My self-crafted prestige class

DIDGIN

New member
אני לא מבין בקומיקסים

חוץ מקומיקסי רשת. השם הוא ואריאציה על necromancer כמובן. בנוסף, אני חושב שבמשחק המחשב lords of magic לגמדים היה מטיל לחשים שנקרא geomancer. בכל מקרה, מה דעתך על הדמות?

ננסק

New member
יש עוד סוגי נמסרים,

המקום שבו ראיתי לראשונה נמסרים שונים היה ב-"שודדי המים האפלים", סדרה מצוירת מגניבה וקצרה מדי שהיתה בשבת בבוקר בערוץ הראשון. וכן, לעומת סדרות נוסטלגיה אחרות, היא *באמת* היתה מגניבה. לגבי המקצוע, לא קראתי אותו בדקדקנות, אבל כמה הערות שעולות לי לראש: 1. למה קובית פגיעה של ק6? מטילי לחשים נוהגים להסתובב עם ק4. 2. יש לו שתי הצלות טובות (קשיחות ורצון), כשלדעתי מגיע לו רק רצון. 3. הבעיה האמיתית שאני רואה עם המקצוע הזה, היא שהוא דומה מאוד (מאוד) ל-Stonelord מה-Complete Warrior, שגם הוא מקצוע של 10 דרגות שמסוגל להשתמש בעיקר ביכולות דמויות לחש, רובן אותן היכולות ממש. לדעתי כדאי לקחת את הרעיון של "גמד שממש משתלב באדמה" לכיוונים שונים מאלו שנלקחו ב-Stonelord, אפשר לעשות כמה וריאציות מעניינות. אהבתי את רמת הניסוח באנגלית. במסגרת הגובליזיציה אנחנו לעיתים מקבלים מקצועות שכתובים ברישול, גם מכאנית וגם ניסוחית, ואני מאמין שיש קשר בין השניים.

ogmios

New member
mancer

היא סיומת כללית למקצוע העוסק בנוא X, כשלרוב הכוונה היא אכן למכשף (ע"ע כרונומנסר, טכנומנסר)

DIDGIN

New member
ובכן...

אני לא מכיר את stonelord. הקטע עם שתי ההצלות הטובות והקב"פ הוא בגלל שהדמות היא לא מטילת לחשים מגית (arcane), ולמרות שהיא למדנית, היא גם עובדת על לשפר את יכולת העמידות שלה (אצלי העניין הזה מתקשר לגמדים, גנומים, ואדמה). אם תשים לב גם כוהן יכול להפוך לזה (לכוהנים גמדיים שמפיקים מגירוש אלמתים פחות תועלת בגלל כריזמה נמוכה זו בחירה טובה), אז מבחינת הכוהן הקשיחות ויכולת הלחימה קטנות תמורת יכולות דמויות לחש. את ההצלות והקב"פ אני לא הולך לשנות בגלל שאני לא חושב שמקצוע יוקרה שהתפתח בתרבות הגמדית והגנומית ישאיר אותך פגיע ולא עמיד כמו קוסם (טוב, חוץ ממישהו שמשחק קוסם, אבל את זה לא פיתחו גמדים או גנומים). אם זה לא מאוזן מספיק (פרסמתי את זה כאן לבדוק מה אנשים חושבים בעיקר על זה) אז אפשר שהטלת הלחשים תשתפר רק כל דרגה שנייה, 5 במקום 7 פעמים. יש לך אולי לינק לתת לי לstonelord? אני שמח שאהבת את רמת הניסוח. כנראה היה שווה לעשות חמש יחידות אנגלית

Soul Cake Duck

New member
נחמד

בנוי לא רע. אהבתי את הרעיון שגמדים וננסים קשורים יותר לאדמה מיחד, מאידך תמיד שנאתי את ההגבלה של Prestige Classes לגזעים, כך שאני ברגשות מעורבים לגבי הנושא. דרך אגב, ב- Masters of the Wild (נדמה לי שזה שם הספר) יש Prestige Class בשם Geomancer, גם כן מטיל Divine ו- Arcane ביחד, ששואב את כוחו מהאדמה עצמה ולכן ה- Class מלאה בכל מיני שטויות על Ley Lines וכדומה. מה שכן, הדמות מבוססת גם על רכישת תכונות חייתיות עם ההתקדמות בדרגה, שדווקא גירו את דמיוני...

למעלה