mysql vs mssql express

demultiplexer

New member
mysql vs mssql express

אהלן, לפי הבנתי, החל מSP1 של sql express, ניתן להשתמש בו למטרות מסחריות ואף להפיצו מחדש, אפילו בתשלום. לפני שידעתי את זה, עשיתי חישוב והגעתי למסקנה שעדיף לי לעבוד עם mysql כי בתקווה ומה שאני מפתח עכשיו יהיה killer app (תקוותו של כל מפתח\יזם), אצטרך כמה שרתי DB בשביל חלוקת עומס, גיבויים וכד'. mysql מעכב אותי, גם כי יש הרבה דברים שלא עובדים חלק איתו כמו codesmith, visual studio. יש טכנולוגיה חדשה של מיקרוסופט שנקראת linq שעובדת רק עם בסיסי נתונים של מיקרוסופט שאני מאוד רוצה להשתמש בה אבל לא יכול. הייתי שמח לדעת מה ההבדלים בין mysql הגרסא החינמית לבין sql express. משום מה נדמה לי שגרסאת האקספרס לא נופלת באיכותה מmysql. מה אתם אומרים ?

fatNjazzy

New member
מה זה אומר...?

שאם יש לי בארגון SQLSERVER 2000, אני יכול לשדרג ל 2005 ללא עלויות?

sql express מוגבל ל4GB למסד נתונים בודד

לגבי mysql אני לא מכיר כלל, אבל אני בטוח שאין עליו הגבלות והביצועים שלו לא נופלים מהמתחרים. על פי השמועה השירות Yahoo! רץ על גרסה של MySql.

demultiplexer

New member
ככה

אני לא בטוח שיאהו ושאר האתרים הגדולים שמריצים אותו מריצים את גרסאת הקהילה החינמית ולא את הגירסא המקצועית. 4 גיגה זה כל כך גדול שאם תחזיק כזה בסיס נתונים בכל מקרה תצטרך לעבור לגירסא בתשלום. הגבלות ביצועים - רק עכשיו MYSQL התחיל לתמוך בSP, אני לא בטוח שהוא יודע לעבוד עם כמה מעבדים אז מבחינת גודל בסיס הנתונים ומבחינת כמות המעבדים אני חושב שאין הבדל. 1 גיגה זכרון לשימוש השרת זו אמנם מגבלה אבל ברוב המקרים אתה לא תיתן לשרת יותר מ1 גיגה לעבוד אלא בזכרון שיש לך תעשה caching למידע, ככה לפחות אני חושב. לגביי קוד פתוח - mysql נותנים את הקוד רק בגרסאות שבתשלום גם ככה.

למעלה