My new canopy

gshulman

New member
My new canopy ../images/Emo13.gif

קיבלתי (תודה לשלומי) ביום ששי את המצנח שלי, עם Sabre2 170 (אני שוקל כ - 67KG). אכן אין מילים לתאר את המעבר מחופת חניך לחופה פרטית (אחרי 26 צניחות - תודה למורדי). הפתיחה מצויינת, נעימה, לא אלימה. הניהוג הוא פשוט כיף, בקיצור - אושר. מרוצה מאוד, (יום שלישי RW) גיל.

גיל, מזל טוב וטיפ לדרך.

1.הדרך החדשה שלך מהירה יותר ונגמרת מוקדם מהצפוי. 2.נהג את החופה בטוח, קח את הזמן ללמוד את תגובותיה ואל תנסה לחקות מעשים של בעלי חופות קטנות מהר מדי. 3.והדבר אולי החשוב ביותר ! גם כשאתה כעת בעל חופה פרטית - אולי "בושה" לנחות בשטח אלטרנטיבי אבל מתגברים על זה מהר. הזמן לעשות טעויות הוא עכשיו קצר יותר וסיבוב נמוך עם חופה קטנה הוא מסוכן מאד. בחר מוקדם שטח חלופי ולך לשם בטוח וגאה.

gshulman

New member
תודה צביקה ../images/Emo51.gif

אני מבטיח לעצמי לא להתעקש להגיע לדשא אם זה לא פשוט, וכמובן לא לחקות מעשים של אף אחד. הכי חשוב לי כמובן לנחות שלם - כל השאר כמובן בא אחר כך.

מזל טוב יקירי

מזל טוב, בהצלחה, ובעיקר תשמור על עצמך!!! (אפרופו שיחתנו האחרונה) נשיקות - עדי.

gshulman

New member
תודה אחותי, ג´קי הוא נר לרגלי

אני מדבר כמובן על "תגובת החודש" - היא משקפת אותי נאמנה.

eligrt

New member
אני חייב לשאול משהו... ../images/Emo22.gif

חופות החניך הן לרוב 270-290 - אני טועה... ??? אני עד כה צנחתי בשזפון ושם באופן יחסית הדרגתי אני משתדל לרדת בגודל החופה (לאט לאט יורדים ל 260, ל 250, ל230...) - אני מניח שיבוא יום ואני אגיע גם לחופות קטנות יותר ("אינשאללה" "אמן"
הבעיה היא שלא תמיד יש במועדונים מצנחים בגדלים שונים ואז איך אפשר לרדת מנניח 280 ל 170? - אז מה עושים? איך היתה הצניחה הראשונה שלך עם המצנח הקטן? מה היה המצנח הקודם שלך (ירדת בהדרגה או "שקפצת" ל 170) וכמובן - איך היתה הנחיתה?

oferbar

New member
שאלה של משקל ותגובה

לדעתי מעל 200 רגל רבוע ההבדל העיקרי יהיה בקצב הירידה לכן זה לא משנה עם מה תקפוץ. אם משקלך 80 ק"ג (180 ליבראות) + 20 ליבראות ציוד, זה מגיע ל 200. לכן כאשר אתה יורד מתחת ל 200 רגל רבוע בגודל העומס מתחיל לעלות על יחס של 1:1. אם משקלך קטן מזה, אז גם הסף יורד. ההבדל בין 190 ל 170 למשל הוא לא כל כך גדול, אז אם צנחת עד כה על חופת חניך, ועברת ל 170 אתה פתאום תרגיש שהחופה טסה מהר יותר. השאלה היא איך אתה מגיב למהירות החדשה הזו? אם אתה נוהג את החופה באופן שמרני, כלומר עם תנועות הגאים מבוקרות, ללא לופים היסטריים ומגיע לנחיתה באופן איטי ונגד הרוח, לא צריכה להיות בעיה להנחית את המצנח בשלום. בימים של חוסר רוח זה יהיה קצת יותר קשה בגלל תוספת המהירות הקדמית. מה שצריך לעשות זה ללמוד כיצד החופה מגיבה וכיצד לגרום לה לרחף מעל הקרקע עד לעצירה מוחלטת. זה פשוט ענין של תרגול והכרת החופה. לסיכום הייתי ממליץ על התרגיל הבא לכל אחד: תבקשו שיצלמו את הנחיתה שלכם. הרבה צנחנים מרוכזים בקרקע ואינם שמים לב לאופן בו הם משתמשים בהגאים. צפייה בשקט על הקרקע של הוידאו יכול ללמד הרבה וזה לא עולה כסף! שמיים כחולים עופר

gshulman

New member
נראה שעופר כבר ענה, אבל

בכל אופן, היה מאוד כיף בפעם הראשונה (אני מאוד שמרן בהטסה כרגע) והנחיתה היתה בסדר, יש לי עוד הרבה מה ללמוד (ברור) גיל.

OhadNir

New member
תתחדש!!!

מזל טוב, גיל וברוך הבא למועדון מכובד של צנחנים שלא מופתעים מצבע המצנח שיש להם מעל הראש אחרי שהוא נפתח... טיפ קטן משלי: בכל צניחה וצניחה, כמובן אחרי שראית שאתה לא רחוק מידי מהמועדון, נסה את החופה. בדוק את מהירות הסיבובים, בדוק כמה גובה אתה מאבד בכל סיבוב ובדוק כמה סיבובים לוקח לך לאבד את ההכרה....סתם. חשוב מאד להקפיד להסתכל סביב כל הזמן!! הצנחן שאתה לא רואה הוא זה שיהרוג אותך! הרבה פעמים יש צפיפות לקראת הנחיתה של הרבה חופות קטנות, ולכן חשוב לראות את כולן, כדי לא להפריע לאף אחד ולהזהר ממי שמפריע לך. תהנה! אוהד.

gshulman

New member
תודה שוב. איך בודקים ?

את הגובה שאתה מאבד ? מבט למד גובה לפני ואחרי הסיבוב ? ושוב, ה - front rizer, משמש רק לסיבובים ולהורדת האף ? מה היתרון של סיבוב איתו ולא עם ההגאים ? תודה, גיל.

tomerg

New member
Front Risers

גיל. המלצתי לך היא לשכוח את נושא ה-Front risers לפחות ל-100 צניחות הקרובות. השימוש ב-Front Risers אינו תליף להגאים בשום אופן!! במקרה חרום בו אינך יכול להשתמש בהגאים לנחיתה (מכל סיבה שהיא),עליך להשתמש ב Rear Risers לצורך Flare . שימוש בFront Risers כאמצעי היגוי אלטרנטיבי (לכל אורך השהיה תחת חופה) יגרום לעליה דרסטית במהירות הגישה שלך לנחיתה ויקצר את זמן התגובה שלך במקרה ותזדקק לו.

oferbar

New member
הגאים!

במקרה ואינך יכול להשתמש בהגאים -- היית צריך לנתק כבר בגובה ולא להגיע לנחיתה עם תקלה (מיתר קרוע, הגה תקוע וכו´) אלא להשתמש ברזרבי. שמיים כחולים עופר

OhadNir

New member
איך בודקים...

בדיוק כמו שאמרת- מבט לפני ומבט אחרי. כמובן שככל שהפניה תהיה חריפה יותר תאבד יותר גובה. לכן, כדאי לבדוק ע"י ביצוע של פניות 180 מעלות ואז פניות 360. בכל אופן בגובה 1500-2000 רגל כדאי להפסיק לחלוטין את הניסויים (בבעלי חיים) ולהתרכז בגישה לנחיתה. כבד אווז- כמה אכזריות אפשר לבלוע? תהנה.

jackiv

New member
תודה רבה גיל

מזל טוב על המצנח החדש.אין כמו ההרגשה של מצנח משלך על הגב. דרך אגב לגבי ההצעה של עופר לצלם את הנחיתות אני מוכן לצלם נחיתות לכל מי שיבקש כשאני נמצא.לרוב אני מביא איתי את המצלמה הדיגיטלית שלי ומתאמן עליה בצילום בקרקע.אז בכיף. ג´קי

למעלה