Murren here we come

eliavt

New member
Murren here we come

טוב - אז הסשיין אצל הלקוח היה מוצלח
מחר לוקחים טיסה לציריך ולפי המלצת החבר שמצטרף היעד הוא Murren
מצב השלג (שוב לפי החבר שבדק עם הבית ספר לסקי) - מצויין
שתי שאלות
1. מישהו היה באתר ויכול לתת המלצות על הדרכה זולה(סנובורד) - כרגע מברור שלנו הדרכה של חצי יום עולה 290 פראנק שווצרי - קצת יקר (אנחנו שנינו גולשים ברמה טובה אבל רוצים מדריך לאופיסט)
2. קצת המלצות על האתר יתקבלו בברכה
לילה טוב
אליאב

alonaski

New member
הייתי שם בקיץ!!!
אחד המקומות היפים עלי

אדמות!!!

alonaski

New member
לגבי המלצות על האתר:

1. האם אתה מודע לזה ששוויץ יקרה בטירוף?
2. האם אתה מודע לזה שמורן זו עיירה ללא רכב? אתה משאיר את הרכב למטה בחניה מסודרת בתשלום ועולה עם כלללללללללללל פק"לאותיך ברכבל גדול. למעלה ימתינו לך עגלות גדולות לשאת את הציוד ברגל למלון או נציג מהמלון עם איזה קלנועית חשמלית עבור הציוד.
3. שים לב לא למהר לגלוש עד לעמק למטה כי אתה עלול למצוא עצמיך ממתין לרכבל בתור מאוד ארוך!! הרכבל שמעלה אותך מהעמק למורן - זה צוואר הבקבוק. - שלא תגיד שלא הוזהרת!!!
בנוסף - בעמק למטה יש אתר ביקור במערה/ות - שווה ביקור.
כשאני הייתי שם בקיץ - הכל זורם מפלי ענק מהמצוק של מורן לעמק. אולי בחורף זה קפוא... מעניין...
4. אם אתה כמוני - חובב פונדו גבינה - אתה עלול להתאכזב שם. הורסייה של השוויצרים למנה הזאת נופל באיכותו מזה של הצרפתים!

אשמח אם תחזור אלינו לפורום לדווח ותביא גם תמונות!!

eliavt

New member
תודה על המידע...

1. מודע גם מודע אבל לפי המידע שקיבלנו זה אחד מאתרי האופיסט המדהימים שיש וכשיש טיסה מהעבודה מנצלים אותה
2. גם על זה שמענו - המלון אמר שנתקשר הם יבואו לאסוף אותו מהרכבל

3. אחלה טיפ לא מרוץ למטה מהר
4. חבל דווקא מנה חביבה עלי
לגבי תמונות לקחתי את המצלמת קסדה - נראה מה יצא
ד"א מה עשית שם בקיץ? עוד פעם דאון היל ?

בריאות
אליאב

alonaski

New member
בקיץ רכבתי שם XC איכותי ביותר!

רוצה לראות תמונות?
מעניין אותך?...

alonaski

New member
באיזה מלון תהיו? אנחנו היינו במלון על קצה המצ

המצוק. יש להם מרפסת גדולה של בית קפה - ישבנו לאכול שם גלידה עם הנוף למטה של העמק...

alonaski

New member
והנה אני בוחרת גלידה מהבית קפה של המלון

על המרפסת שלו...

המלון נקרא: אדלווייז

alonaski

New member
MURREN בשמורת היונגפראו השוויצרי

זו עיירה גן עדן בשמורת גן עדן!!!

מניחה שתחת מעטה שלג היא נראית אחרת לגמרי, פחות יפה...
כמו שאמרתי קודם - אשמח מאוד לראות תמונות שלך כשתחזור, להשוות את המראה הלבן למראה הירוק, הזורם והפורח בקיץ...

alonaski

New member
אופס!! שכחתי... נתי מסר אתמול בערב ד"ש חם

לכל באי, יוצאי ונצאי הפורום! ד"ש ישר משדה התעופה בדרכו לסינאייה רומניה לגלוש על עפיפון או לעוף על מגלשיים... לא הבנתי בדיוק...

alonaski

New member
זוכרת במעומעם את המלון הזה. נדמה לי שבתחומו

נמצאת הבריכה הסגורה ומרכז ספורט מקומי קטן...

- יכול להיות?

talniv75

New member
Müren

הי אליאב, אכן אתר מיוחד, אכן אוף-פיסט + הלי סקי מהטובים בשווייץ, אכן תנאים מצויינים השנה, אכן יקר- אתה יודע- שווייץ- אין מה לעשות. אם אתה מעוניין לעשות אוף-פיסט כנראה שתצטרך לקחת מדריך הרים גבוהים- השכ"ט הרשמי היומי בשווייץ של מדריך מוסמך עומד על +- 650 פראנק. כנראה שתהייה בקבוצה עם הרבה גולשים ויכול להיות שהוא לא ידבר באנגלית טובה (סביר להניח אבל שהאנגלית תהייה יותר סבירה משל האוסטרים/צרפתים) ושהוא לא יילך לאיבוד בדרך.
bite the bullet שלם אם המחיר ותהנה- אם אתה מחפש לחסוך, שנה בפעם הבאה את המדינה אליה אתה נוסע...שווייץ יקרה ב 20-30% יותר מהיעדים הקלאסיים האחרים באלפים הגבוהים. אל תנסה לחסוך על ההדרכה- זה יכול להיות ההיי לייט של החופשה שלך והדרכה זו עבודה קשה...
אתה תמיד יכול לעקוב דרך הדיווחי שלג שלי ב"שרות הרים" איפה השלג הכי טוב לרגע נתון.
http://www.harim-mountains.com/service_harim_mountains_hebrew

eliavt

New member
היי טל תודה רבה על המידע

חמי אמר לי פעם "אם אתה רוצה לחסוך - תישאר בארץ זה הכי זול" - אני ממש מסכים אם הגישה הזאת - באתי לשולושה ימים וחצי ואני בא להנות
כנראה ביום חמישי ניקח מדריך לחצי יום, ויום שבת אולי ליום מלא (המחיר שקיבלנו מהבית ספר לסקי הוא 420 להדרכה פרטית לשנינו)
אני ממש לא מתכוון לגלוש שם לבד - אני משתדל מאוד להמנע מלהכנס לאופפיסט בלי מדריך (חרמון לא נחשב
וחושב שזה ממש לא אחראי
שוב תודה ונדווח שנחזור
אליאב

jackmate

New member
היינו ב murren

גלשנו סקי והיה מעולה.
הכפר מקסים והאוכל מצויין.
אתם לא תתאכזבו. אנחנו גולשים מתחילים כך שהרבה מה להוסיף על אופיסט אין לי.
אין תורים ברכבלים, השלג מטופל כראוי. הכפר מושלג וכמעט כל מקום זה סקי אין סקי אאוט...
אנחנו הגענו ברכבת מציריך....

למעלה