MVP Week In Israel

Justin Angel

New member
MVP Week In Israel

שלום לכולם, רציתי להביע לתשומת ליבכם את שבוע MVP בישראל שיתרחש בעוד כשבועיים. מדובר בשבוע שבו המרצים הטובים ביותר של מיקרוסופט ישראל כתבו קורסים במיוחד ובאים להעביר אותם. כחלק מאותו שבוע, אני אעביר קורס בן יומיים שכתבתי במיוחד (ומבוסס על ההרצאה שהייתי צריך להעביר בקבוצת המשתמשים) בשם [URL='http://www.experts4d.com/events/AspReal/index.htm']Real World Application Development By Example[/URL]. הקורס יעביר לקחים מהחיים האמיתיים על כיצד יש לפתח אפליקציות מסוגים שונים ויציג מגוון רחב של Best Practices. הקורס, אגב, מסובסד ע"י מיקרוסופט שמכסים את חלק ארי מהעלויות. בהתלבטות בין להגריל מקומות בין חברי הפורום לקורס לבין להוזיל את המחיר ככל הניתן (מבחינת עלויות כיתה, פרסום ואחוזים לחברת ההדרכה הרלוונטית), בחרתי באופציה ב'. היות וזה סוף שנה לא תהיה בעיה בסכומים האלו למי שרוצה לבוא לקורס הזה מתוך ארגון וזה היה מניע רציני כאן.

ziv br

New member
כנראה לא בשבילי

אני בן 17 סך הכל. ממה שאני רואה פה הקורס עולה 300$ אחרי הסבסוד נכון? בתור בן 17 שיודע לתכנת ברמה טובה(אני חושב :) ) אבל כנראה שזה לקהל אחר.

ziv br

New member
תיקון של התגובה

אני בן 17 סך הכל. ממה שאני רואה פה הקורס עולה 300$ אחרי הסבסוד נכון? בתור בן 17 שיודע לתכנת ברמה טובה(אני חושב :) ) אבל אין לו כסף זה לא מתאים אז כנראה שזה לקהל אחר. סורי על התגובה הראשונה... לא הייתי מרוכז

תשמע, זיו,

עזוב אותך מקורסים. כל החיים תלמד בקורסים, ואחר כך תשכח מה שלמדת. אתה בן 17, היום יום שישי. זו קומבינציה שלא חוזרת הרבה פעמים בחיים. אני מציע לך לכבות את המחשב, ולעשות כמה טלפונים לכמה בחורות בנות גילך, ולסדר לעצמך ערב נעים. בהצלחה!

demultiplexer

New member
מסכים במאה אחוז !!!

תרים טלפון לכמה בנות גילך או בני גילך (אנחנו פורום נאור לא ? וזה די אקטואלי...)

IdleThought

New member
חחחח

חכה חכה עד שמיקרוסופט ייצטרכו להוציא הכשר בד"ץ לויסטה...

Admini

New member
בגיל שלו

אני כבר עבדתי בפיתוח עבור כלי תקשורת לאומי-דתי גדול
לא שזה יעזור לי אחר כך כשארצה להתחתן

Justin Angel

New member
בקשר לכסף

בכנות, אני לא אוהב את זה שהאירוע הזה עולה כסף. אם כל האירוע לא היה עולה אגורה, גם הייתי משתתף בו ומעביר את הקורס הזה. יש צד אחד של חוסר רצון עקרוני שלי להשתתף באירועים בתשלום ועוד להשתמש בשם שלי להביא אנשים אליו. אבל לקחת כיתת לימוד רצינית ליומיים עולה כסף, והרבה. גם מצד הארגון יש גם כל מיני עלויות פרסום ואוכל ומה לא. כל הסיפור הוא בעקרון סיוט לוגיסטי שאני שמח שאני לא מארגן ויש לו חתיכת תגית מחיר צמודה אליו מהצד הארגוני. אני לא מתרץ כאן שום דבר ואני לא מתנצל על זה שהאירוע הוא בתשלום, אבל הרגשתי צורך לחלוק איתכם איך אני מרגיש בנושא. בצקרה, זה רע, אבל זה רע שלפחות אני לא רואה איך אפשר להימנע ממנו.

IdleThought

New member
MIDDLE MAN

300 דולר יוצא מעט יותר מ 1200 שקל לאדם , ובהשתתפות תיאורטית נמוכה של 10 איש מדובר ב 12000 שקל ואני מנחש שזה לפחות פי שניים מהעלות של שכירת כיתה לאותם ימים מגופים שמתמחים בהפקת אירועים שכאלה + תשלום מאוד מאוד נאה למרצה (טוב נו.. הכל יחסי) ולא, לא כולנו עובדים ועל אחת כמה וכמה לא בהכרח עובדים במקומות שישושו לשלוח להדרכה שכזו מה שכן, אני מבין את חוסר הרצון להתעסק עם כספים - גביית חובות זה כאב ראש פנומנאלי

Justin Angel

New member
../images/Emo45.gif

מרבית\כל הסכום הולך לג'ון-ברייס. מצד אחד, אני לא רואה לוגיסטיקה שזה אחלה. מצד שני, כמו שאמרתי, התגית מחיר לא גורמת לי נחת. אני מכיר את החברות שקישרת אליהן, הבעיה היא שהם לא מחשבי פיתוח והם לא מבינים במיל' בארגון אירועים והכל נופל בחזרה אלינו.

ohad israeli

New member
הסברים על המחיר

בתור אחד מהמארגנים של שבוע ה-MVPs ברצוני להגיב על המחיר. בחישובי עלות מחיר קורס קיימים גורמים לוגיסטיים נוספים מלבד עלות כיתה כגון ארוחת צהריים, מחיר הדפסת חומרים מחיר חנייה הכנת אתר, עיצוב חומרים,דפים גביית כספים שיווק ועוד מה לגבי המרצה עצמו אשר מכין חומרים לקורס כולל תרגילים ומעבדות בקלות יכולה להגיע תכולת עבודה זו לשבועיים רציפים האם המרצה אינו זכאי לקבל סבסוד על עלות זו ? זכור כי אין זו הרצאה פרונטלית של שעה בכנס אלא קורסים מיקצועיים מהמדרגה הרשונה כולל חומרי הדרכה תרגולים ועוד. מחיר של $200 - $150 ליום הדרכה בחלוקה ל-8 שעות הדרכה הינו 25-19$ לשעה שהוא נמוך עד כדי שליש ממחיר ממוצע של שעת יעוץ ממשלתית שלא לדבר על יעוץ טכני מהמדרגה הראשונה. בנוסף רק להשוואה מחירי קורסי Embedded 6.0 ו-CAB בחו"ל עומדים על 1400$ למשתתף (הנך מוזמן לאתר קורסים דומים בחו"ל) ולכן ... מחיר של 150$ - 200$ הינו מחיר שווה ערך לחלוטין לתוצרים ולידע אליו יחשפו המשתתפים במסגרת קורסים אלו. אוהד ישראלי Microsoft Security MVP www.experts4d.com

IdleThought

New member
קטונתי

מלהציב מחיר על ג'סטין או על כל אחד מהמרצים הבכירים האחרים , כל נסיון לזה יהיה במקרה הטוב זילות מכוערת לכישוריהם וערכם יתר על כן אני מתקשה לקבל שמרצה צריך להגדיר את מחירו רק לפי שעות עבודה על מצגת מסויימת מכיוון שהרצאות הן לרוב מצומצמות בכמותן או אף חד פעמיות אבל לדעתי להציג את התקורה האדמיניסטרטיבית של "ארוחת צהריים, מחיר הדפסת חומרים מחיר חנייה הכנת אתר, עיצוב חומרים,דפים גביית כספים שיווק ועוד" בתור הסף שקובע את המחיר זה מעט בעייתי , יצא לי להיות להשתתף ולתרום מעט לימי עיון בסדרי גודל בינוני-קטן שהוזמנו ע"י המגזר הממשלתי בתור עובד שלהם ואני יכול לומר בוודאות שהם הרימו אירועים לא רעים בכלל במחירים מאוד נמוכים יחסית גם כאשר אירגון האירוע בעצמו היה במיקור חוץ יש עשרות ואולי מאות חדרי מחשבים/כיתות הרצאה/אודיטוריומים באיזור המרכז שבבעלות חברות/ מכללות/ אוניברסיטאות/ בתי ספר/ מתנס"ים שעומדים שוממים ובעליהם מוכנים להשכיר אותם כדי לקצץ את עלויות האחזקה ולא מעט מארגני אירועים (כן, זה לא רק לחתונות) שישמחו לאתר אותם ולטפל בפרטים מסביב תמורת תשלום נמוך יותר (הסיבה האמיתית שבשבילה קיים מכרז.. ) אז אני מעט מתקשה לקבל את מקור התקורה של האופרציה הזו ומבחינת השוואת מחירים בין ההרצאות לבין שעת ייעוץ טכני הרי זה כמו השוואה בין תפוחים ותפוזים ,ייעוץ הוא בפני קהל מצומצם כאשר הרצאה היא בפני לפחות 20 איש ובכל מקרה אם היו מגיעים רק 3 אנשים להרצאה (כדי להשוות לייעוץ ממשלתי כדבריך) אז תקורת השיווק קצת מחמיצה את מטרתה, לא?

IdleThought

New member
ולגבי

השוואת מחיר ההדרכות בחו"ל.. מעניין מה יהיה מחיר הדרכות דומות מפי האנשים המובילים בתעשיית התוכנה בהודו שם המשכורת השנתית מתדגדגת באיזור ה 700$ והאם זה יועיל לטיעון שלך

ohad israeli

New member
תשובה לעובד המדינה שלנו

ראשית לכל מרצה ניתנה האופציה לקבוע את מחיר ההרצאה, אולי אתה מתקשה להבין שמרצים אמורים גם להביא לחם הביתה בצורה זו או אחרת ולכן אמורים לקבל תמורה כלשהי על השקעתם האדירה בהכנת קורסים. בפעם הבאה כשאתה נוכח בקורס תחשוב כמה עבודה היה על המרצה להכין עבור כל שקף ושקף כל תרגיל או אנלוגיה בה השתמש. כן ניתן להעביר הרצאה בחוף הים עם לוח וגיר אך היות וכל ההרצאות מערבות HandOn ודרישה למחשבים חזקים לא ניתן לבצע זאת במקומות רבים אותם הזכרת ואף התקורה האדמיניסטרטיבית תהיה גבוהה יותר. כמי שהשתתף בארועים ממשלתיים קל מאוד להסתכל ולהגיד היי זה היה ממש זול לארגן אולם לא מביאים בחשבון שלרוב הרצאות החוץ לא משלמים כי או שהן מסובסדות ע"י אירגונים בעלי מניעים או שפשוט הספקים מעוניינים לחדור למגזר הממשלתי ולכן מוכנים "להפסיד" במקומות מסויימים. אם אתה היית הולך לערוך חתונה היית עורך אותה אצל מוישה זוכמיש משדרות גם אם הוא היה נותן לך את המחיר הנמוך ביותר ? לא נראה לי כך... לפעמים ביחוד בסדרי גודל גדולים הנך מעדיף מישהו מוכר ואיכותי על מחיר ! בכל מקרה ביררנו גם אצל "מארגני החתונות" לנסות למצא מקום עם מחשבים סבירים שניתן להשביט לשבוע ולא יצא יותר זול, יצא אפילו יקר בהרבה. ברור לי כי הינך חושב שג'סטין או כל מרצה אחר אמור להכין במשך שבועיים הרצאה ומעבדות לדאוג שהכל יתקתק כמו שצריך במקום מכובד עם מחשבים שעובדים כולל ארוחת צהריים וחניה ועוד לממן הכל מכיסו אך בעולמנו הקטן גם אנו מעוניינים להתקיים ולכן צר לי אך עלי לשבור לך את האידיליה ולהוריד אותך לקרקע. לגבי ההרצאות בהודו - במקרה אני עובד מול הודו בימים אלו ולידיעתך מחיר יום הדרכה ממוצע בהודו עומד על 1500$-2000$ לא כולל הוצאות טיסה ולינה. (וכן יש שם לא מעט חברות המוכנות לשלם תמורת איכות)

IdleThought

New member
ברור לי

שלא קראת מילה ממה שרשמתי במקרה הטוב או שסתם הקפצת אקסיומות לחלל האויר במקרה הרע, תודה על ההקדמה ועל החיסכון הכספי

EdotK

New member
לגיטימי מאוד לקחת על זה כסף

אני כמובן אשמח להגיע, אבל רק רציתי להעיר ש300$ זה מחיר רגיל, ולא מסובסד.

yonigold

New member
קצת בעייה לעצמאים

אני מאוד רוצה להיות שם, בא לי לראות לפחות 4 הרצאות מהרשימה כולל את זו של ג'סטין, הבעיה שזה יעלה לי משהו כמו 5000 שקל(!!)... אין דרך לשנות את זה?

למעלה