MTV Unplugged

MTV Unplugged

האלבום השלישי של אלאניס מוריסט שיצא ב- 9.11.1999 בעולם. הופעה אקוסטית שהוקלטה ביולי 1999, עם 15 ביצועים, שלושה מהם לא הוכנסו לאלבום (Thank U, Your house, Baba). אלאניס מוריסט מנגנת על הגיטרה, החליל והמפוחית.

ברחה לי השלאה...

בגלל שהפורום הזה יבש כמו המוות, אז יאללה משחק... מה הביצוע הכי טוב? מה הכי פחות? מה תפס אותכם הכי חזק באלבום? מה השורה? יש משהו לשפר? הביצוע הכי טוב לדעתי זה - No pressure over cappuccino, אלאניס הפיקה אותו בצורה מושלמת וזה הביצוע הכי טוב של השיר, הכינורות והפסנתר נכנסים מצוין והקול שלה הוא השיא באלבום כאן. הכי פחות - You oughta know, כי הוא לא תפס כמו הגראמי 1995, הוא נשמע ארוך מידי ומאולץ מידי. השיר הכי טוב - Princes familiar, בניגוד ל- NPOC, אין כאן ניסיון להרשים ווקאלית, אז זה בא פשוט טבעי, והכל מושלם בשיר הזה. אני אוהב את הקטע שהיא שרה So much sometime I could stranggle you והתוף המטורף שנכנס אחרי זה, וה- לה לה לה פנטסטי. השורה הכי חזקה - המשפטים שתפסו אותי ועזרו לי הכי הרבה זה - 1. you finish my sentence I think I love you - השתמשתי בטריק הזה על מישהי שרציתי וזה יצא לי, נתתי לה לדבר וסיימתי לה ת'משפטים.. היא היתה נגנבת מזה. 2. I love the way you press my buttoms - נשמע הדלקות מטורפת - והמפשט הזה תיאר הזה בלי שום קלישאה ואם טיפה קיטש וזה יצא מעולה. "אני אוהבת איך שאתה לוחץ על הכפתורים שלי..". מה רע? - לא יודע, לא אהבתי את הגרסה של I was hoping, וחבל שהיא ויתרה על your house. שורה תחתונה - השירים החדשים הם הכי טובים באלבום.

AlanisJunkie

New member
אמיל, אין עליך...../images/Emo13.gif../images/Emo24.gif

הביצוע הכי טוב: I was hopping וכמובן גם These R the thoughts. וזה בסדר אם אגיד שגם joining you? וכל האלבום? טוב, הגזמתי..:) הכי פחות: Uninvited. אין בגירסה הזו משהו מיוחד... גירסת הסטודיו יותר טובה ממנה ויש גירסאות לייב אחרות הרבה יותר מרשימות. השיר הכי טוב: These R The thoughts השורה הכי חזקה: Can i be with a lover with whom i am a student and a master? היא פשוט גאונה... והתשובה היא לא. היא גם יודעת את זה, לא סתם שאלה. :) מה רע?: שלא הכניסה את BABA. שורה תחתונה: אלבום מופת, בלי ספק. גאונות צרופה.

Crazy Figgy

New member
מלבד העובדה הברורה שזה דיסק מעולה-

אני חייבת לציין ש-IWH נשמע מעולה פשוט וזו אחת מהגרסאות האהובות עלי, אפילו שהיא הרבה יותר רגועה מזו שב-SFIJ. דווקא ברוגע יש משהו מאוד נוגע ואני חושבת שאלאניס מחזיקה את השיר הזה יפה מאוד בכל שלב מכל בחינה. אין ספק ש-NPOC חלומי, אבל דווקא HOF עשה לי את זה יותר בדיסק הזה. וכמובן כמובן, בל נשכח את KING OF PAIN שנשמע ה-ר-ב-ה יותר טוב מהמקור לטעמי. עוד נקודה לזכות הדיסק. אחד מהדברים שאני לא יודעת אם הם הורסים או מבדרים או מה, ואני חייבת לציין שהייתי בהלם ששמעתי את זה בפעם הראשונה, זה הנחירות שמתפלקות לאלאניס אחרי כמעט כל "You you you oughta know!" (נחירה). אני פשוט לא יכולה שלא לשים לב לזה עכשיו... אבל זו רק הוכחה לכך שאלאניס אנושית וזה אחד מהדברים שאני הכי אוהבת בדיסק למען האמת
השורה הכי חזקה חייבת להיות מ-Joining you (שזה בעצם טיפה יותר משורה...): if we were our bodies if we were our futures if we were our defenses i'd be joining you if we were our culture if we were our leaders if we were our denials i'd be joining you אחד מהטובים ביותר של אלאניס בעיני ואחד שתמיד אבל תמיד משפיע עלי חזק. אין לי ביקורת שלילית על האלבום. הוא מהנדירים האלה שהם 99% מושלמים (your house היה הופך אותו למושלם לחלוטין). תודה לאל על אלאניס...

Rוית

New member
הנחירות בYOK

תמיד טענתי שהם קיימות בJLP ואף אחד לא הבין על מה אני מדברת!! סוף סוף שמעו את זה, אפילו שזה באנפלגד

Crazy Figgy

New member
מיד אחרי:

you you you oughta know! בשתי הפעמים הראשונות. אם מגבירים קצת, קשה מאוד לפספס. ובכלל, אפשר לשמוע שאלאניס עוברת ערב ליחתי במקצת בכמה מהשירים (TIWBG ו-UNINVITED למשל). האזנה מבדרת

וידעתם ש...?

1. בהופעה, לפני שערכו אותה, אלאניס הציגה את princes familiar,ככה -this is a song called princes familiar and it goes exactlly like that העניין שבהופעה היא עשתה טעות (שרה פעמים loving princes familiar). ככה שזה לא ממש היה "אקסאקלי לייק דאט.." 2. אם שמתם לב, היא אומרת לפני שמתחיל king of pain משהו לא מובן. אז הסיפור: היא אומרת this is a song you've never heard, ואז כולם צוחקים. כי? ה- king of pain שבדיסק הוא הניסיון השלישי לשיר, היא ביצעה אותו פעם אחת ולא אהבה את הסאונד ובפעם השניה היא עשתה טעות נראה לי, אז היא אמרה בציניות שלה "בחיים לא שמעתם את השיר הזה.."

my favorites

קודם כל סוף סוף הבנתי למה הקהל צוחק אחרי המשפט האלום שאלאניס אמרה, שנים שאלתי את עצמי מה כל כך מצחיק ועכשיו הבנתי! תודה! הביצוע הכי טוב: I was hopping, you learn הכי פחות: head over feat, לא יודע, הוא נשמע לי יבשושי משהו בגירסה הזו. השיר הכי טוב: ללא ספק, npoc ו pricess familier וגם joining u וגם... טוב, נו הכל!!!!! השורה הכי חזקה: and i would have had a hard time feeling compation for him, i had to watch my tounge for fear of having you feel judged משום מה עוברת בי צמרמורת בכל פעם שהיא מגיעה לשורה הזו. מה רע?: חבל שלא הכניסה יותר שירים לאלבום ולא שמוציאה עוד איזה אלבום unplugged שורה תחתונה: אלבום נפלא, מופלא ועוד אינספור מחמאות... נ.ב: הביצוע לשיר של סטינג king of pain גאוני.

ללא לחץ עם קפוצינו

נרשם על וויד מוריסט, האח התאום של אלאניס. לפי המילים אפשר להבין שהשיר הוא על התהליך שלו לצאת מהארון והדחיות שקיבל מהסביבה שלו. ללא לחץ עם קפוצ'ינו ואתה כמו ישו בשנות ה- 90 ואתה התהוללת סביב ההפרעה שלך איך העזת? הדגמת דוגמאות כמו מתאבנים ואכלת את שאלותיהם כקינוח וזו רק אני או שלוהט פה ואתה כמו קנדי בשנות ה- 90 ואתה באמת כאילו בן מיליון שנים אתה לא יכול לשטות בי הם יזרקו דעותיך כמו אבנים בפרעות והם ימעדו סביבך כמו מתחסדים וזו רק אני או שאפל פה ובכן, יכול להיות שלעולם לא תיהיה או שיהיה לך בעל לעולם לא יהיה לך או שתחזיק תינוק אתה תלמד להפסיד את הכל אנחנו רק סידור זמני כאן ואתה כמו נוח בשנות ה- 90 והם תוהים למה אתה מתוסכל והם תוהים למה אתה כל כך כועס וזו רק אני או שנמאס לך ייתכן שאלוהים בירך אותך במסעותיך, כיבושייך ובפקפוקייך

isw

New member
בדיוק קיבלתי את הנסיונות הראשונים

של השיר הזה... הניסיון הראשון שהיא לא אהבה והשני עם הטעות... לא יודעת עם מותר לי לתת קישור כאן אז תגידו לי אם כן אני אתן.

נסיכים מוכרים

רק רציתי שתשימו לב שאלאניס משתמשת פה בלשון מוזרה קצת. היא שמה את השם עצם לפני השם תואר, מבחינת נכון או לא זה אמור להקרא familiar princess, אבל כנראה שזו ההחלטה שלה. לדעתי להגיד "נסיכים מוכרים\מפורסמים" כלומר הנסיך הכי טוב מהסוג הזה (האוהב, העדין, המצחיק, הרוחש כבוד, הסקרן והאדיב). נסיכים מוכרים בקשה תיהיה פילוסוף בקשה תיהיה מחובר לנשיות שלך בקשה תיהיה מסוגל לקחת ממני את ההגה בקשה תיהיה מטורף וסקרן אבא אהב את נסיכתך כך שהיא תחפש נסיכים מוכרים אוהבים אבא בכה למען נסיכתך כך שהיא תחפש נסיכים מוכרים עדינים בקשה תיהיה מכור למין בקשה תיהיה אומלל באופן לא צפוי בקשה תיהיה שקוע בעצמך (לא בדרך חיובית) בקשה תיהיה מכור לאיזושהי ישות אבא הקשב לנסיכתך כך שהיא תחפש נסיכים מוכרים אדיבים אבא שמע את נסיכתך כך שהיא תחפש נסיכים מוכרים סקרנים בקשה תיהיה האדיוט שעל ברכיי, אני אשלים אותך לנצח אתה מסיים את המשפטים שלי אני חושבת שאני אוהבת אותך מה שמך שוב? לא משנה, אני משערת שחשבת על זה היטב ואני אוהבת את הדרך שאתה לוחץ לי על כפתוריי כל כך שלפעמים אני יכולה לחבק אותך למוות אבא צחק עם נסיכתך כך שהיא תחפש נסיכים מוכרים מצחיקים אבא כבד את נסיכתך כך שהיא תחפש נסיכים מוכרים רוחשי כבוד בקשה תיהיה תעלומה אניגמטית בקשה תיהיה פשוט כמו ... שלי

אלו הן המחשבות

שיר כל כך אמיתי וכנה, בעיקר חשיפות על הפחד מכישלון של האלבום השני ועוד כמה תהיות של אלאניס. אלו הן המחשבות אלו הן המחשבות שיש לי בראש בגינה שלי ביום ראשון אחרה"צ כשיש לי את הבית לעצמי ואני לא מבזבזת את כל הכוחות שלי במריבות עם הבן זוג שלי הוא יהיה האחד שאיתו אתחנן? למה זה כל כך קשה להיות אובייקטיבית כלפי עצמי? למה אני מרגישה מבודדת שאני לבד? אני זאת שאמורה לחיות בעיר המשוגעת הזאת? האם מסורת עיוורת ממושכת שהעלתה כגירה כפחד מופעל יכול להעלם? לאן הולך הכסף שאני שולחת לאלו שצריכים? אם יש לנו כל כך הרבה אז למה יש עדיין אנשים שאין להם כלום? למה אני את הטירוף כדבר הראשון שאני קמה בבוקר? למה אתה מגדיר את עצמך כרוחני כשאתה שם זין על אנשים? איך אתה יכול לאמר שאתה קרוב לאלוהים ובאותו זמן להגיד מאוחרי גבי שאני לא חלק ממך? למה אני אומרת שאני מרגישה בסדר שזה ברור שלא? למה זה כל כך קשה להגיד לך מה אני רוצה? למה אתה פשוט לא יכול לקרוא את מחשבותיי? למה אני פוחדת שהשקטה שבי תיהיה האחת שתשמעו פחות? למה בכלל אכפת לי אם אתם אוהבים אותי או לא? למה זה כל כך קשה להיות זועמת? למה זה כזה סיפור להיות בעל מודעות וכל כך פשוט להיות תקוע? האם אחזור מתישהו לקנדה? האם אני יכולה להיות עם מאהב כשאני גם השולטת וכגם הנשלטת (התלמידה)? למה אני משוכנעת לסתום את הפה כשאני קרובה מידי לבית? האם אוכל לחיות את הרגע?

אני חייב לציין שלמרות כוונותיך

הטובות, תרגום השירים לעברית הוא פשוט התעללות צרופה ביופים כשהם כתובים באנגלית, ולא יעזור, כל מה שמתורגם מאנגלית לעברית, במיוחד כומ שירים של אלאניס, נותן תחושה של זילות השירים! אני נחרדתי לקרוא את התרגום, (ולא שהוא לא היה תקין), כי הוא ממש הרס לי את השירים. זה כמו שמתרגמים שמות של סרטים לעברית: "המרגל מת מצחוק", "אומנת בלי הפסקה" וכו'... זה מזעזע.

למעלה