Naginata

Naginata

זכורה לי סצינת קרב מדהימה מהסרט האחרון שאני יודע עליו מסדרת הסרטים " איש הנצח " , שמו הוא END GAME - ובו לוחם בחברו של מקלאוד לוחם סיני ( אם אני לא טועה ) מדהים , נעזר במעין חנית שבמקום חוד נתון בה להב קטן ומעוקל כשל חרב קצרה , אם אני לא טועה קוראים לנשק NAGINATA . קודם כל , האם אני היחידי כאן שחושב שכל סרטי איש הנצח פרט לשניים הראשונים הם בזבוז ? לפי הידוע לי , כריסטוף השחקן התאמן בקנדו בעת משחקו בסרטים . מה אתם יכולים לספר לי על קנדו לעומת סייף מערבי ? האם הוא התאמן לפי הידוע לכם בעוד אומנויות לחימה העוסקות בנשקים ? לגבי הNAGINATA - גיליתי שאומנות הלחימה פופולארית למדי ביפן , אבל האין זאת אומנות הלחימה שעסקו בה בייחוד הנשים שנשארו לבדן בארמונות בעת מלחמות בתקופת המאה ה 10 ביפן ? מה מייחד אומנות לחימה זאת ? ראיתי שחנויות וירטואליות מסוימות מוכרות ציוד של קנדו ושל NAGINATA גם יחד . האם גם בתי ספר שונים ביפן - מלמדים גם יחד את שתי השיטות , כי לפי התרשמותי השריון הוא זהה בשתיהן , ולטעמי , שתי אומנויות הלחימה מסתמנות כמגניבות . עכשיו - האם סביר להניח שהלוחם מהאיש הנצח השתמש באומנות לחימה זו ? זכורה לי אומנות הלחימה שסיפר עליה TESSEN , שכחתי את שמה פשוט - האם גם שם מתרגלים לוחמה בכלי הנשק הזה ? ואם כבר אני שואל על אומנות הלחימה הזאת , האם קיימת שם דרך בטוחה ומהנה לתרגול קרבות , כמו שקיימת בקנדו ? תודה , אלוודור .

budoka

New member
הנגינטה - נשק נפלא

אני מאד אוהב את הנשק הזה, ואף הדגמתי איתו קצת במפגש פורום 3. כיום רוב הזרמים העוסקים בנשק זה הינם בעיקר לנשים, אבל במקור, זה היה נשק ששימש את כל הלוחמים ביפן, בעיקר נזירים לוחמים (SOHEI) אבל גם סמוראים. הלהב שבשימוש גברים הינו כבד יותר, מטבע הדברים. למיטב ידיעתי, בארץ נמצא הנשק באימונים רק בבודו טאיג'וטסו ובקאזה אראשי ריו, שתי שיטות מסורתיות ללא קשר ישיר אחת לשניה. תומר

amir_aikido

New member
אף פעם על תגיד "רק" ../images/Emo8.gif

הנגינטה אכן נשק נפלא, ורק לאחרונה (ממש בחודשיים-שלושה האחרונים) התחלתי ללמוד אותו גם אני
, אצלנו בקורינדו אייקידו
. כמובן שיש עוד המון ללמוד אבל זה בהחלט נשק מדהים, בשילוב של טווחים שונים: ארוך וקצר (יריב בעל חרב תמיד ירצה להתקרב), זרימה ורב גוניות (גם להב חותך וגם קצה שני שמשמש למכות שונות). אז כנראה שאסור לחשוב שמשהו נלמד "רק" במקומות מסוימים
אמיר

budoka

New member
השכלתי!../images/Emo9.gif../images/Emo51.gif

קורינדו אייקידו נשמע לי יותר ויותר כתופעה יחודית בעולם האייקידו, אתם שומרים על קשר הדוק יותר לבוג'וטסו או שאני טועה?

amir_aikido

New member
תומר תקרא את המאמר שכתבתי

אנחנו בהחלט תופעה ייחודית בעולם האייקידו - אנחנו קשורים אליהם רק בשם. מכל יתר בחינות אנחנו אמנות נפרדת לחלוטין, כולל צורת האימון, הטכניקות (אנחנו לא רואים מגבלה באימוץ טכניקות מאמנויות אחרות כולל האייקידו של אואשיבה), כלי הנשק הנלמדים, ההיסטוריה והכל. אני לא בטוח שיש יותר דימיון בין קורינדו אייקידו והאייקידו של אואשיבה משיש בין אחד מהם וג'ודו או בודו-טאי-ג'יטסו. ועכשיו, כנס למאמרים ותלמד בע"פ את המאמר שלי בנושא, או שאני אשלח אליך
שכבר יטפלו בך
עד שתצא
(ואז יהיה לי מסאזיסט להמליץ לך
) אמיר אמיר

tessen

New member
ג'וג'וטסו

קודם כל לעניות דעתי רק הסרט הראשון בסדרה שווה משהו, שאר הסרטים נראים כמו משהו שמנחם גולן היה אפילו משאיר על רצפת חדר העריכה. אין לי הרבה מה לספר לגבי קנדו לעומת סייף מערבי מכיוון שאני לא עוסק באומנות הזו. בקאזה אראשי ריו אחת מהאמנויות הנלמדו היא הקנג'וצו שהיא השימוש בחרב, שאכן שונה מהסייף המערבי ולו רק בעמידות המוצא והתנועה. לגבי הנגינאטה, אכן זהו כלי נשק שנלמד אצלנו אבל רק ברמות גבוהות לאחר שהתלמיד ביסס שליטה ב daijo , chujo, ו shojo. שהם שלושת סוגי המקלות שנלמדים באומנות הג'וגוטסו בתחילה. מנקודת מבט טכנית עקרונות הג'וגוטסו בקאזה אראשי ריו, נלקחים מהשימוש שנעשה בשדה הקרב בנגינאטה והיארי (רומח/חנית), יחד עם הנאגאמאקי (רומח בעל להב ארוך יותר ומוט קצר יותר). נכון לומר שהנגינאטה היא נשק ששימש בעיקר נשים ביפן, אבל הוא נגזר מתוך הנשק ששימש בשדה הקרב רק בשינויים קלים של משקל ואורך. בעקרון כל אחד יכול להרים מקל ולחבוט במישהו, אבל לעשות זאת באופן מדויק וקטלני כתגובה להתקפה מיומנת דורש אימון. אומן ג'וג'וטסו מפתח את התיאום בין המוח לגוף והרגישות ללחימה על מנת לשרוד את התוהו ובוהו של שדה הקרב. דבר שמפותח באימוני הקאזה אראשי ריו (וגם באומנויות אחרות שעושות שימוש בכלי נשק)

Connor MacLeod

New member
רק לנושא הסרטים

הראשון - חבל על הזמן, השני - מיותר לגמרי, השלישי (המכשף) - המשך ממש לא רע (מתעלם בהפגנתיות מהסרט השני - ובצדק), הרביעי (End Game) - נו, עם כבר עשינו סדרת טלוויזיה בשביל לקבל קצת כסף על הצלחת העבר, אז צריך קישור מהמקור לסדרה, לא???

תשובות

1. קנדו וסיף מערבי - למעשה, סיף יפני מול סיף מערבי. לפרטים נוספים על קנדו: www.kendo.co.il 2. נגינטה היא לא שם של אומנות לחימה, אלא שם של כלי נשק. בנגינטה עוסקים כיום ביפן בשתי מסגרות: א. אטאראשי ניגנטה (נגינטה דו)- אומנות לחימה מודרנית של שימוש בנגינטה בדומה לחרב בקנדו, כלומר במסגרת של ספורט תחרותי. לפרטים נוספים: www.naginata.org ב. קוריו בוג´וטסו - אומנויות לחימה יפניות קלאסיות. בחלקן יש שימוש בנגינטה. לפרטים נוספים: www.koryu.com/guide/naginata.html 3. בדומה לג´ודו JODO ואיידו, גם נגינטה-דו נמצאת תחת החסות של Zen Nihon Kendo Renmei (ZNKR) - All Japan Kendo Federation (AJKF(. יש כמובן דמיון גם באביזרי המיגון. ישנן שיטות קלאסיות - קוריו בוג´וטסו - שבהן יש שימוש גם בנגינטה וגם בחרב, פשוט כי בעבר על הלוחמים היה להכיר מגוון רחב של כלי נשק. 4. יפן היא מדינה מודרנית ומתועשת - גם שם חוששים מתביעות. אם תגיע לשם ותרצה להתאמן בנגינטה-דו, תוכל להתאמן בדרך בטוחה. לגבי שיטות קלאסיות, זה כבר סיפור אחר... אבל קח בחשבון שגם הם זהירים יותר היום בנוגע לבטיחות המתאמנים. מקווה שעזרתי, לורנס

אוה , עוד שאלה .

איך רושמים קוריו בוג´וטסו באנגלית ? מקלאוד - מה ידוע לך על שיטת הלחימה בעקרון של רמירז בסרט ?

Connor MacLeod

New member
אתה מתכוון לשיטת הסיוף?

לפי מה שאני זוכר (ויתקן אותי מי שמבין בזה יותר ממני), רמירז שנולד במצריים ב- 896 לפנה"ס (חואן סנצ'ז וילה לובוס רמירז). הקאטנה שלו נוצרה בשנת 593 לפנה"ס ע"י חרש הנשק היפני מסמונה (משושלת של חרשי נשק) בשיטה שנולדה רק בימי הביניים. לגבי השיטת הסיוף שלו, נראה שהיא לקוחה במקור משיטת הלחימה של הסמוראים (לא, לא הקנדו של היום) ועברה כמה מוטציות לאורך השנים ... אבל בל נשכח כי המדובר בסרט (עד כמה שיהיה טוב) ולא בחקר היסטורי מעמיק ... לגבי סיוף טוב - ניתן לראות את קטע הסייף הטוב ביותר בסרט "הנסיכה הקסומה"

למעלה