Ayelet Eitan

New member
[email protected]

מבקשת דחוף להתייעץ עם הורים לילדים המשולבים בחינוך הרגיל.
ילדי עומד לפני כיתה א', ומשחר ימיו היה בחינוך מיוחד. היום , כאשר אנו עומדים לפני כיתה א', אני רוצה לתת לו את ההזדמנות להשתלב , עקב יכולותיו בחינוך הרגיל, עם סייעת וסל השילוב.
החינוך המיוחד - טוענים שעדיף שלא..שאכן זה יקרה , אולם לא בכיתה א'. השאלה שלי המרכזית היא : האם הוא יצליח אי פעם לצאת מהחינוך הרגיל, אם לא אוציא אותו משם בעצמי? והאם הוא אכן יסבול כל כך קשה בחינוך הרגיל ? האם יש לו אפשרות להתקדם בחינוך המיוחד?
הוא ילד עם קוגניציה גבהה מאד ויכולות חברתיות רבות. PDD NOS
אנא, אנא עזרתכם.
 

dina199

New member
חינוך רגיל זה עד גיל 18 ,

(ומיוחד עד גיל 21) אז יש לך מספיק זמן לתת לו הזדמנות להשתלב בחינוך רגיל
.
ותמיד יש אפשרות לעבור מסוג חינוך אחד לאחר (לכל כיוון). אולי צריך להתאמץ , אבל האפשרות קיימת (בארץ להורים אף פעם לא קל
). שום דבר לא נסגר סופית בכיתה א'.
 

schlomitsmile

Member
מנהל
ה
שלי עבר מחנ"מ לשילוב יחידני בכתה ז' כך שחנ"מ זה לא "מלון קליפורניה"

השאלה היא מה לדעתך נכון לבנך כיום, בשנה"ל הבאה?
האם יסבול בשילוב יחידני- זה תלוי בהמון גורמים.
וקודם כל במחנכת כתה א'- האם היא רוצה לשלב?
האם זה אתגר מלהיב עבורה או עול מאיים ומעיק?
האם יש מי שינחה אותה?
מעבר למחנכת- כל הצוות, כנ"ל.
 

1אילת2

New member
אין לזה תשובה חד משמעית.

באופן עקרוני תמיד אפשר לעבור מחינוך רגיל למיוחד, ולהיפך.
נקודות לחשיבה:
בחינוך המיוחד לא תמיד לומדים חומר מקביל לחומר הנלמד בכיתה הרגילה. המצב הזה נובע ממספר סיבות. למשל, שעות טיפוליות פארא-רפואיות ולימוד כישורי חיים שלא משאירים מספיק שעות ללימודים אחרים (או לימוד הנושאים הנ"ל בבוקר ואז קושי בלימוד נושאים אחרים בשעות הצהרים). או קשיים של ילדי הכיתה שלא מאפשרים לימוד רציף של הנושאים. או פער בין ילדי הכיתה שמחייב פניה אל המכנה המשותף הנמוך ביותר.
אם לילד יש קושי משמעותי ברכישת הקריאה או הכתיבה או שהוא נהנה מתזזתיות יתר יתכן ויהיה לו קל יותר בכיתה מיוחדת עם צוות מתאים. במקרה כזה, אולי אחרי שנתיים של רכישת יסודות הלמידה והתלמידאות יהיה לו יותר קל להשתלב בכיתה רגילה.
יש משמעות למתי משתלבים בכיתה רגילה. כאשר ילד מתחיל את לימודיו בכיתה א' הילדים יקבלו אותו כאחד משלהם גם אם הוא מוזר וגם אם הוא מלווה בסייעת. לילד עלול להיות קשה להשתלב בשלב מאוחר יותר כאשר הכיתה כבר מגובשת ורגילה לכלל חבריה. יש ילדים רגילים שמתקשים להשתלב כאשר הם מצטרפים בכיתה ד או ה'.
לגבי יציאה מהחינוך הרגיל, נדמה לי כי בדרך כלל צוות חינוך מיוחד חושב שמקומו של הילד בחינוך המיוחד. צריך הורה אסרטיבי כדי להוציא אותו.
 

asa112

New member
לא תוכלי לדעת עד שתנסי

גם ילד שלי תמיד היה בחינוך מיוחד וכולם (חוץ מקלינאית שלנו פרטית) טענו ששילוב לא מתאים לא ולא רצו אפילו לנסות שילוב חלקי. עד שבכיתה ב' ניסו (לא היתה ברירה, בכיתת אם לא למדו ורצו לתת לבן שלי אפשרות ללמוד מקצועות). פתאום כולם הבינו , שיותר טוב לו בשילוב. וכך הגענו בכיתה ג' לשילוב יחידני. ילד ספציפי שלנו לא סובל בחינוך רגיל.

אני ובעלי מצטערים מאוד שהקשבנו למומחים ולא יזמנו מעבר לחינוך רגיל קודם.
אני חושבת שעדיף לשלב כמה שאפשר מוקדם, עם הגיל שילוב נעשה קשה יותר ואולי יום אחד יהיה צורך במעבר הפוך.

את צריכה לקחת בחשבון שמערכת לא ממש תומכת בשילוב ולכן את צריכה לעשות עם ילד המון עבודה בעצמך ואולי גם להדריך סייעת.
 

TikvaBonneh

New member
שאלת שאלות רבות

והתשובות עליהן שונות עבור כל ילד.
אני יכולה לספר לך על הבן שלי, שהתחיל השנה כיתה א, ומה התשובות שיש לי לגביו, הוא דומה לו בדברים שכתבת עליו. ואולי שונה מאוד בדברים אחרים.
אני החלטתי עבורו על כיתת חינוך מיוחד, שנמצאת בבית ספר רגיל. זה פיתרון שנותן לו גמישות בשילוב. הוא משתלב במה שמתאים לו ומתי שמתאים לו.
האם הוא מתקדם? כן. את החומר של כיתה א הוא לומד, ומבחינה חברתית, סיטואציות חברתיות שמאתגרות אותו קורות בלי סוף גם בכיתה קטנה. לא צריך ארבעים תלמידים בשביל זה. ומכל סיטואציה כזו הוא לומד להתמודד.
איך אני מתמודד עם זה שאני לא הראשון שהשלים את המטלה?
האם כשילד אומר את שמי וצוחק, הוא לועג לי? ואם כן, מה לעשות?
מה לעשות אם ילד אחר התישב במקום שלי? שם חפץ שלו על השולחן שלי?
כל הסיטואציות האלו כל כך מאתגרות אותו בקבוצה של חמישה ילדים, שנראה לי שבכיתה של ארבעים ילדים הוא היה ממש מתקשה לתפקד.
גם כשהוא מבין מה צריך לעשות ואיך להגיב, קשה לו ליישם והוא עדיין טועה הרבה.
 
לא תדעי עד שלא תנסי

אני ניסיתי עם האמצעית שנה בחינוך רגיל ואכלנו אותה.

עם הקטנה ניסינו בכיתה א' שילוב מלא - לא הצליח.
בכיתה ב' נכנסה לחינוך מיוחד ומאז סוגה דרכה בשושנים מתקדמת נהדר בלימודים
מבחנים תמיד מביאה בין 95 ל-100 למעט מקצוע אחד שהיא שונאת ורואים את זה ואנחנו לא לוחצים.

וכן אם הילד יש לו הרבה קשיים והם גלויים אז כן הוא יסבול בחינוך רגיל ויהיה לו קשה.
וכן אפשר להתקדם בחינוך מיוחד לאט לאט אבל אפשר.
 
למעלה