NABE

karnush72

New member
NABE

ביפן - הנאבה מתקשר לחורף ואפשר לומר שהיום באופן רשמי נפתחה בביתנו עונת החורף. הכנו את ה-נאבה הראשון שלנו השנה. " משמעות המילה 'נאבה' ביפנית היא סיר אבל גם תבשיל קדירה. התבשיל מופיע בהמון גרסאות שתכולתן תלויה במיקום האזור על מפת יפן ובמצאי בעונת השנה המדוברת. הוא מיועד בעיקר לימות החורף היפני הקר והמושלג ברוב חלקי הקיסרות, והוא משמש מאכל חברתי - כמו פונדו למשל. אחד הסוגים המפורסמים של נאבה הוא ה'צ'אנקו נאבה' אותו אוכלים מתאבקי הסומו. המתאבקים המתלמדים מבשלים סירים עצומים של התבשיל לכל חברי האורווה (המקום בו גרים ומתאמנים מתאבקי הסומו). בתוך הסיר יהיו בשר או עוף, פירות ים או דגים, או כולם ביחד, טופו וירקות וכמובן תיבול יפני מסורתי הכולל את השילוש הקדוש: סויה-סאקה-מירין. הכל מתבשל בציר דאשי - המופק מפתיתי דג בוניטו (פלמידה) מיובש. הנאבה שמתקבל, מזין (ומשמין) מאוד, וזו הסיבה שמתגוששי הסומו בחרו בו כמזונם. עוד סוג מיוחד של נאבה נקרא 'קיריטאנפו נאבה' והוא מגיע מאזור אקיטה שביפן. מקור המאכל הוא בתבשיל בשר צייד אותו היו מכינים הציידים המקומיים, והוא היה נקרא בפיהם - אטאגי - שפירושו לא בהיר. הביטוי מתייחס למזג האויר המושלג. הציידים היו לוקחים עימם קצת אורז ומיסו ומבשלים לעצמם נאבה מבשר הצייד של אותו היום. לעיתים מגישים את הנאבה מוכן למחצה בתוך הסיר, לבישול נוסף על גבי השולחן, ולעיתים הסועדים מכניסים את הרכיבים לסיר שבתוכו ציר או חלב סויה מבעבעים. היחס המסורתי בין הירקות לחלבונים הוא 2 ל-1." (מתוך כתבה של איריס זורלט ל-ynet - המקור מצורף בקישור) בעיקרון אין ממש חוקים לנאבה. אפשר להכניס מה שרוצים. יש המון וריאציות - יש נאבה בציר של רוטב סויה, נאבה בציר של מיסו, KIMCHI NABE , נאבה בציר של חלב סויה וכשמתחיל החורף זו ממש חגיגה!!!!!!! צירפתי גם קישור למתכון של נאבה (באנגלית-- ובתקווה שהקישור הצליח) למי ששומר על כשרות -- אין ממש חובה להכניס מאכלי ים. אפשר בהחלט להסתפק רק בדגים (נתחי דג סלמון) וכדורי בשר עוף (עוף טחון) למי שמנסה לבשל -- בהצלחה ובתיאבון

Manty

New member
מאד דומה לנאבה שלנו

(חוץ מהמפה
) רק מה זה בתוך הנאבה בתמונה? דייקון?

karnush72

New member
כן, לדאיקון ולגזר לוקח יותר זמן

להתבשל ולכן אני מכניסה אותם ממש בהתחלה עוד לפני שאני מכניסה את כל השאר.

Fantasy WRC

New member
רוצה לראות אוכל יפני מסורתי אמיתי

שאכלתי ביפן אצל דודה של ידידה שלי? הנה זה :)

Fantasy WRC

New member
אפשר לראות כמובן את מזלג שלי

לצערי, לא עם הכל הסתדרתי.. אז הם היו נדיבים והשיגו לי מזלג.. חחחח...

Fantasy WRC

New member
../images/Emo6.gif

נו טוב.. הזדקנו למספרים על מנת לפתוח חבילות של בשר... קופסאות... או שאיך לא קוראים לזה..

karnush72

New member
מה שאכלת אצל הדודה של הידידה שלך

נקרא שאבו-שאבו. זוהי גרסה קצת שונה של מאכל קדירה יפני. כאן טובלים את הבשר בתוך ציר הירקות ואז מוציאים וטובלים בתוך הרוטב (שלרוב הוא רוטב שומשום). ומה שאנחנו אכלנו היום זה נאבה. יש גם סוקיאקי ויש גם אודון וכולם כולם אוכל יפני מסורתי אמיתי..........

Satou

New member
מעורר תיאבון

תמיד רציתי לאכול כזו ארוחה בסגנון מסורתי, בעיקר אחרי שגיליתי על נפלאות הבישול בשולחן (שאבו שאבו וכו'). אני אסתפק במנה חמה של איטריות "סיניות" יד שניה

וואסקי

New member
ניראה ממש טוב../images/Emo80.gif

הראתי לאימא שלי ובקשתי ממנה לבשל 'נאבה',אבל היא ניגעלה מהמראה וסירבה
המתכון לא עולה לי משום מה..... מה ,'הנאבה' מכיל?

karnush72

New member
למה כולם נגעלים??? ממש לא מובן לי

הנאבה הוא קדירה של ירקות ודגים ובשר (ואפשר ממש לוותר על מאכלי הים) המבושלת בציר של דאשי עם סויה-סאקה-מירין. אבל מאחר ובארץ אין דאשי בהחלט אפשר לעשות את זה בסגנון של מרק עוף. נניח שבמקום הדאשי תשימו בסיר מרק עוף צח. על מנת לשפר את הטעם ולקרב אותו ככל האפשר לטעם היפני רצוי מאוד להוסיף סויה וסאקה ומלח. לאחר שאתם מרוצים מהטעם של המרק מה שנותר זה לשים בפנים את שאר המרכיבים. קודם כל שמים את המרכיבים שלוקח להם יותר זמן להתבשל - דהיינו כדורי בשר (תחשבו שאתם עושים קציצות מבושלות) או אפילו קוביות חזה עוף. לגזר גם לוקח יחסית זמן להתבשל ולכן עדיף לשים כבר בהתחלה. ולאחר מכן מוסיפים את הדגים (ואם לא אוהבים דגים אפשר גם לוותר על זה) ואת שאר הירקות. אנחנו שמנו דאיקון (שבארץ אפשר להחליף בלפת - גם את זה שמים כבר בהתחלה עם הגזר), שמנו גם כל מיני פטריות - שיטקה וכו"... כרוב סיני, NEGI שייתכן שזה שאלוט בארץ?? טופו, אפשר גם אם רוצים להוסיף תרד. נותנים לזה להתבשל בתוך הסיר. (מאחר ואוכלים את זה תוך כדי בישול רצוי לשים גזייה במרכז השולחן, כולם מתקבצים מסביב ודולים את הירקות והדגים מהסיר) בינתיים בצלחות אישיות מכינים רוטב פונזו - ואם מכינים את זה בבית פשוט שמים רוטב סויה ומטפטפים מעל לימון (ביפן משתמשים ביוזו שזה בעצם לימון יפני). מוציאים את הירקות. הדגים והבשר- שמים בצלחת עם הרוטב ואוכלים. זה ממש ממש טעים והרבה הרבה בריאות......... המון ירקות!!!! תנסו. זה טעים. ולא אומרים איכס על אוכל
ווסאקי - קיבלתי את המסר שלך. אני אשלח לך חזרה מאוחר יותר

karnush72

New member
הנה כתובת האינטרנט שבה מופיעים

מתכונים לכל מיני סוגים של "תבשילי קדירה יפניים" http://japanesefood.about.com/od/onepotdishes/ תמצאו שם מתכונים לשאבו שאבו, לסוקיאקי, לאודן ולעוד דברים אחרים. וביניהם יש את המתכון ל- YOSENABE שמאוד דומה למה שהכנתי בבית (רק בלי הצדפות והשרימפס)

GnomeBubble

New member
האמת שבישול מוציא את הויטמינים

מהירקות. לפחות באופן חלקי, ככה שאני לא כל-כך בטוח לגבי הערך הבריאותי של זה.

למעלה