MRI

MRI

יש לי מעיכה של חוליות בגב, לא ידוע כמה וכתוצאה ממה. עברתי צילומי רנטגן ומיפוי עצמות שאישרו את זה, תוצאות המיפוי הראו בעיה אבל לא היו חד-משמעיות, ויש המלצה לבדיקת איבחון נוספת. האורטופד שלי המליץ על CT, אבל אני מעדיפה MRI מכיוון שאני לא רוצה להיחשף לכל הקרינה המיותרת הזו, במיוחד כרגע כשאני בטיפולי פוריות. קופת החולים סרבה לאשר MRI, והרופא מוכן לתת לי רק הפנייה ל-CT. מה אני עושה עכשיו? האם תוכלו להמליץ לי על רופא מומחה שייתן לי הפנייה ל-MRI? תודה.

CT או MRI

שלום, CT וטיפולי פוריות לא מסתדרים טוב ביחד במיוחד אם יש סיכוי שאת בהריון. עם זאת, למרות העדפתך לבדיקה השניה תני קרדיט לרופא שהוא מפנה אותך לבדיקה המתאימה. CT היא בדיקה טובה יותר לדימות של עצמות מאשר MRI שאיננה בדיקה מתאימה. אני לא יודע מהי הפתולוגיה שגרמה למעיכה ומה מחפשים להדגים בבדיקה. אם אין דחיפות אולי כדאי להמתין עד לאחר ההריון. את כמובן יכולה לפנות לבדיקה אצל רופא אחר אבל הסבירות שישלח אותך לבדיקת MRI להדגמת עצמות מאד נמוכה. אם מחפשים דברים אחרים התמונה שונה. בברכה,

scott31

New member
עצה לכלה ...

במידה ויש לך בעית חוט שדרה צריך לקבל אבחנה חד משמעית ובכדי לקבל אבחנה שכזו צריך לבצע בדיקת דימות אף אחד שסובל מבעיות אורטופדיות לא ממש שש לחשוף עצמו לקרינה אך לפעמים אין מנוס מלבצע בדיקות כאלו . במקרה שלך חשובה שבעתיים אבחנה מדויקת מכיוון שכאישה שמעונינת להכנס להריון עליך לדעת שבמהלך ההריון מופעל על חוט השדרה לחץ אדיר הנובע משינויים הורמונליים שמשנים את מבנה האגן ולאחר מכן כתוצאה מגדילת הבטן נוסף לחץ נוסף ולא מבוטל על חוט השדרה שאף גורם לכאבים ובעיות לנשים בעלות גב בריא לחלוטין...על אחת כמה וכמה לאישה עם בעית חוט שדרה מוכחת ! עליך לטפל בגב שלך ולהכנס להריון רק כאשר את במצב אופטימלי המאפשר לגבך לעמוד בעומס שמופעל עליו בזמן הריון . כרגע מה שצריך להנחות אותך זה איזו בדיקה לבצע , במידה וMRI היא הבדיקה הנחוצה אז דעי לך שאת יכולה לבצע באופן פרטי בעלות של 2500 ש"ח בהצלחה

הבעיה היא כזו

תודה על תשובתך. אני מודעת להשפעה של הריון על הגב, לצערי נושא הגב צץ משום מקום ממש לאחרונה, ובגלל זה אני מנסה לטפל בזה בהקדם האפשרי. איך אני יודעת אם עדיף CT או MRI, כשמה שלעיתים קרובות מנחה את הרופאים בקופות החולים, היא העלות לקופה, שבאה לעיתים על חשבון המטופל? אין לי מספיק נתונים להחליט, אם המלצת הרופא היא באמת 'אובייקטיבית', או שעומדים מאחוריה גם שיקולים כלכליים... בשבילי 2500 ש"ח זה סכום ענק, ובנוסף יש לי מכבי זהב, ואין סיבה שקופת החולים לא תממן לי את הבדיקה, אם אכן היא הטובה ביותר. אני קצת חסרת אונים במצב הזה

אמון הציבור

שלום שוב, על אף תחושת העליהום הציבורים כנגד הרופאים, רובנו מונעים משיקולים טהורים של טובת החולה. אם אני חושב שנדרשת בדיקת MRI אני מזמין בדיקת MRI. במקרה הכי גרוע אני מקבל סירוב מהקופה ושובר את הראש אח"כ. אם לא נוצר אמון כזה בינך לבין הרופא שהפנה אותך לבדיקה כדאי שתפני לבדיקה אצל רופא אחר, אולי כפי שאמרת באופן פרטי. מאחר והרופאים אינם שותפים לרווחי קופות החולים אין לנו אינטרס לכאן או לכאן בפן הכלכלי של הבדיקה. יש לנו אינטרס לבצע את מיעוט הבדיקות הנדרש כדי להגיע לאבחנה מאחר וזאת היא הרפואה הנכונה. כל הבדיקות הן בגדר "בדיקות עזר". לגבי בעייתך באופן פרטני מאחר ולא בדקתי אותך אין לי דרך לומר מהי הבדיקה הנכונה אבל MRI אינה בדיקה מתאימה להדגמת עצמות. בברכה,

תודה על תשובתך

לצערי, המקרה באמת קצת מורכב, וכל מה שאוסיף כאן עלול להתפרש כטענות כלפי כלל הרופאים, ולא כך הדבר. תודה.

למעלה