naja, בשבילך.

Grotesque

New member
זהירות!

השרף היחיד בארץ הוא שרף עין גדי, והוא במקרה הנחש הכי ארסי בישראל!

ראשו של השרף מותאם להתחפרות.

ראשו צר כרוחב הצוואר. שפתו העליונה חופה על השפה התחתונה.

ואם אנחנו כבר כאן...

לעיתים קרובות מתבלבלים בין שרף עין גדי לפתן שחור צעיר. בתמונה הז ניתן לראות פתן צעיר. ראשו רחב במעט אך באופן ברור מן הצוואר.

naja

New member
היי אילן ותודה על התמונות.

בזמנו(בימים הראשונים של הפורום) זכור לי שהיה לי פה ויכוח נוקב עם מישהו שטען ששרפים לא מתחפרים...... בקשר להרמת הזנב-זה נועד כדיי "למשוך את האש" , ז"א לבלבל את האוייב שתוקף אותו ולגרום לו לתקוף את הזנב ולא את הראש.

יופי של תמונות

אני מקווה שהפעם אף אחד לא שיחק איתו בידיים. הוא ממש התחפר באדמה שעליה מצולם או רק תקע את הראש?

תודה

הפעם הוא נלכד בידי מישהו שידע היטב עם מי יש לו עסק. השרף תקע ראש וכשליש גוף, יצא וחזר על זה כמה פעמים. נראה שצורת ההגנה המועדפת עליו הייתה הסתרת הראש האופיינית לשרפים, כפי שנראה בתמונה. הוא גם לא שכח לנסות להכיש
, הצידה כמובן.

gaichuk

New member
תמונות יפות כמו תמיד אילן!

חבל שהן כ"כ קטנות... אתה מתקמצן על קילובייטים?

תמונות יפות...

בשנת 1987 או 1988 תפסתי ברחוב זעמן שחור מאד דומה לזה שבתמונה,החזקתי אותו מספר ימים ושיחררתי...סתם ניזכרתי וכשהייתי בצבא בשנת 89-90 מישהו שמע שאני אוהב זוחלים אז הוא יצא לטייל בהרים והביא לי 10 או 12 נחשים זעמן זיתני,זעמן שחור,מטבעות ועוד. החזקתי אותם תקופה מסויימת ושיחררתי ולמה אני מספר לכם את זה כי פשוט את מה שאני יודע ומבין היום לא ידעתי בעבר שכמובן אז לא היה אינטרנט כך שכניראה החשיפה היום לגבי זוחלים שונה מבעבר...אני יודע שזה לא הכי קשור לנושא אבל חשוב שתדעו שבכל זאת גם מדברים שליליים לומדים.

dreaming h

New member
אילנוביץ'

יופי יופי של תמונות, קסמה לי במיוחד תמונת "השבלול" אני מזמינה אחת כזו בגדול, לתלות מעל המיטה :) בכמה כאלו אתה נתקל בכל קיץ?

שבלול מסוכן...

אני נתקל בשרפים פעם-פעמיים בשנה. אני מעריך שהוא לא נחש מאד נדיר אבל הוא נחבא אל הכלים.

למעלה