"My dear departed father uses to say..."

elley

New member
"My dear departed father uses to say..."

לפני כמה זמן דיברתי עם ההורים שלי, והם תהו איזה מן "נכסי צאן ברזל" אנחנו (הילדים שלהם) ניקח/לוקחים איתנו באשר נלך, שהגיעו מהווי המשפחה. איזה דברים תמיד יהיו עבורנו "אבא שלי תמיד היה אומר..." או "אמא שלי תמיד אמרה ש..." או "אצלנו היו קוראים לזה..."

אז:

מה אבא שלכם תמיד היה אומר?
ואמא?
סבים/סבתות?
הצאר ניקולאי?
איזה מונחים/התייחסויות ייחודיים למשפחה שלכם?

ספרו, נמקו, הסבירו והביאו דוגמאות!

MayFebruar

New member
אבא שלי תמיד אומר

'לכל דבר יש פיתרון!' ואחרי שהיינו מספרים לו כל מני סיפורים שעיצבנו אותנו הוא היה אומר בסוף 'ומה המסקנה?'...

אמא שלי אומרת: שמחת זקנתי בהרי הקווקז

סבא ז"ל: 'בשביל מה להתעצבן?' ו- 'לא צריך להתעצבן, זה לא טוב לסוכר.' (הייתה לו ולכמה בני משפחה סכרת.)

סבתא: 'בבוקר אוכלים פירות!'

מונח מצחיק: 'אתמוליים' הגרסה של אחותי לשלשום על משקל מחרתיים.
יש לנו סלנג משפחתי נרחב מאוד (לי ולאחותי יש כל מני כינויים הזויים אחת לשניה כולל כפרה ונשמה), עכשו קשה לי להזכר בהרבה אבל תוך כדי שיחות הם עולים בקלות.
אנחנו גם מצוטטים הרבה מסרטים וסדרות אהובות. וגם מכל מני מערכונים. מי זוכר את ילדים סורגים? ב'תופים ובמחולות' ו'חתול בר' אהובים אצלנו.

נשמע כמו משפחה הזויה לגמרי

elley

New member
אתמוליים מגניב!

לחלוטין הולכת לאמץ מכם. מותר? |בלונדה_מתחנפת|

MayFebruar

New member
אני צריכה לחשוב על זה...

סתם! צוחקת

בטח! תרגישי חופשי לאמץ. אנחנו מספרים על זה לכולם, אז זה לא סוד או משהו.
לאחותי היו הרבה מילים מצחיקות כשעברנו לאפריקה והיא ערבבה עברית ואנגלית. פכם היא סיפרה שהיא מדברת עם הכלב ב'דוגית' (על משקל כלב באנגלית, וסיומת של שפות).

TatyBar

New member
אבא שלי תמיד אומר

שהדרך הכי קצרה למקום מסויים, היא הדרך שאתה מכיר.

ואני גאה לומר שכבר העברתי את זה לדור ההמשך. שנהנה להזכיר לי את האמרה הזו, בכל פעם שאני רוצה לעשות איזו דרך קיצור הביתה...

elley

New member
יש בזה משהו

גם אם טכנית זה לא חייב להיות נכון. ויפה שיש כבר דור שני שדורש זאת!

elley

New member
אצלנו

סבתא שלי תמיד היתה אומרת "זה רק כסף" כשהיינו מתלבטים אם לעשות משהו יקר. הכוונה היתה כפולה - האם זה יעלה לנו "רק" כסף, או עוד דברים? ואם לא עוד דברים, אם כל מה שצריך להשקיע זה כסף, שממילא בא והולך, אז יאללה, כי כסף ממילא בה והולך; זה עוזר להחליט.

והיא גם תמיד היתה מברכת אותנו בברכת כהנים לפני שהיינו יוצאים חזרה לכיוון הבית, וזה נשאר. כל פעם שמישהו מאתנו יוצא לדרך ארוכה (כלומר, לא למכולת אלא כברה קצת יותר רצינית של דרך) אנחנו אומרים את הברכה, ולא סתם אלא "ג' פעמים". כלומר, חוזרים עליה שלוש פעמים. אף אחד מאיתנו אינו כהן (למרות שאבא שלי משושלת לויים מתברר), אבל זה נשאר.

בגזרת המונחים יש כמובן את העגבניפון שדנו בו בשרשור קודם, ואת "יקה'ס אוהבים כרוב" האלמותי. כל פעם שרואים כרוב, המשפט הזה יוצא מהפה, גם אם לא מתכוונים ולא שמים לב שהוא שם. וגם אם לא אוהבים כרוב. גם כרובית, אגב. כיוון שאני יקית מכל הכיוונים האפשריים בערך, אני אכן אוהבת כרוב וכרובית מאד. אמא שלי עושה כרובית מטוגנת סוף

MayFebruar

New member
אוי, אמא וסבתא שלי היו מכינות כרובית מטוגנת

ואח"כ מבושלת ברוטב אדום!

מסכימה עם סבתא שלך, כסף בא והולך. אני מזכירה את זה לעצמי מדי פעם כי לפעמים אני ממש מתקמצת על עצמי. מה שמזכיר לי שאמא שלי תמיד אומרת שמדי פעם אפשר להרשות לעצמנו להוציא על מה שאנחנו רוצים בלי להתחשבן.

mumfor4

New member
באיזו ברכת כהנים מדובר ?

אני דווקא נצר לכוהנים ולא בירכו אותי ככה אפפעם

jonbaum

New member
אבא שלי היה אומר

It's true money can't buy happiness, but at least you can be miserable in comfort

שין

New member
שלנו

אבא שלי היה אומר ואימצתי "שני דברים רעים לא עושים דבר אחד טוב" כלומר אם עשו לך רע זה לא סיבה שגם אתה תעשה כך

אמא שלי אומרת, תמיד חשבתי שזה המצאה שלה עד שניתקלתי שזה אמיתי "תקניות" במקום "קניות"

ושהיינו ילדים ומשחקים ולא רצינו להתמודד עם החיים, אז בדמויות הבדיוניות שהחלטנו שהם מתו אמרנו "הם נסעו לאמריקה לכל החיים" ועד היום זה נשאר במשפחה

אספרסו2

New member
מה טובעים,

סופסוף אפשר לדוג מהמרפסת,
כמו הולנד נהיה לנו פה,
אם משלבים אספרסו לנגיעה ונציאנית
אז אני בעד לעזור להחזיר עטרה ליושנה.

אספרסו2

New member
אומרים שבזמנו

הגיעו סוחרים הולנדים לכיכר וקבעו בה את משכנם,
מאז טיפסו המחירים.