My First Massage

• פותח הנושא evc
  • פורסם בתאריך

evc

New member
My First Massage

שלום לכל חברי הפורום. שמח להצטרף לק"ק זו.הייתי קורא פאסיבי בפורום זה במשך תקופה ארוכה,וכעת החלטתי להפוך למעט אקטיבי יותר לאחר ששמעתי רבות בשבח הפורום בסופ"ש האחרון,שהיה הפעם הראשונה שבה השתתפתי בפעילות של ה.ל.ל. כמו רבים לפני,גם אני התרשמתי לטובה מהארגון המקצועי של השבת ע"י ה.ל.ל, ואני מעלה על נס את פעילותם.הם עושים עבודת קודש. אליעד י.

בן הצבי

New member
ועכשיו-שעת השאלות..

כמנהגנו הקדום, אנו מחטטים בחייו של המצטרף החדש לפורום, ושואלים אותו שאלות היורדות לחייו... אז ככה- ספר נא, מאיפה אתה, בן כמה, מאיפה יצאת, ולמה?

y o u r s e l f

New member
ברוך הבא זה קודם,

תגידו לי משהו.. מה זה האירגון הזה..? ה.ל.ל ? * סליחה על הבורות מראש...

בן הצבי

New member
ה.ל.ל

זה ראשי תיבות של האגודה ליוצאים לשאלה, וזהו ארגון קדוש שמטרתו היא לסייע בידם של אלה שיצאו מהמגזר החרדי להשתלב בחיים בחוץ.

evc

New member
תשובות לשאלון.

נולדתי למשפחת חוזרים בתשובה שעברה מרמת אביב היישר לעיה"ק בני ברק.לצערי כשאני נולדתי הם כבר היו "בפנים".למדתי במוסדות ליטאיים בב"ב כמו 'אור מרדכי','אור זורח' ו'חיים עוזר'.בגיל 15 יצאתי מהישיבה (הקטנה,חיים עוזר),והיו לי את כל הסיבות בעולם לעשות זאת. 1.הבנתי מעוניין לבזבז את חיי ב'כולל',ואם כך כל דקה שאני נשאר בישיבה היא בזבוז זמן. 2.לא הסכמתי עם אורח החיים החרדי,בעיקר עם הפיכת האישה לשפחה ועם הצביעות הרבה (גם בנושאי הומוסקסואליות), ועם הגזענות.(בעלז שונאים את גור,ששונאים את הליטאים,ששונאים את סאטמר,ששונאים את חב"ד,וכן הלאה,והכל מאחורי הגב). 3.שאלתי שאלות בנושאי אמונה,שנענו בתשובות עלובות שבד"כ היו וריאציות של המשפט "'אלו הרהורי כפירה'. 4.באור זורח חלק גדול מהתלמידים באו מבתים 'חזונאישניקים',ובהרבה מאוד פעמים הפנאטיות שלהם הייתה פאתטית להחריד,ותהיתי האם באמת כך צריכים הדברים להתנהל. 5.המשגיח בישיבה זירז את היציאה שלי,כאשר הוא החל לערום עלי קשיים כדי שלא יישאר לי זמן פנוי.(לשהות בביתו ב'בין הזמנים',וכדו'). לאחר שיצאתי מהישיבה ההורים שלי העדיפו שאהיה רחוק מהבית,והם שלחו אותי ל'ישיבת היי טק' בכפר חב"ד,כאשר משם יצאתי בן 17,ו"כופר". עברנו מבני ברק ליישוב באיזור השרון,כאשר משפחתי לא יכלה לשאת את ה'בושות'.'בושות' מבחינת משפחתי היו אפילו נעלי נייק לא שחורות שלבשתי. כיום אני כמעט בן 19,גר בבית הורי אך משתדל שלא להכנס עמם לעימותים מיותרים.לא חובש כיפה בנוכחות הורי (לא מתוך עשיית דווקא,הם ראו אותי מספר פעמים ברחוב ללא כיפה ולהיות עם כיפה בנוכחותם נראה לי כצביעות).למעשה אני משתדל שלא להיות עמם במגע כלל וכלל. באם ישנם עוד שאלות,אשמח לענות.

בן הצבי

New member
תודה על התשובות...

אגב, כמדומני דיברנו במסיבת פרים של ה.ל.ל, אני הוא החב"דניק שלמד בקרית גת. בן כמה אתה הים? מה אתה חושב לעשות בחיים? וסתם שאלה שמעניינת אותי- האם ישנם דברים בעולמך הקודם שאתה מתגעגע אליהם?

evc

New member
אכן כן,היה לי את העונג לדבר איתך.

בעוד כשלושה חודשים ימלאו לי 19 אביבים.תוכניות לעתיד-כיום אני עוסק ומתעניין בשני נושאים שאני חושב שאעסוק בהם בעתיד - שוק ההון ותיכנות. אני מאמין ומקווה שארכוש השכלה אקדמאית באחד מהם.תוכניות לטווח הקצר - לקבל תעודת בגרות טובה,ולחסוך קצת כסף ללימודים אקדמאיים.כרגע אני עובד עצמאית ,באמצעות האינטרנט.אני עוסק בתחום שנקרא Day Trading,שפירושו עשיית סיבובים יומיים רבים ככל האפשר על ניירות ערך,תוך ניצול שינויים קטנים בשערי הניירות ותשלום עמלות קנייה ומכירה נמוכות כדי להשיג תשואות. העניין די שוחק נפשית (עצבי ברזל נדרשים),אך לעבודה מהבית ישנם גם יתרונות רבים. דברים בעולמי הקודם שאני מתגעגע אליהם - בתקופה שלאחר יציאתי הרגשתי חשק עז ללמוד גמרא ולהתפלל,אך כיום הכל 'עבר לי',ואם יש בי געגוע למשהו מאז הם מספר חברים טובים,שכולי תקווה שהם ייצאו. אפרופו חברים,תקופה קצרה לאחר שיצאתי,באתי לבקר אחדים מהם בישיבתם לבוש כחרדי.לא מזמן התקשרתי לחבר שלומד בישיבה גדולה,כאשר לא סיפרתי לו שיצאתי,ובכדי שהוא לא ישים לב שאינני לומד בישיבה גדולה,ניסיתי להכנס לראש של בחור בישיבה גדולה.די הצלחתי,כנראה,מכיוון שכאשר הוא סיפר לי שהוא שמע משהו ברדיו,תגובתי הייתה - מה,יש לך רדיו???

Le Fay

New member
אהה... אז רק בימי ראשון אתה פנוי

בין השעות 16:00 ל-23:00?...

evc

New member
סליחה על הבורות,אבל מה מיוחד ביום

ראשון בין 16:00 ל23:00? ואם את/ה מתכוונ/ת לכך שביום ראשון אין מסחר בוול סטריט,אז - א.גם במוצ"ש (ע"פ שעון ישראל)אין מסחר. ב.אני עוסק בעיקר בבורסה בתל אביב,וכמעט ולא עוסק בדאו ג'ונס ובנאסד"ק, מכיוון שאני לא שולט בשווקים הללו על בוריים.

evc

New member
../images/Emo13.gif

אם יורשה לי לשאול,('ואני מאמינה שיורשה לי'),כמה זמן את עוסקת בתחום? והאם זהו מקור פרנסתך או שמא תחביב?

uri80

New member
סיקרנת אותי

אני בהחלט לא מכיר הרבה בני 18 שמתעסקים בתחום הזה. ואיך אתה מבטח את עצמך מהנפילות שעוד יבואו (שהרי אנליסטים תמיד הצטיינו במעקב אחר השוק אבל את הנפילות כמעט כולם תמיד מפספסים)? אופציות put? אני מניח שמעקב יומ-יומי צמוד לוקח לך את רוב הזמן - מייגע בסופו של דבר. (אבל בכל מקרה בהצלחה)

evc

New member
יפה שאלת.

לגבי הגיל - אתה צודק לחלוטין.כל נסיונותי למצוא בני גילי שעוסקים בתחום כשלו,ואני מסתפק בבני שיחה מבוגרים יותר. לגבי ביטוח מנפילות - א.סימנים למפולות תמיד נמצאים על הקיר,אך גם אם אנליסטים קוראים אותם, הם לא תמיד טורחים להודיע אותם,מכיוון שיש להם אינטרס ברור שהשוק ימשיך להיות חזק,בכדי שתמשיך להיות להם עבודה.סימני טרום מפולת - הם סימני גיאות - כמו שוק ראשוני (הנפקות) גואה,ריבית נמוכה,מבצעי מכירות של קרנות נאמנות,הציבור בפנים,ועוד.לפני שהכנסתי כסף לשוק,עברתי על ארכיונים מקוונים וניסיתי לאפיין תקופות טרום מפולת,ואגרתי חומר כה רב,שיספיק לי לכתיבת ספר בנושא.מפולות בד"כ מלוות גם בשבירת שיא כל הזמנים,ולפני שבירת שיא כזה אשתדל לצאת מהשוק.עוד ימים שעשויים להיות ימים פוטנציאליים למפולת הם ימי פקיעת אופציות. ב.בעידן האינטרנט ישנה לכל אחד גישה לפורומי משקיעים,שבהם ניתן להרגיש מה חושבים המשקיעים ושחקני האופציות,כאשר למעשה השוק פועל ע"פ תחושות המששקיעים. ג.בדיוק כדי שלא אפול בנפילה,שתבוא,אני עובד בשיטה הנוכחית - אני נמצא בכל שעות המסחר מול המסך,כך שבמקרה שמתרחש אירוע חריג כמו נתוני מאקרו שלא תואמים את ציפיות המשקיעים,או פיגוע,לדוגמא,אוכל לממש את התיק מיידית.אני גם עובד עם Stop Loss צמוד מאוד,כך שאני משתדל להמנע מפגיעה של מפולת עתידית. ד.לאור האמור לעיל,אינני רואה סיבה להחזיק פוטים,מכיוון שאינני משקיע בשוק אלא סוחר בו,ומכיוון שבמצבי דשדוש אופציות נשחקות,רכישת אופציות עלולה לגרום לי להפסד.אני מתכנן להכנס לשוק אופציות המעו"ף,אולם אעשה זאת רק לאחר נסיון "על יבש" בשוק זה,ורק כאשר אדע שאני שולט בשוק זה. מעקב יומיומי צמוד אכן לוקח לי את רוב הזמן - אך אני רואה זאת כעבודה במשרה מלאה. תודה על ברכת ההצלחה - אני בהחלט זקוק לה.

evc

New member
טעות סופר.

כתבתי כ"כ הרבה,ולכן טבעי הייתה שתפול טעות אחת.בסעיף מספר 1 צ"ל "הבנתי שאינני מעוניין" כאשר כעת המילה "שאינני" חסרה.

היי איש

מה מצב גבר גזר? אני הבנזו מהחדר בשבת. יא מניאק, אם אתה לא זוכר מי אז סתכל בכרטיס האישי שלי יש שם תמונה. סבבה שיהיה לך כאן ושם. מקווה בשבילך שנהנית שבת למרות שלא נתננו לך לישון, ואם יש לך תלונות אז תיגש לכותל, אולי אלוקָ יסדר לך משהו. מה חוץ? באמת שהיה אחלה הפעם. ליתראות. (טעויות הכטיב הן במקור)

evc

New member
Hey you!

מה קורה? נהניתי שבת למרות שלא נתנתם לי לישון (התעויוט כנ"ל),ולגבי הכותל - ניסיתי,זה לא עובד.אפרופו תמונה - דיברתי עם יוסי לגבי התמונות והוא אמר שהוא ייתן לך לסרוק אותם ברגע שהוא יפתח את הפילם.שלח עותק במייל,התאמצתי בשבילם.(אני מלא בכוויות קור) [נראה לך?].

למעלה