nage

ש מים

New member
nage

זה אתה שעומד ביום חמישי בשעה 17:20 ליד מכולת ואזן בבנימינה, גם מכנס גי שחור ומקלות בתרמיל ומדבר בפלאפון באמצע הרחוב

nage

זה אתה שגמר עם תקופת הסמינרים, ולא יוצא מוקדם יותר מהעבודה כדי להגיע לקנדו

nage

New member
לא לראשונה - כן לשניה

לחץ היסטרי, בעבודה
למרות שהמורה אמר לי שאני צריך להתחיל להתאמן בקנדו. אני אגיע זה רק שאלה של זמן, עד חצי שנה.

chataka

New member
נקוודה רגישה.../images/Emo7.gif

יש עוד מישהו חוצממני שיוצא לו להפסיד אימונים בגלל לחץ היסטרי בעבודה? אין מילים בפי לתאר את גודל האכזבה והבאסה מעצמי כשזה קורה. איכס.

chataka

New member
תודה. אתה כמובן צודק

וזה עוזר. פעם הבאה שאני אפספס אימון אני אקנה בקבוק שלם :)

Raffael

New member
../images/Emo6.gif יפה.

אני לא ארחיב, כי אני בעצמי אחרי כוס גדולה של משקה צבעוני ותמים למראה, עם מספר דו ספרתי גדול למדי ליד סימן ה % על התוית שלו. תיכף תתחלנה לצאת ממני השטויות. אני בורח לפני.

Pyongwon

New member
עבודה זה עבודה, אבל נפש זה נפש.

אני - אין לי זמן. אני מוצאת זמן. ימי שבת, לקום מוקדם מוקדם בבוקר כדי להגיע לנגן. מדובר בשעות מטורפות - להגיע לנגן אומר שאני קמה בשעה 5:45 כאשר יתר האנשים בעולם ישנים. אבל מה - טוב לי על הנשמה. כנ"ל לגבי אימונים - יש שעות של עבודה, ויש שעות של אימונים. לא מגיע לאימון - תתעורר איזה יום מוקדם מוקדם בבוקר, לא צחוק - ולך תתאמן בעצמך. נשמע מוזר - אבל איזה הרגשה כאשר הצלחת לעשות את זה! השאלה הנשאלת - מה יותר חשוב לך - הנפש או העבודה או השינה...:) או אם אתה צריך בכלל להחליט...

nage

New member
כן ולא

איל מלמד קנדו בטבעון (כחצי שעה נסיעה מהביית שלי - לא יותר מדי), בימי שני בשעה 19:45. בד"כ אני מגיע הבייתה ב 20:00 כך שנראה לי שאני לא אגיע בזמן לשיעור. הידע שלי בקנדו הוא אפס מוחלט, כך שעל להתאמן בבית אין מה לדבר. אני קם כל יום ב 5:40 חוץ משישבת וימים בהם אני קם ב 5:15, כך שאם אני אקום ב 5:45 אני גם אאחר לעבודה, וגם לא אספיק להתאמן. אני מלמד אייקידו פעמיים בשבוע, ומתאמן בחיפה, לצערי הרב כרגע רק פעם בשבוע ביום שישי, עד לא מזמן הייתי מגיע לאימונים גם בימי חמישי, אבל זה שעה נסיעה בימי חמישי בערב, ואני פשוט לא מגיע בזמן. עד כאן דו"ח כללי לגבי סדר היום והמסכנות שלי (זה הזמן לרחם עלי מאוד...). אם מישהו חושב שהוא יכול למצוא לי שעה וחצי לקנדו הוא מוזמן, ולא, שבת ב 5:45 לא בא בחשבון.

chataka

New member
מתי ../images/Emo1.gif ? :)

רחמנות. טוב, אצלי אין הבחנה כה ברורה בין זמן עבודה וזמן נפש, זה די מעורבב. בתקופה הזו אני מחוייבת לעבודה ולאנשים אחרים, תלויה בזמנים המאוד לא עקביים וצפויים שלהם וזה בא על חשבון האימונים, למורת רוחי. כשאני מסתכלת על השעון לקראת ערב של אימון, השאלה שעומדת לנגד עיני היא: מה יותר חסר אחריות- לנטוש את החבורה שעסוקה בלשתות לי את האנרגיות בקש או לפספס את השיעור שטוען אותי באנרגיה (שיהיה לחבורה מה לשתות). עניין של ניהול משאבים. אני מנסה ללמוד איך עושים את זה נכון.

nage

New member
בשביל מה ../images/Emo1.gif../images/Emo1.gif../images/Emo1.gif

נישן בקבר, יש הרבה להספיק.

Wing Chan

New member
אני תמיד טוען ששינה זה ביזבוז זמן

באמת. דווקא בלילה יש לי הכי הרבה אנרגיה. ככה באחת וחצי-שתיים בלילה. אתמול למשל חזרתי מחברים באיזה אחת בלילה כול המשפחה כבר ישנה ואני לא הייתי עייף בכלל (ובאותו לילה לא ישנתי יותר מ4 שעות כי אני לא יודע הרבה לבגרות מחר בהיסטוריה :\) אז פיניתי את הדברים מהסלון, והתאמנתי איזה 40 דקות. פשוט בלילה יש לי את הכי הרבה אנרגיה. לא יודע, אני מרגיש הרבה פחות עייף מאשר באחר הצהריים למשל. אין על לתרגל אפליקציות ב2 בלילה!!!

מסכימה לחלוטין!

אנחנו מבזבזים שליש (!) מהחיים על שינה. קראתי על איזה סיני אחד שהיה יושב כל יום מול השמש וממנה הוא קיבל אנרגיות, כך שלא היה צריך לישון בכלל. תחשבו כמה דברים היינו יכולים לעשות בזמן הזה שאנחנו ישנים...

chataka

New member
../images/Emo13.gif

לישון זה כיף, לישון זה מצוין. 7 שעות. לילה טוב :)

isaacl

New member
אני מקווה

שהדברים נאמרו בהומור. המחשבה כאילו רק עשייה חשובה, ולפיכך כאילו רק מה שאנחנו עושים בזמן העירות הוא חשוב והשאר בזבוז, כל זה פשוט אינו נכון. לא אכביר כאן על חשיבות השינה ההולכת ומתבררת יותר ויותר במחקר על השינה, אבל לאנשים שמתימרים לדבר בחשיבותה של מדיטציה ממש לא מתאים לזלזל בשינה. אינני טוען שמדיטציה היא שינה כמובן. ואגב. מעניין היה לקרוא שאנשי מדעי הטבע מסתפקים ב5-6 שעות שינה, ואנשי מדעי הרוח צורכים 7-8. קיימות שתי אפשרויות להסביר זאת: א. חשיבה שאיננה טכנית דורשת יותר שינה. ב. שינה מעטה יוצרת חשיבה טכנית. כמובן קיימת אפשרות שלישית - שאנשי מדעי הטבע עובדים קשה יותר, אבל כאיש מדעי הרוח אני פוסל זאת על הסף.
יצחק

nage

New member
מבחינתי לפחות - אתה צודק 100%

ברור שזה היה בדיחה (אם כי עצובה במקצת)

למעלה