MS מול MBA בארה"ב

MS מול MBA בארה"ב

שלום לכולם,

אני רוצה להירשם לתואר שני בארה"ב. אני מתלבט קשות בין MBA לMS בbusiness analytics (יש לזה שם שונה במוסדות שונים).
יש למישהו כאן המלצה מניסיון או מישהו שיוכל לחזק העדפה מסוימת?
השיקולים שלי לא ללמוד MBA הם ענייני עלויות וזמן. זה עולה פי שתיים ונמשך שנתיים, מול MS שנמשך שנה ועולה הרבה פחות.
היתרונות מבחינתי של MS הם התמקדות בתחום ספציפי שמעניין אותי, אבל החיסרון הוא שזה מאפשר לי עבודות מאוד ספציפיות גם אח"כ ואני מפחד שאולי לא אצליח להישאר בארה"ב ולמצוא עבודה עם MS.
מה אתם חושבים? אשמח לכל עצה

גברת בץ

New member
מה אתה רוצה לעשות אחר כך?

אני חושבת שזה מאוד תלוי בסוג העבודה שאתה מחפש, ובנסיון שיש לך.

Philip Jr

New member
דעה

אז אכן מדובר בשני תארים שונים למדי. BUSINESS ANALYTICS זה נושא חם מאד, וכנראה ישאר כך זמן מה. נראה שיש ביקוש רב בשוק ובכלל באזז לא קטן בכל הנוגע לשימוש בכלים סטטיסטיים-טכנולוגיים מתקדמים כדי ליצור מודלים עסקיים וניבוי עסקי טוב יותר, ולאפשר לחברות להתמודד עם ולנצל את כל המידע שיש בידן. יש תואר דומה אצלי באוניברסיטה אבל הוא במחלקה לסטטיסטיקה ומאד מוכוון לידע הסטטיסטי בשילוב התנסות בעולם העסקי.

MBA לעומת זאת הוא תואר כללי הרבה יותר כפי שציינת, ואנשים רבים כנראה יאמרו שהוא מועיל בעיקר ל - NETWORKING וכסמל סטטוס ופחות מקצועית, וגם זה רק אם אתה הולך למוסד מצוין.

לגבי הנקודה של הישארות בארה"ב - אני מרגיש מסיפורים של עמיתים ואחרים שתם העידן שבו יחטפו אותך לחברה מובילה בשוק רק מפני שיש לך MBA מאוניברסיטה X. הכלכלה עדיין מדשדשת, ויש גם את העניין של היותך זר ללא ניסיון בשוק המקומי, ואולי אפילו עניין של סטטוס הגירתי ומגבלות חוקיות על יכולתך לעבוד. בקיצור - אל תיקח כמובן מאליו ש - MBA יכניס אותך לשוק העבודה בהסתברות גבוהה. ויתרה מזאת יתכן שדווקא ההתמחות והידע המקצועי שתצבור דווקא ב - MS יועילו לך יותר במבחני קבלה וראיונות לחברות שונות מאשר קורסים כלליים של MBA.

תודה רבה לשניכם!

ותודה על התשובה המפורטת, עזרת לי מאוד...
אני אנסה להירשם לתוכניות MS שונות, זה באמת נשמע עם הרבה יותר יתרונות מMBA

Philip Jr

New member
בהצלחה!

וכמובן שאנחנו תמיד נשמח לשמוע עדכונים ושאלות בנוגע לתהליך ההרשמה, הקבלה והמעבר לארה"ב בתקווה!

למעלה