יפה שאלת.
לגבי הגיל - אתה צודק לחלוטין.כל נסיונותי למצוא בני גילי שעוסקים בתחום כשלו,ואני מסתפק בבני שיחה מבוגרים יותר. לגבי ביטוח מנפילות - א.סימנים למפולות תמיד נמצאים על הקיר,אך גם אם אנליסטים קוראים אותם, הם לא תמיד טורחים להודיע אותם,מכיוון שיש להם אינטרס ברור שהשוק ימשיך להיות חזק,בכדי שתמשיך להיות להם עבודה.סימני טרום מפולת - הם סימני גיאות - כמו שוק ראשוני (הנפקות) גואה,ריבית נמוכה,מבצעי מכירות של קרנות נאמנות,הציבור בפנים,ועוד.לפני שהכנסתי כסף לשוק,עברתי על ארכיונים מקוונים וניסיתי לאפיין תקופות טרום מפולת,ואגרתי חומר כה רב,שיספיק לי לכתיבת ספר בנושא.מפולות בד"כ מלוות גם בשבירת שיא כל הזמנים,ולפני שבירת שיא כזה אשתדל לצאת מהשוק.עוד ימים שעשויים להיות ימים פוטנציאליים למפולת הם ימי פקיעת אופציות. ב.בעידן האינטרנט ישנה לכל אחד גישה לפורומי משקיעים,שבהם ניתן להרגיש מה חושבים המשקיעים ושחקני האופציות,כאשר למעשה השוק פועל ע"פ תחושות המששקיעים. ג.בדיוק כדי שלא אפול בנפילה,שתבוא,אני עובד בשיטה הנוכחית - אני נמצא בכל שעות המסחר מול המסך,כך שבמקרה שמתרחש אירוע חריג כמו נתוני מאקרו שלא תואמים את ציפיות המשקיעים,או פיגוע,לדוגמא,אוכל לממש את התיק מיידית.אני גם עובד עם Stop Loss צמוד מאוד,כך שאני משתדל להמנע מפגיעה של מפולת עתידית. ד.לאור האמור לעיל,אינני רואה סיבה להחזיק פוטים,מכיוון שאינני משקיע בשוק אלא סוחר בו,ומכיוון שבמצבי דשדוש אופציות נשחקות,רכישת אופציות עלולה לגרום לי להפסד.אני מתכנן להכנס לשוק אופציות המעו"ף,אולם אעשה זאת רק לאחר נסיון "על יבש" בשוק זה,ורק כאשר אדע שאני שולט בשוק זה. מעקב יומיומי צמוד אכן לוקח לי את רוב הזמן - אך אני רואה זאת כעבודה במשרה מלאה. תודה על ברכת ההצלחה - אני בהחלט זקוק לה.