשימה בהחלט שלך.

עידו17

New member
עוד תגובות

רגע רגע, אני לא אמרתי שהשיטה של הנלסונים תביא אליפות, ואני לא אמרתי שהיא תשפיע על הליגה. אם תשאל אותי, אני אפילו לא מאמין שהיא תעבוד. כל מה שאמרתי הוא שמוקדם לשפוט קבוצה בשלב כזה של בנייה, הרי נסיון העבר מלמד שלא פעם תהליך כזה מסתיים בהצלחה, ובטח לא להסיק מסקנות כה חריפות כמו הדחת המאמן או החלפת הסגל הקיים. בסך הכל מדובר בחבורה צעירה של שחקנים טובים, שעדיין מתפתחת בתור קבוצה. שוב, אני לא מבין מה מקור התפיסה שהכדורסל של דאלאס הוא ´כדורסל טיפש, חסר עומק, מורכבות ונשמה´, כדבריך. אני מניח שהסיבה היא ששכל ונשמה מתקשרים ישירות עם משחק איטי ומחושב, וברור שזה לא המשחק של דאלאס. עדיין, הכדורסל של דון נלסון הוא כדורסל חכם ומתוחכם מאד, וכך היה בכל הקבוצות שלו. אתה צודק בזה שלנלסון לא היתה הרבה הצלחה בשנים האחרונות, ושבמהלך הקריירה הוא לא אימן הרבה קבוצות ´גדולות´, אבל מקומו של נלסון הוא בין הגדולים שהזכרת, פשוט כיוון שההשפעה שלו על התפתחות המשחק בNBA בשנות השבעים והשמונים לא היתה פחותה מזו של אף אחד מהשמות שהזכרת. לא ממש באותה נשימה עם ג´קסון, ריילי, ג´ון וודן ואאורבך - ארבעת הגדולים ביותר, לדעתי, אבל הוא בהחלט לא נופל מאף אחד מהשאר. יכול מאד להיות שפיל ג´קסון היה מגיע רחוק יותר עם הקבוצה של נלסון, יכול להיות שלא, אבל מה בעצם זה אומר? שג´קסון גדול או שנלסון קטן? יש לפחות שמונה-עשרה קבוצות שאם תשים את ג´קסון במקום המאמן שלהן, והן יהפכו מיד למועמדות רציניות לאליפות. בקשר לנאש, אני חוזר ואומר שלדעתי, רק פייטון וקיד עולים עליו. מארברי ובארון דייויס מעולים, אבל שניהם נופלים מנאש בתור עושי משחק, ולאנדריי מילר, שמשום מה הפך לפופולארי מאד בשירשורים האחרונים, יש הרבה מה ללמוד. סגנון המשחק של הנלסונים מסתיר מעט את האיכויות של נאש כעושה-משחק, אבל כוחו של השחקן הזה הוא דווקא בתכונות שחיוניות לפוינט גארד - הוא אינטיליגנטי מאד על המגרש, הוא מזהה חורים בהגנה וכמו סטוקטון, יודע ליצור חורים על מנת לפנות את החברים שלו לקליעות קלות. בפירוש, עושה את אלה שסביבו טובים יותר. העובדה שנבחר לאול-סטאר לא מפילה אותי מהכסא, פשוט רציתי לתת מושג לכל אלה שקטלו אותו בצורה אכזרית כזו. ווין בייקר, תסלח לי, היה באול-סטאר ארבע או חמש פעמים, ובשנים קודמות, עם בערך 20 קילו פחות, הוא בהחלט היה אחד הפאוור פורוורדים הטובים בליגה. לה-פרנץ, לדעתי, הוא שחקן נפלא. ואי בחירתו לאול-סטאר השנה איכזבה אותי מאד כי חשבתי שממש מגיע לו. חכם, מסוגל לשחק בשתי עמדות, מהיר, קולע מצויין ומעל הכל - חוסם יוצא מהכלל. לא שחקן מוביל, אבל כרול-פלייר, הייתי לוקח אותו לכל קבוצה. אל תשכח שמצב הגבוהים כיום לא מי יודע כמה. עד כאן לבינתיים.

למעלה