MS SQL Server 2005 Express

בטיטi

New member
MS SQL Server 2005 Express

ראיתי WebCast המציג את השימוש הנוח של SQL Server Express בתוך Visual Studio .NET 2005, פשוט מוסיפים Item חדש מסוג DB, ואז מנהלים ב Server Explorer את כל האובייקטים ב DB. 1. האם זה אכן כל מה שנדרש כדי לעבוד עם ה DB החינמי הזה ? 2. אם אני בונה אתר המשתמש ב DB הנ"ל, אני פשוט צריך להעלות את קובץ ה MDF עם האתר, לשרת האחסון, וזהו ? 3. האם זה דורש משהו מחברת האחסון ? (צריך לרכוש עמודה מול DB, כמו שרוכשים מול MySQL למשל ?) תודה !

demultiplexer

New member
לפי מה שאני יודע

1. דורש שיהיה מותקן SQL SERVER EXPRESS על השרת, מניח שזו חבילה שעולה יותר. 2. צריך להעלות את הקובץ DB לשרת ולתת הרשאות מתאימות לuser שתחתיו רצה הFRAMEWORK (asp.net).

בטיטi

New member
האחסון שלי הוא בחו"ל, על השרת

מותקנת גירסת ה Express, אבל התמיכה שלהם (לשאלות שלי) לא משהו, מה אני אמור לעשות, פשוט להעלות את האתר שלי, עם קובץ ה MDF, ולקוות שיעבוד ? מה הם צריכים לעשות ?

demultiplexer

New member
להחליף אחסון ?

תעלה את זה ותנסה אין לך מה להפסיד. כמו שאמרתי הם אמורים לתת הרשאות לPROCESS של הASP.NET לעבוד עם הקובץ MDF שלך.

Justin Angel

New member
קה פרובלמה מואי צ'יקיטה?

כחלק ממחרוזת החיבור לסיקוול 2005 ניתן לפרט שצריך לבצע Attach לקובץ MDF למסד הסיקוול המקומי באמצעות שימוש במאפיין ה-AttachDBFilename כחלק ממחרוזת החיבור. אם הקובץ לא יושב כחלק מספריית ה-Data של שרת הסיקוול (מה שלא סביר שיהיה לך גישה אליו באם אתה עובד עם חברת אירוח) תצטרך לפרט באלמנט ה-AttachDBFilename את הנתיב הפיזי המלא על ההארד-דיסק לקובץ MDF שהעלת. SqlConnection.ConnectionString Property
<connectionStrings> <add name="Personal" connectionString="Data Source=.\SQLExpress;Integrated Security=True;User Instance=True;AttachDBFilename=d:\myWebSite\Data\Personal.mdf" providerName="System.Data.SqlClient" /> </connectionStrings>​

בטיטi

New member
אז אם אני מבין נכון...

פשוט להעלות את קובץ ה MDF יחד עם האתר, לתת את הנתיב המלא לקובץ על שרת האחסון, וזהו ? בהנחה ו MS SQL SERVER 2005 EXPRESS מותקן על השרת, זה כל מה שצריך לעשות ?

בטיטi

New member
הקפצה... (בלי אייקון ../images/Emo13.gif)

הקפצה... (בלי אייקון
)

תגובה

1. מהנסיון האישי שלי - ספק האחסון השיתופי לא מעוניין להריץ את ה service של ה SQL Express, כדי שלא תהיה צריכת זכרון רצינית על ה web server. די הגיוני. 2. ולמרות זאת, תמיד אפשר לנסות... בנוסף, אתה לא חייב לתת נתיב מלא. בדוט נט 2 המציאו את App_Data - תיקיה מיוחדת ל.. data (מפתיע!). מכיוון שזו תיקיה מיוחדת, ניתן להתייחס אליה ב web.config באופן הבא: |data| ואז זה מיקום יחסית אליה.

למעלה