MYSQL

MYSQL

האם MYSQL זה OPEN SOURCE ? אני מניח שאם התשובה היא כן, זה לא אמור לעלות כסף, נכון ?

behemot

New member
רשיון דוקא כן עולה אבל יחסית ממש

מעט תעיף כאן מבט http://www.weberdev.com/docs/MySQLManual/manual-split/manual_Licensing_and_Support.html#Cost

תודה! אגב,

ברור לי שMSSQL למשל, טוב ממנו, אבל לי הוא מספיק (כנראה). עדיין אשמח לקבל דעות בנוגע להיבטים הבאים: - אמינותו של MYSQL - האם הוא תומך ב TRANSACTIONS ? - מהירות - דברים נוספים שכדאי לי לדעת ובא לכם לספר

behemot

New member
אמין, מהיר, למיטב ידיעתי לא כולל

TRANSACTIONS או STORED PROCEDURES כך היה בכל אופן בגירסא האחרונה שאיתה עבדתי

nirdagan

New member
השאלות שלך כלליות מדי

אמינותו? מהירות? אתה לא אומר לנו שום דבר עם הפרויקט שלך, ומצפה שאנשים יוכלו לענות לך ברצינות.

אז ככה,

מיועד לאתר אינטרנט. מאופיין בריבוי משתמשים (אני מקווה
) ובריבוי גישות מקבילות. השימוש לרוב מתאפיין בבקשות לא מסובכות הכוללות נתונים ממספר מצומצם של טבלאות. חלק מהטבלאות גדולות באופן מיוחד. מקווה שזה מספיק.

nirdagan

New member
MySQL צריך להיות מספיק

בייחוד עם רוב העבודה זה לקרוא מבסיס הנתונים ואין המון אנשים שכותבים ביחד בבסיס הנתונים. הכי פשוט תנסה ואם תראה שהאתר שלך קורס בעומס, תחשוב איפה לשדרג, אם כי אני מאמין שלא תהיה בעיה.

או קיי

אכן מדובר במספר נמוך יחסית של כתיבות לDB (בד"כ הוספת שורות) ומספר רב של גישות לקריאה.

חובבן

New member
לא יודע למה זה כל כך ברור

MySql כלי מעולה שמשמש בלא מעט מוצרים מסחריים. הכלי מאד "רזה", כלומר לא כולל (עדיין) הרבה אופציות, אבל חזק מאד במהירות ובאמינות. למעשה מסקירה שעשיתי מתברר שזה ה DB המהיר ביותר בשוק.

nirdagan

New member
אבל אין חובה שקנות רישיון

אפשר להשתמש באופן חוקי בלי רישיון. הרישיון זה רק בשביל תמיכה וכל מיני שירותים אחרים.

reffael

New member
צורך ברישיון

יש חובה בקנייית רישיון במידה ואתה מוכר חבילה שבנית, שחלק אינטגרלי ממנה כולל את MYSQL. כלומר אם אתה מפתח אפליקציה המסחרית ומוכר אותה ביחד אם MYSQL אז תצטרך לשלם להם פר עותק שאתה מוכר לפי מחירונים שקיימים באתר שלהם. במידה ואתה עושה שימוש באתר שלך ב MYSQL איך צורך להצטייד ברישיון אם כי הם ממליצים - כדי לקבל תמיכה וכו´.

למעלה