MySQL

siftach

New member
MySQL

יש לי כמה שאלות כלליות: 1. איך יוצרים DSN של MySQL? לא ראיתי שזה מתקין ממשק ODBC. 2. מה ההבדלים בשפת ה-SQL לעומת אקסס? 3. האם השרת יודע לנקות זבל אוטומטית מטבלאות? 4. האם ניתן ליצור אינדקס לשדה boolean?

אמיר ט

New member
נתחיל מההתחלה

בכדי לאפשר ODBC עם MYSQL, צריך רכיב נוסף ושמו myODBC ניתן להורדה מאתר של MYSQL, ואיתו אפשר ליצור DSN ל MYSQL. ה SQL של MYSQL לדעתי יותר חזק ויש בו אפשרויות טובות וחשובות שאין ב ACCESS כגון LIMIT, הוא בעצם ANSI SQL ומדי פעם יש תוספות שעוזרות. 3. תגדיר זבל :), אם תגדיר נכון את הטבלה שלא תקבל זבל אז הוא לא יקבל זבל. 4. האמת, אין לי מושג :) אני אבדוק את העיניין אבל אני בטוח שיש כאן אנשים עם יוצר נסיון ממני אם מבחינה עקרונית זה קיים במסדי נתונים. אמיר.

siftach

New member
זבל

במסדי נתונים של אקסס יש בעיה רצינית - אין מחיקה אוטומטית של רשומות מחוקות (רשומות שנמחקו או עותקים ישנים של רשומות שעודכנו) מהקובץ, וכך ניתן לשמור על מימדים סבירים של הקובץ. ניתן לבצע את זה על ידי פקודת compress, אך זה דורש שהקובץ לא יהיה בשימוש, דבר שלצערי בלתי אפשרי באפליקציה שלי. אני יודע שב-SQL Server יש דחיסה אוטומטית, אבל אני לא יודע אם זה חוסם גישה למסד הנתונים בזמן הדחיסה. מה קורה ב-MySQL?

למעלה