My Big Fat Vegan Wedding

eietmo

New member
My Big Fat Vegan Wedding

אז כן, לפני חודשים התחתנתי עם בחיר ליבי :) מכיוון שאני לא ממש כותבת בפורום חתונות (וזה גם לא מאוד רלוונטי כי אני בקנדה) נראה לי שפה המקום לכתוב על החתונה.
מי אנחנו- רון ואיליה, בני 25 (אני עדין 24 עד שבוע הבא
) מקנדה. טבעונים יחד בערך 5 שנים. יחד כבר כמעט 9 שנים (מגיל 15-16
)
למה החלטנו לעשות חתונה טבעונית? למען האמת, לא ממש העלנו על הפרק לעשות חתונה שתתרום לתעשיות מהחי.

eietmo

New member
נעלים, שמלה והינומה

החלטתי לדלג לפרטים שקשורים לטבעונות, אם מענין מישהו פרטים נוספים אין לי בעיה לחלוק :)
שמלה-
אז החלטתי לשכור את השמלה כי לא היה לי מה לעשות עם שמלת כלה אח"כ וזה סתם בזבוז משאבים. לדעתי השמלה זה הדבר שאני הכי מתחרטת עליו- היא לא ממש התאימה לי במאה אחוז באיזורים מסוימם (אהם), בגלל שזו הייתה שמלה שכורה התופרת לא הסכימה לשנות (כמובן שגיליתי את הבעיה פחות מחודש לפני החתונה ואז היה בעייתי למצוא שמלה אחרת) :\
בסופו של דבר קניתי שמלה לריקודים (אחת שאני אלבש גם סתם ככה ליום יום), אני אצרף תמונה שלה עם העוגה :) . הלכתי לתופרת שמייצרת את הבדים פה ויש לה מגוון של שמלות בלי משי (שלי הייתה מכותנה, והייתה בסדר גמור אפילו שהיה ממש חם כל היום).

הינומה - זאת דיי היתה ההחלטה של הרגע האחרון. כל הזמן התלבטתי אם אני צריכה אחת או לא, אם זה שווה את המחיר, וגם ממה לעזאזל זה עשוי? אז רובן מפלסטיק, לרוב המזל. אני ממש ממש אוהבת את ההינומה ולדעתי היא ממש "השלימה" את התמונה, אז מבחינתי זאת היתה הצלחה.

נעלים -
מצחיק כי קניתי את הנעלים האלו שרק החלטנו להתחתן, בחנות שרוב הנעילים בה ללא עור ב$15 דולר. בסוף הלכתי איתן לא מעט גם לפני ואחראי החתונה :) השגתי גם עוד זוג נעלים שטוחות לריקודים, והן לא נוחות בטירוף! חחח :) אני עדין נועלת אותן מדי פעם כשאני רוצה להתעלל בעצמי.

eietmo

New member
חתן, איפור ושיער :)

אז חליפה היתה כבר לאיליה, כל מה שהיינו צריכים זה ועניבה. חיפשנו בכל חנות בונקובר עניבה סגולה בלי משי...בסופו של דבר מצאנו אחת בצבע הנכון! וווהוו! איזה חתיך :)

איפור ושיער-
ידעתי שאני אהיה חייבת מישהושיטפל בשיער שלי. אני לא יודעת לשלוט בו בכלל (הוא נהג להיות נחמד וישר ויפה עד שיום אחד הוא התחרפן ונעשה מתולתל מוזר כזה). אז חיפשתי ספר.
בהתחלה חשבתי לאפר את עצמי. אני מתאפרת ביום יום ואני דיי טובה בזה, אבל החלטתי שיש סיכוי שאני אפשל ושעדיף לתת למישהו אחר לטפל בזה כדי שלא יחשבו שיש לי עין שחורה וינסו למנוע ממני להתחתן. במקרה מצאתי איזה ספרית ומאפרת טבעונית (באמת שבמקרה! סתם דיברנו על טבעונות ומסתבר שגם היא) אז ממש שמחתי וישר קבעתי איתה. כמובן שעם המזל שלי היא היתה חייבת לבטל.
בכל מקרה, אז חיפשתי קצת ומצאתי שיש סלון שמציע אופציות טבעוניות, אז הלכתי לשם לאיפור ושיער ניסיון, והייתי ממש מרוצה! הם ידעו בדיוק מה טבעוני ומה לא, היו סופר נחמדים אפילו שקצת קרצצתי להם ועשיתי לעצמי עינים, ובכלליות היו סבבה. ביום של הם הגיעו בזמן והיו ממש נחמדים, הכל היו נינוח ורגוע.

eietmo

New member
אולם ועיצוב

אז היתה לנו חתונה קטנה של בערך 45 אנשים. מבחינתי זה היה אפילו יותר מדי, ואם הייתי עושה את זה שוב, הייתי מגבילה רק למשפחה הקרובה. אבל למזלי אני לא עושה את זה שוב.

היה לנו מאוד חשוב שכל הבדים יהיו בלי משי, אז קנינו אותם אונלין. המחיר היה זהה ללשכור אותם (ובסופו של דבר מכרנו אותם). אני דיי בטוחה עכשיו שבבדים רגילים לשכירה אין משי, אבל ככה כולם קוראים לזה והם לא יכלו להגיד לנו מה המקור של הבד! שכרנו מארגנים שיבואו לשים את הבדים ולהוריד אותם. למזלי הרב ההורים שלי היו שם וממש עזרו לנו להתנהל איתם. המארגנים היו נחמדים אבל כנראה היה להם קשה לקרוא את ההנחיות שכתבתי...אני מהנדסת במקצועי וכל מה שאני עושה זה לארגן אירועים (בדרך כלל של בניית קווי חשמל, אבל דומה מספיק), אז היו תוכניות מסודרות של מה הולך איפה. למזלי ההורים שלי קראו את מה שכתבתי וטיפלו בהכל
מדהימים.

את רוב הדברים בחתונה אנחנו עשינו לבד. אני הכנתי את כל הנרות משעוות סויה, הארגז של הצ'קים השגנו וקישטנו, את ה"אמצע השולחן" (centerpiece) אנחנו הרכבנו מפירות יער על צלחת, יין, ונרות...בכלליות עשינו המון. לא רציתי פרחים חיים בחתונה כי זה נוראי לסביבה, אבל החלטתי שכן יהיה לי זר. אחותי המשגעת והמוכשת הכינה לי ולה זר מכמה פרחים שהיא קטנה באותו בוקר. מהממת או לא מהממת?

הוספתי גם תמונה של הכתובה שלנו (הנוסח הוא כמןבן שווינוי ומדבר על המחויביות ההדדיות בנינו :) )

eietmo

New member
אוכל!

כמובן שהכל היה טבעוני בחתונה :) האוכל היה מאוד מאוד מוצלח והרבה אנשים באו אלינו ואמרו כמה טעים הכל!
לפני החופה הגשו קוקטילים של פירות יער, מתאבנים (פטריות שיטקאי מטוגנות עם "גבינת" הווארטי, כדור אורז חם, פלפל ממולא בגבינת "עזים" טבעונית, ולחם צ'יבטה עם סלט סלק) . למנות ראשונות, עיקריות וקינוח היתה בחירה לכל אורח (צירפתי את התפריט). הקיטרינג החמודים שלנו אפילו הביאו לנו את מה שנשאר מהחתונה
אז ממש כלום לא נזרק (אם כי לא נשאר הרבה)

וכמובן, היתה עוגה טבעונית ב3 טעמים : שוקולד, מוקה נטולת גלוטן ווניל. הגשנו את זה עם בייליס טבעוני וזה היה מדהים.
שני דודים שלי אמרו לי אחראי החתונה שהם צמחונים! הייתי דיי בשוק אבל שמחתי מאוד :)

הייתי בשוק כמה אנשים אכלו. רוב הצלחות חזרו ריקות וסיימו כמעט את כל העוגה (והיתה הרבה עוגה!). מבחינתי זאת היתה הצלחה מסחררת :)

זהו, תם ונשלם הסיפור של החתונה. אחרי זה נסענו לירח סילאן חחחח.

l coyote l

New member
עיצוב מפואר ויפה, גם של האוכל/עוגות.

אהבתי את הרעיון של שלוש עוגות שונות במקום עוגת קומות.
זה נראה הרבה יותר הגיוני.
&nbsp
רספקט על הנדסת אירוע ברמה כזו.

eietmo

New member
חחח תודה

זה היה מאילוצים טכנים (אחת העוגות הייתה ללא גלוטן) אבל גם לדעתי זה יותר יפה ככה.
קיוטי, תודה על ההחמאה לכישורי ההנדסה שלי :p :)

מקסימים! נשמע אירוע נפלא

חוץ מזה שהכול כך כך יפה, ביחוד החתן והכלה, ממש משמח לשמוע על חתונות קטנות ואינטימיות
מאחלת לכם הרבה נחת, אהבה, שמחה ובריאות לאורך ימים!

eietmo

New member
איזה מקסימים אתם, תודה רבה :)

תודה לכולם על הפרגון
עשיתם לי את היום!

merav999

New member
איזה יפים אתם!

מזל טוב ! החתונה נראית מקסימה ביותר, תודה על השיתוף

האלזה

New member
חמודה, מזל טוב! הכל נראה מעולה

העוגות נראות מדהימות, אתם מקסימים, והשמלה שלך מהממת! עדינה ורומנטית.
הקייטרינג עצמו היה טבעוני או שהתפריט נבחר במיוחד בשבילכם?
כיף לשמוע על התגובות

eietmo

New member
הקיטרינג היה פשוט מסעדה טבעונית

שאנחנו מאוד אוהבים וידענו שהם יעשו עבודה טובה במחינת איכות האוכל. הם גם הריצו את הבר אז כל האלכוהול היה טבעוני :)
&nbsp
תודה רבה על הפרגונים :)

למעלה