forglemmigej
New member
Nation branding
בעברית אפשר לתרגם בצורה מאד חופשית למיתוג של עם . טוב היום בבוקר שמעתי ברדיו הרצאה ממש מענינת של היסטוריון כלכלי בשם מאס מורהוסט (Mads Mordhorst) מבית הספר לכלכלה בקופנהגן. הוא דבר בצורה ממש בהירה לכן הצלחתי להבין מה היה לו להגיד . וחוץ מזה אין הרבה מה לעשות כשהרגל שלי השבורה ממענת להחלים ואני כמעט יוצאת מדעתי
הוא טוען שלכל עם כמעט יש משו בעברו שמאפיין אותו ואת ערכיו . הוא כמובן דבר על דנמרק אבל לא היסס לשלוח כמה חיצים לשבדיה וטען שאין דבר כזה בכלל מודל סקנדינבי . אז ככה עד שנת 1864 דנמרק היתה ממש מדינה ענקית שלזויג-הולשטיין עד ליבק בדרום, עקב מלחמות פרוסיה-אוסטריה נגד האימפריה הדנית (חחחח) איבדה האחרונה את אחיזתה באיזור והוא הועבר לפרוסיה מה שנהפך לגרמניה לאחר שביסמרק איחד אותה. הדנים לא יכלו לשאת את גודל הבושה ממעצמה איזורית שהגבולות בה זזו לכאן ולכאן היא נהפכה למדינה קטנטונת ואף נהרגו המון חיילים והוחלט שאי אפשר לצאת להלחם יותר להחזיר טריטוריות ויתר פרקטי לבנות את מה שנשאר, או במילים אחרות Hvad udad tabes skal indad vindes מה שאיבדנו בחוץ איתו ננצח בפנים פחות או יותר. כלומר מדינה קטנה מוקפת אויבים בעולם עוין איך אפשר להפוך את זה ליתרון. הברווזון המכוער בקליפת אגוז. הוקמו חברות קואופרטיביות , בתי ספר מיוחדים בלי תעודות גמר בסיומם יותר בשביל הידע ,בארץ גם היתה פעם השיטה הזו קראו לה בתי חינוך וגם בקיבוצים למדו ככה בלי תעודות בגרות לפני שנים. הרעיון שככל שיותר אנשים מגיעים להשכלה זה מזיז את המדינה קדימה.התחילו לתרבת את אדמת הבור פה והפיכתה לאדמה חקלאית מניבה. דבר אחר שעוד הוא התעכב עליו שמוטו שמאד חשוב פה הוא קטן הוא יפה ומיוחד ,לא תמיד צריך קורפורטים שיניעו את הגלגלים. הוא דבר די הרבה אבל חשבתי שיש משו בדבריו, כל מדינה ממתגת את עצמה היום ביחוד כדי למשוך עסקים ותיירות אליה או כוחות הגירה משכילים זה הכל מההסטוריה שלה. מדינה קטנה מוקפת אויבים ממתגת את ישראל ומאפיינת אותה בקשרים בלתי אמצעיים בין אנשים בחוסר שמירה על פרטיות כי מי יודע לאיפה יבעטו אותנו מחר אז שלפחות יהיה עם מי לשרוד את המסע.
בעברית אפשר לתרגם בצורה מאד חופשית למיתוג של עם . טוב היום בבוקר שמעתי ברדיו הרצאה ממש מענינת של היסטוריון כלכלי בשם מאס מורהוסט (Mads Mordhorst) מבית הספר לכלכלה בקופנהגן. הוא דבר בצורה ממש בהירה לכן הצלחתי להבין מה היה לו להגיד . וחוץ מזה אין הרבה מה לעשות כשהרגל שלי השבורה ממענת להחלים ואני כמעט יוצאת מדעתי