my original message

giti1

New member
יאגה שלומות רבים

אכן. מההבנה שלי את האדוייטה וכאן אני מסכים איתך, היא אכן חקירה התנסותית שסופה הוויה אלא שהיא בעצמה ידיעה! איזו ידיעה? ידיעת הברהמן, ההיווכחות בברהמן, משמע, הידיעה המשחררת. הידיעה האמיתית בניגוד לידיעה היחסית, זו האפיינת את האוידיא. אני אומר זאת בערבון מוגבל בזוכרי כי לא ניתן לאפיין את ההוייה אותה הזכרת. (אז על מה בעצם אנחנו מדברים? על דבר שאיננו מסוגלים לתפוס אותו? האם אצם השיחה על הברהמן איננה בעצם האמנה בדבר קיומו?) מנקודת מבט מטאפיסית, אמנם הוודאנטה לא מבקשת אמונה בעצמה אך יש לה הנחת יסוד! כוללת, בדבר קיומו של הברהמן תוך הצבעה עליו.זה הדבר היחיד שיש להאמין בו כל זמן שהמתאמן לא נוכח בברהמן. כך מתחיל טקסט הברהמה סוטרה בפרשנותו של שנקרה: "ועכשיו החקירה אל תוך הברהמן". האדוייטה היא פילוסופיה של שחרור. היא פועלת כמו גשש המתקדם ליעדו והמוחק את עיקבותיו, משמע פילוסופיה שמכלה את עצמה ככל שמתבססים בידיעה העצמית. שנקרה עצמו שלל את המדיטציה מסוג "דהיאנה" או "אופאסנה" (ראה הברהמה סוטרה בפרשנותו של שנקרה, כרך ראשון, סוטרה 1.1.4, עמוד 34) משום היותן פעולות מנטליות התלויות במבצען- פעולות המקבעות את המתאמן בדואליות של אמצעים ומטרה, של סיבה ותוצאה ושל הסובייקט, הלא הוא המודט, והעצמי המהווה את מושא המדיטציה, ומשום ההתייחסות אליו היא כאל אובייקט בעוד שאיננו יכול להיות אובייקט. אני שואל, איך מדיטציה על מנטרה (פעולה-טכניקה) יכולה להביא להיווכחות בברהמן, שהיא התרחשות בפני עצמה (שאיננה יכולה להיות תוצאה-אי אפשר ליצור אותה). לכל מנטרה פונקציה ספציפית. אם אתה מודט על הברת שורש של סראסוואטי הרי שתתוודע ותהיה מסוגל להכיל, בסופו של דבר, איכויות של סרסוואטי (ידע האמנות וכיו"ב). אם אתה מודט על הברת השורש של אלמנט האדמה אזי תוכל להביא לאיזון באלמנט זה בחייך ולהתוודעות לאיכויות העמוקות של אלמנט זה כמו פיסיקה ורפואה. האמת, ההישגים הללו נפלאים בפני עצמם. אולם ההתוודעות לאיכויות הללו יוצרות "סמסקארות של תבונה"- הסמסקארות יבשילו במועדן ויצרו בתורן מודיפיקציות-הבחנות "משכרות" נוספות בתודעה, גם אם של תבונה. כמו שאני מבין, בעיקבות שנקרה, אין ספק שלמדיטציה על מנטרה יש תפקיד של אימון מכין ותומך. זה אחד התנאים המוקדמים ששנקרה מבקש מהתלמיד: להיות בעל שלווה ( ראה שוב ברמה סוטרה, כרך ראשון, סוטרה 1.1.1 ). בנוסף, אינני מסכים איתך על האופן בו אתה מבין את רעיון האטמן כפי שכתבת עליו בעבר בהודעה אחרת, זאת בגלל הזהות בין האטמן לברהמן. אחרי הכל זו הפילוסופיה של שנקרה - פילוסופיה של זהות. אני מניח שכתבתי כל זאת כדי לעורר מודעות לגבי הגבולות של טכניקות- מדיטציות, והמעברים הדקים ההכרחיים שאני עושה כמתאמנים בין שני העולמות, היחסי האבסולוטי, כדי להסיר תפיסות שגויות. מכל מקום תודה על דבריך שגורמים לי להיפטר מהדברים הללו ברכות

yaga1

New member
גיטי שלומות רבים מספור ....

על שהופעת כמו מטאור לחצות את שמי בערותי, ראשית קבל
אנחנו סובבים את נקודת הפרדוקס של האדוויטה שזה נחמד אז בוא ונמשיך מעט. מהיא א-דוויטה (אי-דואליות) ? מדוע היא נקראת אי-דואליות ולא מוניזם ? מאחר והאמת מוגשמת מעבר לשפה ומחשבה, כל ניסיון לאפיין אותה חייב להיעשות על דרך השלילה. לכן עצם שמה של תורה זו הוא א-דוויטה (אי דואליות) מאחר וכל ידע זה אין מהותו לאפיין את ברהמן, שהלא זה אינו ניתן לאפיון או תפיסה, אלא לשלול את דבר ה"אמת" מאחורי כל מה שנתפס כקיים וניתן לביטוי. כל אשר אדוויטה עושה הוא שלילת הדואליות. שלילת הדואליות אין משמעה כאן חיוב מוניסטי כי הלא ההכרה במוניזם נגזרת מהיפוכו משמע קיימת דואליות ואדוויטה לא מודה בקיום שכזה. לכן לומר - ידיעת ברהמן...היווכחות בברהמן...וידיעה משחררת....הללו מושגים חסרי פשר מבחינת האדוויטה במהותה. אין ידיעה משחררת...ישנה רק ידיעה מגבילה. אי ידיעת העולם היא המשחררת או אז ברהמן קיים כברהמן. יחד עם זאת מהיותנו בעולם ומרצוני העז להימנע מכאב ראש
אין אני מבטיח לך כאן שכל הודעתי תיכתב על דרך השלילה.
מתוך ההקדמה שהקדמתי אני רוצה גם לאפיין את גישתו של שאנקרה למושג דהיאנה (מדיטציה) ואנסה לתת כאן תשובה גם לגבי התהיות אשר אתה מעלה בנוגע למדיטציית מאנטרה. כשבאים להבין את שאנקרה צריך להבין גם את התקופה בה הוא פעל, שכן כל פועלו וקיומו כהוויה, נגזר אל קיום תודעתנו בהקשר זה לעבר ובהקשר זה להווה, בו אנו תופסים את חיינו כדואליות מן הסתם. שאנקרה הגיע אל הסצנה ההודית כאשר אותו הזמן ביססה את שליטתה דוקטרינת הקארמה-מיממסה המושתתת על תפיסה דואליסטית במהותה. עד כדי כך הייתה השפעתה של תפיסה זו חזקה, שאפילו סקולארים וודנטיים של אותו הזמן איבדו את המהות הנון-דואליסטית של וודנטה והציבו תפיסה הנקראת דוויטה-וודנטה (וודנטה דואלית). כל עניינה של קארמה-מיממסה הוא המבט אל העולם כשדה פעולה ותוצאה. הסוטרות של ג'אימיני, שהן הדארשנה הנגזרת מתוך היג'ור-וודה והמקושרת איתה, הן הבסיס ה"הילכתי" לדוקטרינה זו והן מציבות את היסודות לפעולה ופעולה ריטואלית נכונה בשדה היחסי הווה אומר קארמה ודהרמה. דוקטרינה זו היא בעלת ערך כשלעצמה אך מאחר והיא התבססה בהודו כמהות של השורש ולא כפי שהיא באמת כתוכנו של העץ, כל הטכניקות והריטואלים שתורגלו באותה תקופה, כולל השימוש במנטרות, כוונו להשגת ההכרה בערכים של השדה היחסי מן הדק ביותר ועד לגס ביותר כאשר מן הסתם, מכורח אופיו של שדה זה, הוקסם השוגה בו מחוק הסיבה והתוצאה. מתוך הדוקטרינה הזו מגיעות כל טכניקות המדיטציה מסוג ג'אפה ואופאסאנה למיניהן ואכן כמו שאתה מגדיר שימוש במנטרה בהודעה שלך, שימוש מסוג זה אמור להניב את התוצאות המקושרות עם הערכיות של מנטרה ספציפית זו או אחרת. כאשר שאנקרה פוסל בסוטרה 1.1.4 דהיאנה ואופאסנה, (ושים לב כי הוא משייך אותן לסל אחד), הוא פוסל אותן ברוח הקארמה מיממסה בדיוק כפי שהפלאת להגדיר כ - "פעולות מנטאליות התלויות במבצען- פעולות המקבעות את המתאמן בדואליות של אמצעים ומטרה, של סיבה ותוצאה" שאנקרה בהחלט חייב כל תהליך טכני או מבוסס ידע דיאלקטי שהמוטיבציה בבסיסו מטפלת ומקדמת את קריסתו של המבנה התפיסתי (עולם התופעות). תהליכים מסוג זה עונים בדיוק על העיקרון המאופיין בשם א-דוויטה מאחר והם שוללים את המציאות הדואלית בהגשמתם. השימוש ב – Bija Mantras (מנטרות זרע) בשיטת א-ג'אפה, או השימוש ביאנטרות (מאנטרות ויזואליות) מסוימות, הוא בדיוק תהליך מהסוג הנ"ל ומאחר ומהותו היא אי עשייה אין להבין אותו במובנים של סיבה ותולדה. אני אנסה להסביר את העקרונות העומדים בבסיס התרגולים האלו בהודעה נפרדת כאשר תנוח עלי הרוח מאחר ומדובר בידע, שעל מנת לעמוד על אופיו, יש להציב רמת תובנה שהיא מן המופשטות ביותר שבמערכות ישראל או אולי המופשטת שבהן. (סתם צחוקים תחליף את מערכות ישראל ב – תחום הידע הוודנטי ) ההכרה בברהמן אינה תוצאה מאחר ותוצאה מרמזת על אי קיומו של דבר לפני שנוצרה סיבתו ואילו מאחר וברהמן הוא כל אשר קיים אין כלל לדבר על היותו כתוצאה. זאת ועוד, למרות שאין לעולם התופעות קיום נפרד ובלתי תלוי בקיומו של ברהמן, עדיין אין לדבר עליו גם כעל סיבה. כל הדיבורים מסוג זה הם שגיונות ותיסכולים של תודעה כבולה המנסה להגדיר בתפיסתה את מה שהוא מעבר לתפיסה. אי לכך אם אני מתרגל מדיטציה שתוצאתה סגירת מערכת התפיסה אין לומר כי ברהמן הוא תוצאה של תרגול זה, יחד עם זאת, כאשר נסגרת מערכת התפיסה על השילוש שבה, רק ברהמן קיים. עד כאן להיום אני אתייחס לחלקים אחרים בהודעה שלך בהמשך... שוב תודה על היותך שלומות

yaga1

New member
... ../images/Emo6.gif ...

What a bunch of crap It makes me laugh
I'm going to dance

giti1

New member
ליאגה שלומות רבים ביותר

כן כן כשזה נעשה "רציני ועיקרי מידי"
ובלגן

giti1

New member
אוהו, הרבה שלומות

נהניתי לקרוא את דבריך כשאני מזהה בהם את ה- "נטי, נטי" ואת הויכוח של שנקרה עם אנשי הפורווה-מיממסה. את מרבית פרשנותו בברהמה-סוטרה הוא מקדיש לקעקוע גישתם ביחס לשחרור, תוך הצבעה על הברהמן. באיזשהו מקום קיבלתי את התחושה ששנקרה לקח את הריטואל המיממסאי, נניח ריטואל הקורבן, וניסה "להשליך" אותו על הברהמן בכך שהוא "מקריב" את כל התפיסות השגויות כלומר, את תבנית האוידיא לברהמן. אני סקרן לקרוא את דבריך על השימוש ביאנטרות ומנטרות זרע גם בהקשר של אי-פעולה אבל גם בהקשר הבא: הידיעה באדוייטה מושתתת על עיקרון ההתאמה. משמע, הידיעה תלויה באובייקט ההתבוננות עצמו. האובייקט הוא זה "הכופה" את עצמו על התודעה ו"מכתיב" את הידיעה. לפיכך שנקרה כותב ב-1.1.4 כי את הברהמן ניתן לדעת רק על ידי הברהמן כפי שהוא מוצג בכתבי הוודאנטה. אם כך, איך שימוש במנטרות וביאנטרות יכול להביא לידיעת הברהמן? איך ידיעת אובייקט X יכולה להביא לידיעה מלאה של אובייקט Y? מצד שני, שנקרה הולך וטורח בכתיבת פרשנות למאנדוקיה אופנישד, כולל פרשנות לפרשנותו של גאודפדה, שעניינה המרכזי הוא ה-"אום" על מרכיביו כמייצגים את העירות, החלימה והשינה העמוקה, בפרשנותו זו שהוא מחייב את האום כאמצעי ל"השגת" הידיעה העצמית משום היותו המקור לכל ורבאליות או ווקאליות. הוא גוזר את המשוואה שה-אום הוא העצמי. זה מסתדר לי אז עם הקביעה של שנקרה כי את הברהמן ניתן לדעת רק על ידי הברהמן כפי שהוא מוצג בכתבי הוודאנטה. אבל מה לגבי מנטרות אחרות מאום ויאנטרות? לילה טוב

yaga1

New member
גיטי נמאסטה ...

אתה תאמין לי אם אומר שהיה ברור לי כי בקרוב מאוד נגיע למאנדוקיה אופנישד ? רק לא ידעתי מי יזכיר אותה ראשון....אתה או אני
השאלות שאתה מעלה כאן הן עצומות ונהדרות ובשביל לענות עליהן באופן שיתאם את רמת הציפייה שלך אך גם בצורה שדרכה יהיה ערך לדיון הזה גם בעבור שאר חברי הפורום, נחוץ להציב, כמושכל ראשוני, רמת תובנה שהיא כשלעצמה עמוקה בנוגע לידע הוודי / וודנטי Saguna Brahman, Nirguna Brahman (ברהמן בעל איכות...ברהמן חסר איכות) Naama Rupa - שם וצורה Shabda Artha - צליל וגוף מהוא למעשה האלף בית הסנסקריטי ומה משקפים החוקים דיקדוקיים שבו ? מהיא למעשה הוודה ברמת הצליל הנגלה, מהיא ברמת הצליל הבלתי נגלה מהיא ברמת השקט ? איך כל זה מתייחס למצב התפיסה שאנו חווים ושהוא המקור לכל התהיות שאנו מעלים כאן ? איך כל זה מתייחס למצב ההוויה שאיננו חווים ושהוא ה"מקור" לכל התהיות שאנו מעלים כאן אך יחד עם זאת אין הן קיימות בו ? אין לי מושג איך או אם בכלל אני הולך לרכז את כל אלו בצורה שבסופה תהיה תשובה לשאלות שהעלת בהודעה הזו שהן כולן בעבורי אחת. ימים יגידו.... ללא ספק נכון המשפט הגורס כי אדם אינו נבחן בתשובותיו אלא בשאלותיו. כעת אני אגיד לך משהו שאולי ישמע לך מוזר .... שאנקרה הוא לא סוף פסוק עבורי... לטעמי אם רוצים לדעת אדוויטה מהיא עדיף באמת ללכת לגאודאפאדה. מי שלא יודע, גאודאפאדה היה המורה של המורה של שאנקרה (גובינדאפאדה) שם ניתן למצוא אדוויטה באופן קצת יותר רגוע מהלחצנות והעצבנות האובססיבית של שאנקרה. שאנקרה לא נח עד שלא הוריד על בירכיהם את כל חכמי המיממסה ועד שלא גירש את הבודהיזם מהודו לחלוטין. אחרי ששני אלו קרו שאנקרה מת עזב את גופו ובגיל מאוד צעיר (32) גאודאפאדה לעומת זאת לא ראה באף אחד אויב. הידעת כי הפרק הרביעי בפרוש שלו למאנדוקיה אופנישד (Mandukya Karika) נפתח בהתייחסות ישירה לבודהא שם הוא מכנה אותו - Dvipadaam Varaha (הטוב או הגדול שבאדם) ? שאנקרה בפירוש שלו לקאריקה מנסה להסתייג מן ההתיחסות הזו לבודהא ולאפיין אותה בהתייחסות לנאראיאנה אך ברור שזו הסתייגות משוחדת. זה משום ששאנקרה נלחם בבודהיסטים ולא יכל להרשות לעצמו להודות בהתייחסות כזו. אולי זה יפליא כאן כמה מאיתנו אך גאודאפאדה התייחס לבודהא כמורה אדוויטה. הוא אינו רואה את הבודהיזם במהותו כשונה מן האדוויטה. את רצונם של פילוסופים מאוחרים יותר מבודהא עצמו להציג את הדברים באופן שונה הוא מפריד מתורתו של בודהא עצמו וזוקף זאת לטובת דפוסי בדלנות ווכחנות מיותרים בדיוק כמו שהוא מזהה אותם בקרב מלומדי אדוויטה בעלי מוטיבציות דומות כגון שאנקרה. ראוי לציין שבתקופה זו גם מלומדים בודהיסטים עשו ככל שביכולתם להילחם בכל תורה דואליסטית. לסיום אהבתי את הרעיון שהעלת בנוגע להקרבת ה-אווידיה על מזבח מיממסי
שלומות

giti1

New member
יאגה פראנם

אני אוהב לעיתים להיות עם סימני שאלה, כשאלה ממשיכים ועומדים...נקח את הזמן להבשיל... אכן אי אפשר לדבר על מנטרות בלי לדבר על ParaVaak ,Devanagari, שלוש הדרכים למדיטציה עם מנטרה בנוסף למושגים הרבים שהעלית, המעלים בתורם תהיות וקושיות.זהו מפעל חיים. אני יכול להבין את גישתך לשנקרה. גם לי נראה שמאז המאה ה-19, בעיקבות אאורובינדו, ויוקאננדה, מקס מולר, פול דויסן ועוד, הוא עבר תהליך של מיתולוגיזציה, בעיקר בגלל הממד הפילוסופי-ארגומנטטיבי או הפראדוקסים שבהגותו-המתאים לראש המערבי, בעוד שמורים כמו גאודפדה כאילו "נשכחו"... גאודפדה מציג בקאריקה שלו בהקשר של האדוייטה את ה - ASPARSHA_YOGA. מודה, לא ירדתי עוד לעומקה... ובמה היא שונה לדוגמא, ברמה הפרקטית מהיוגה של פטנג'אלי. פילוסופית ההבדל ברור. עולם הברהמן מול עולם הפרקריטי והפורושה. עבורי חשיבותו הרבה של גאודפאדה הינה בהצגת האום, ובהצגת "שני העולמות" בדומה לתיאוריית שתי האמיתות הבודהיסטית המוקדמת. אחד הדברים החשובים שעלו עבורי במהלך הדיאלוג שלנו הוא הפניה לקאריקה שעוררה אצלי התעוררות והיזכרות חזקה באום. תודה. יום צלול

annandi

New member
תובנה.

אני חושבת שבהקשר לדיון הנוכחי, כדאי להבהיר נקודה חשובה לגבי הבודהא והתורה שלו. הבודהא לא נתן הסבר אונטולוגי, הוא לא ניסה להסביר מה קיים, הוא נתן הסבר אפיסטמולוגי. כל תורתו ניתנה בשביל להפסיק את הסבל, כל הסבר מעבר לכך אינו פרודוקטיבי לשיחרור ולכן הוא פשוט שתק! הבודהא מצהיר שוב ושוב, שהסיבה שאנו סובלים היא מתוך אי ההבנה שלנו את העולם כמשתנה תדיר ובייחוד חוסר ההבנה שמה שמרכיב את האורגניזם הנקרא אדם, גם כן משתנה. בבודהיזם תובנה (wisdom), יכולה להתהוות רק בחיבור עם התודעה (MN I 293) ורק תובנה תוכל להפסיק את ההתהוות של אדם ממוות ללידה חדשה. כשהבודהא מסביר את ההתהוות המותניית, אין הוא נותן הסבר אונטולוגי, הוא נותן הסבר של איך אנחנו תופסים את המציאות הגורמת לנו לסבל: ההיצמדות מקורה בתשוקה; התשוקה מקורה בתחושה; התחושה מקורה במגע (בין העין לדוגמא ואוכל); מגע מקורו בששת החושים (שמיעה, ראייה, מישוש, טעם, ריח ותודעה); ששת החושים מקורם בהווצרות האורגניזם גוף-mind; גוף-mindמקורו בתודעה (consciousness); תודעה מקורה הפעולות הקרמתיו);הפעולות-הקרמתיות מקורם בבורות. when ignorance is abandoned and true knowledge has arisen...he no longer cling...when he no longer cling, he is not agitated. When he is not agitated, he personaly attains Nibbana אצל אדם שלא מבין את המציאות כמות שהיא, היינו- משתנה תדיר, בגלל ההשתנות הזו יוצרת חוסר סיפוק וסבל ולכן היא לא-האני, ישנה הצמדות למה שאנו קוראים "חמשת המצרפים"ץ אבל יותר נכון לומר: "חמשת המצרפים של ההצמדות"(the five aggregates of clinging). אדם שהבורות נעקרה אצלו מהשורש והוא רואה את המציאות כמות שהיא (הראייה היא ראיית ההתהוות המותניית של כל הדברים. וראייה כזו מחייבת איזשהי תודעה, תודעה ללא ה"מעכבים"- שנאה, תשוקה ואשליה , אבל בכל זאת תודעה). לכן, אין לאדם שהתעורר שום הצמדות אל חמשת המצרפים. הבודהא אחרי ההארה חי ולימד במשך 45 שנה. הוא שתה, אכל, ישן, דיבר וכדומה. כלומר חמשת המצרפים המרכיבים אורגניזם מסוים המשיכו לפעול. אבל לא היתה שום היצמדות אליהם ושום הזדהות עם התהליך הא-פרסונלי שנקרא אדם. הבודהא מסביר לנזיר השואל אותו מה זה בעצם להיות מואר: Any kind of material form whatever, whether past, future or present, internal or external...a monk has seen all material form as it actually is with proper wisdom thus: "this is not mine, this I am not, this is not my self", and through not clinging he is liberated.[MN I 235] אדם שהתעורר מתייחס כך גם לשאר המצרפים- לתחושות, תפיסות, sankharas ותודעה. אין שום בעייה עם קיומם של המצרפים, זו עובדה קיימת. הבעייה שלנו, שמה שגורם לנו לסבל, זה חוסר ההבנה שלנו את טבעם ואת התהליך שאנו קוראים לו אדם. כל תהליך ההתהוות של חמשת המצרפים, הוא תוצר של הצמדות ולכן הבודהא אחרי מותו לא יתהווה שוב, התשוקה נעקרה! אך כל עוד הוא בחיים, התעוררותו היא במסגרת חמשת המצרפים שהרכיבו את מי שאנו קוראים לו "סידהרטה גוטאמה", הבודהא. הבודהא לא לימד דבר מעבר לך, כי הוא הבין, שההבנה הזו, מספיקה כדי להפסיק את הסבל. וזה כל מה שהוא לימד-"סבל ואת הפסקתו". שלומות

yaga1

New member
שני דברים נוספים ....

זו טעות נפוצה לחשוב שכול מה שקשור במאנטרה הוא ג'אפה (japa) במקרה הנוכחי ההיפך הוא הנכון שכן מהותה של מ"ט היא א-ג'טפה (a-japa) יש הבדל מהותי בין השתיים אלו בכלל שני דברים שונים מבחינה פיזית של התרגול גופו ומבחינת המהות האנרגטית שלו במידה מסויימת אפילו סותרים ג'אפה היא עשייה...מעורבות א-ג'אפה היא אי עשייה....עדות...התבוננות אני מוצא כאן צורך להביא שוב את המשפט הנהדר שכמדומני הגיע ממהרישי ראמנה - "העולם שאינו נעשה, אין זוכים בו על-ידי המעשים" טכניקות ג'אפה וא-ג'אפה אכן אינן מסובכות אבל לא הייתי מרחיק לכת לומר שנוכחותו של מורה, ביחוד בשלבים הראשונים, אינה נחוצה לפחות ככול הנוגע ל- א-ג'אפה למרות שתרגול נכון של א-ג'אפה כולל מנגנון בטחון פנימי המגביל את ספקטרום השפעתה של הטכניקה ליכולת הספיגה של המתרגל, עדיין מאחר ומדובר בהתפתחות יכולות להיווצר המון תופעות על פני השטח ובשעת התרגול שיהיה נחמד אם יהיה מי שיסביר אותן ויקנה קווי הבנה בקשר אליהן. כעת בנוגע לשאקטיפאט שאקטיפאט הוא לא תוכן זה או אחר העובר מן המורה אל התלמיד בצורת טכניקה או מנטרה או כול דבר אחר שיש לו ביטוי חיצוני שאקטיפאט הוא איכות אנרגטית העוברת מן המסורת עד למקורה דרך המורה אל התלמיד בשל נוכחותו של המורה וזו של התלמיד כך שלהגיד אין שאקטיפאט במתן מנטרה זו טעות. מה עניינה של מנטרה או כול מתן אחר ברמה זו לשאקטיפאט ? שלומות

אני שוב לא מבין:

אז איך אתה משתמש במנטרה, אם לא בהגיה מנטלית חוזרת ונשנית שלה? בוקר טוב
יאגה ולכל חברי הפורום

yaga1

New member
בוקר טוב שנטידווה ../images/Emo42.gif

אנא קרא את הודעתי לניו צ'אנס בשירשור זה שכותרתה - אוייש ... אני בהזדמנות אכנס קצת יותר לעומק בנושא Bija Mantras (מנטרות זרע) שזו קטגוריית המנטרות ממנה לקוחות גם המנטרות של TM. בינתיים מספיק להבין שהמנטרות הללו נלקחות מתוך מסורת שהביאה את התובנה בנוגע לצליל (ויברציה) לשיא התגלמותה והתבטאותה אצל האנוש דרך קוגניציה תודעתית. אי לכך הידע לגבי כל צליל וצליל וצירופיהם והשפעותיהם וכדומה הוא מושלם. בתוך המסורת הזו המנטרות הספציפיות הללו נלקחות בשל "התנהגות" מסויימת שלהן ומרכיב אחד בהתנהגות זו הוא שיש להן דינמיקה משלהן שלא תלויה במתרגל. יתרה מכך, מעורבותו של המתרגל בהן או נסיונו להגות אותן מנטאלית ביוזמתו הופכת אותן לחסרות ערך. בינתיים שלומות

new_chance

New member
א-ג'פה?

האם זה מושג מקובל או שזה חידוש של המהרישי? נדמה לי שיש כאן סתירה פנימית. איך שאני מבין מדיטציה, בכל השיטות, זה איזון, ברמה זו או אחרת, בין עשייה ואי עשייה. גם בהתבוננות טהורה יש עשייה מסויימת, אולי אינפיניטסימלית (איך הביטוי המפוצץ?) וגם במדיטציה עם עשייה, אפילו מדיטציות "אקטיביות" לא כל שכן ג'פה חייבת להיות גם התבוננות. במדיטציה עם מנטרה חייבת להיות עשייה- השימוש, כל שימוש, לא משנה איך תתאר או תקרא לו, במנטרה. ולכן ההבחנה בין ג'פה וא-ג'פה מלאכותית, בעיני. ועל כך- מגיע לי- אני חושב- ממממ. שבת שלום.

yaga1

New member
בהחלט מגיע לך מממ...

ניו צ'אנס ידידי שים לב לנקודת המוצא שלך - "האם זה מושג מקובל או שזה חידוש של המהרישי?" נקודת המוצא הזו וצורת ההתדיינות הזו והמוטיבציה שמאחוריה מזכירה לי בדיוק את כל מה שאתם כל-כך ממורמרים עליו (ובצדק לדעתי) אצל אורי עידן ואצל דניאל. הפוסל במומו פוסל. אתה לא בדיוק רוצה להבין את מה שאני אומר נראה כאילו אתה מנסה לחשוף פה איזושהי הונאה. אבל אני לא כועס חלילה ואפילו לא מאוכזב. דפוס ההתנהגות הזה שאתה מפגין כאן הוא בדיוק תוצאה ישירה של התנהגות כמו של אורי ודניאל ואחרים כמוהם בארגון המ"ט לאורך הדורות. יחד עם זאת, לאור היכרותך עימי כאן בפורום, הייתי בהחלט מצפה שתשאיר אותי מחוץ למשוואה הזו ותיקח את דברי כמות שהם. אין זה אומר שאתה חייב להסכים עם דברי. זה רק אומר שגם אם אתה לא מסכים עימם עדיין אתה מסוגל לתת לי את הקרדיט שהם באו ממקום נקי וללא משוא פנים. אז לא ... א-ג'אפה היא לא המצאה של מהרישי מהרישי בכלל לא מדבר במושגים האלו ומעולם לא שמעתי אותו אומר ג'אפה או א-ג'אפה. א-ג'אפה הוא מושג שריר וקיים במסורת הוודית והוא מתייחס למגוון טכניקות שכמו שכבר ציינתי הן שונות במהותן מג'אפה כעת בנוגע למאמץ ועשייה ברור שיש עשייה השאלה היא מי עושה. למה הכוונה ? שוב הדוגמה היא מאוד פשוטה ודווקא כל מתרגלי ההתבוננות אמורים להבין אותה בנקל. האם הנשימה היא עשייה ? ..... כן. מי עושה אותה ??? האם אתה מרגיש שאתה מעורב בעשייה הזו או שהיא מתבצעת מאליה ? יכול להיות שכאשר אתה מתבונן בתהליך הנשימה תרגיש שמודעותך משתתפת בתהליך היזימה שלה, יחד עם זאת כאשר אתה לא מתבונן בה עדיין היא ממשיכה, לכן לא מודעותך היא זו היוזמת אותה. זו בדיוק המהות של התבוננות בנשימה ההיפרדות מהמודעות החפצה להיות מעורבת כך בדיוק עם המנטרה המנטרה (במקרה הזה Bija Mantra) היא צליל...אימפולס, שיוזמתו אינה נעשית ע"י המודעות "יוזמתו" נעשית ע"י אותו "אחד" שיוזם את הנשימה מאחר והמודעות אינה עסוקה ביזימה הרי יש לה את כל הפנאי שבעולם להיות במצב "התבוננות" מוזרה בעיני העובדה, שכאשר מדובר בנשימה אין כאן בעייה בפורום להבין את זה וכאשר מדובר במנטרה ובמיוחד כאשר זו מתורגלת ב- TM מתחילות בעיות בהבנה. בעוד אני מוקיע שוב ושוב כאן את דניאל ואורי כאשר אני חושב שהם מגזימים אני קורא לך ולאחרים לבדוק גם אתם את המוטיבציות שלכם כאשר אתם באים להתייחס לטכניקה הזו. אני מכל מקום מתחייב להביא בפניך תמיד את האמת הטהורה מתוך התנסות אישית ולא חלילה עם מוטיבציה של קידום מכירות. כך זה היה כאן מתמיד בכל הנוגע אלי. שלומות

new_chance

New member
Jaffa

יאגה היקר, אני מודה- המהרישי "חשוד" בעיני. אין לי הוכחות לכך, ולא חקרתי את הנושא לעומק, אך ממה שהתרשמתי באופן סובייקטיבי השיווק האפיל על האמת והטוהר. מצד שני לא ניתן להסיק מכך שכל מה שהוא מלמד, ובכלל זה טכניקת המ"ט, משולל יסוד. בפרט אליך אין לי צל של חשד, ואם הובנתי אחרת- התנצלותי. אני באמת מנסה להבין. ה"בעיות בהבנה" נובעות מכך שהנשימה היא תהליך אוטומטי המתקיים בכל יצור חי בלי תלות ברמת מודעותו, בעוד שמנטרה מחייבת יוזמה. אני מניח שנשמת גם לפני שקבלת את המנטרה שלך. תודה וביי.

yaga1

New member
קבל עוד מממ ....

אני רגע אחד לפני להרים ידיים כך שזהו כנראה הנסיון האחרון
מהו חיי ומהו מת מי נולד ומי מת מהי תלות ומהי חוסר תלות מהו לפני ומהו אחרי הכל הוא כמה מופלא כי אנו המחפשים ממשיכים להיאחז לעיתים בכל כוחנו בזה אשר ממנו אנו חפצים להיפרד אכן מוארת ואין סופית היא האשליה כשם שמואר ואין סופי הוא מקורה ניו צ'אנס נולד אל העולם מרגע לידתו החלה הנשימה מתפעמת בו באופן אוטומטי מרגע שנולד נטמעו אין ספור רשמים בתודעתו מרגע שנולד נחשבו אין ספור מחשבות במחשבתו בין המחשבות הללו רבות נחשבו למרות שלא היו שם ברגע לידתו למרות זאת הללו עולות באופן אוטומטי במחשבתו גם ללא שיבקש אותן כך בדיוק מתנהגת המנטרה היא עולה ומתנהלת באופן אוטומטי למרות שלא הוטמעה בתודעה כמו הנשימה ברגע לידתה ... או שמא כן ???
שהלא מי נולד ומי מת הכל הוא שלומות

zoozoo7

New member
new_cance this is the key to unders

מתחילים את המדיטציה בחשיבת המנטרה מאוד בקלות ואז מעצם טיבה המיוחד של המנטרה, המנטרה כאילו הופכת את תהליך החשיבה שתמיד מתנהל מבפנים החוצה ושולחת אותו מבחוץ פנימה. שם התהליך כבר תופס את התאוצה שלו בגלל הקסם שחווה התודעה שמתנסה ברבדים יותר מעודנים של צליל וכך התודעה הולכת ומתנסה ברבדים יותר ויותר מעודנים של צליל עד הרובד הכי מעודן שלו ואז עוברת גם אותו אל התנסות בתודעה טהורה. כל אותו הזמן, המנטרה מהדהדת ומתעדנת בצורה כמעט חסרת מאמץ כשהמודט יושב בלי להתערב. הדרך פשוט מתרחשת מעצמה, באופן טבעי ללא שליטה כוחנית במחשבות. מהרישי השווה את תחילת התהליך לעדם שעומד על מקפצה וצולל למים. הוא רק לוקח עם הגוף את הזווית הנכונה ואת כל השאר עושה כוח הכובד כך גם עם המ.ט. והמנטרה וכל התהליך. it is a copy of what i have written

zoozoo7

New member
dharmx

האמת שרוב המושגים בהם השתמשת אני לא מכיר בגלל בורותי כי רבה. "ומדוע אני לא רואה שהתרגול הזה מוביל להארה?" ציטוט שלך רק רציתי לשאול איך יודעים אם תרגול מסוים מוניל להארה?

למעלה