Moving to Munich

ProfMicha

New member
Moving to Munich

We are Israeli family of four considering moving to Munich for professorship. We really dont know anything about living there and would appreciate any advice about housing, childcare prices, Israeli company, etc. Will be in Munich June 15-18th and would highly appreciate if I can meet someone for quick orientation. Thanks in advance, Micha

כרמית75

New member
אם תמקד אותנו קצת יותר יהיה יותר קל לעזור

ראשית, איפה תלמד? האם זוגתך גם מתכננת לעבוד? אתם מתכננים לרכוש רכב או להתנייד בתחבורה ציבורית? תרצו לגור בעיר? בפרברים? מערכת הרכבות תאפשר לכם גם וגם, אבל הרבה יותר נוח לגור בתחומי ה-U-Bahn מאשר ה-S-Bahn. איפה הילדים ילמדו? בבי"ס גרמני? בינלאומי? זה עוד פרט שצריך לקחת בחשבון כי רוב בתי הספר הבינ"ל נמצאים קצת מחוץ לעיר (למעט זה שב-Perlach), שהוא לא בדיוק במרכז, אבל נגיש ב-U-Bahn. יש עוד מלא פרטים שאני יכולה לחשוב עליהם אבל אין טעם סתם לזרוק אותם לאוויר אם הם לא רלוונטיים.

ProfMicha

New member
more details abou Munich relocation

Dear Carmit, Dear Carimt, First of all, thanks for the help. I am coming to Munich to become a principle investigator at the Helmholtz zentrum, located at the north section of the city (Neuherberg) and perhaps also at the Munich University. I am sure my wife will work, but still didn’t apply for any position yet. She is a linguist, musician and worked at the high-tech industry, so I assume that she’ll find something interesting. We have two little kids 3 years old (today) and 10 months old. None of us speak German. Regarding the move to Munich – I have very little knowledge about the city. I don’t know were it is better to live – city or suburbs, how expensive it is and how hard it is to enroll in daycare for the kids. In general, we would prefer to live in a green area, with foreign families like us and hopefully in proximity to some Israeli families. We like going out to concerts, movies, theater, etc, so would prefer not to be too far from where these things take place. We can definitely live in an apartment rather than a house in order to be close to the center of things. We also love the outdoor. Again, thanks for your assistance, micha

כרמית75

New member
קצת מידע

המיקום של המכון נמצא בתחום הצפוני של ה-U-Bahn (קצת מורכב להגיע אליו - שילוב של רכבת/אוטובוס - אבל לא נורא. עם רכב בכלל יהיה קלי קלות), לכן מהבחינה הזאת אני אישית הייתי ממליצה להשאר בתחומי ה-U-Bahn. גם כי הרכבות מגיעות בתדירות הרבה יותר גבוהה, וגם מכיוון שאתה לא יודע איפה אשתך תמצא עבודה ועדיף שלא תתקע בפרברים ותצטרך להסחב כל יום העירה (מנסיון אישי, זה אמנם לא סוף העולם, אבל זה ממש לא סימפטי). אזור Muenchener Freiheit ואפילו קצת צפונה לו ממש נחמד, Milbertshofen נחמדה גם, ואולי מעט זולה מ-Muenchener Freiheit, בעיקר כי יש בה קהילת מהגרים טורקים גדולה. מבחינת עלויות, חפש ב-ImmobilienScout כדי לראות מה סדר הגודל של שכ"ד. Warmmiete הוא שכ"ד כולל הוצאות כמו מים וחשמל. מבחינת שכונה ירוקה, לא תתקשה למצוא, כך שזה לא צריך להיות שיקול עיקרי. יש בכל העיר המון פארקים גדולים, ובפרט ה-Englischergarten הענק במרכז העיר (אל תהיה מופתע מהאנשים הערומים על גדות הנהר). לגבי מסגרות לילדים, הגדול כבר בגיל הגן לדעתי, כך שלא צריכה להיות בעיה. מסגרת לקטן עלולה להיות בעייתית, כי בגרמניה יש חופשת לידה של עד שלוש שנים והרבה אמהות (ולפעמים גם אבות) לא חוזרים לעבודה עד תום שלושת השנים, כך שאין הרבה מסגרות. לא בלתי אפשרי למצוא, אבל גם לא קל. אני מתבססת כאן על מידע מיד שנייה כי אין לי ילדים - אולי לאחרים יש יותר מידע. לגבי משפחות ישראליות - לא יודעת עד כמה יהיה קל למצוא. בשלוש שנים במינכן נתקלתי במעט מאוד ישראלים. יש קהילה יהודית רשמית, אבל היא דתית (חב"ד) וכל ההתנהלות שלה היא בגרמנית או ברוסית אז אני לא יודעת עד כמה היא תהיה לך שימושית. יש גם קהילה רפורמית. אם רלוונטי, אוכל למצוא עוד מידע מחברה ששייכת לה. קראתי כאן תגובות שליליות גם לגביה. אני משערת שאם תקבל את המשרה תוסדר לך אשרת עבודה. האם לך או לאשתך יש דרכון גרמני או ממדינה אירופאית אחרת? כי זה לא מובן מאליו שאשתך תקבל אשרת שהייה (אלא אם המעסיק שלך יסדיר את זה איכשהו) ולא בהכרח יהיה לה קל למצוא עבודה. נכתב פה רבות לגבי שוק העבודה הגרמני והוא שוק לא קל בכלל שבו יש המון דגש על הכשרה מקומית. ידיעת השפה הגרמנית גם מאוד חשובה. זה לא שאין משרות שלא דורשות גרמנית, אבל הן מעטות ולרוב יש מספיק גרמנים שדוברים אנגלית ברמה טובה. מומלץ בחום לחקור את העניין או להתכונן לכך שהיא לא תמצא עבודה באופן מיידי. מינכן היא עיר מקסימה, קלה ונוחה להתמצאות ומלאה באירועי תרבות ואזורים ירוקים, אבל חשוב לדעת שההתאקלמות למי שאינו דובר את השפה עשויה להיות קשה. מקווה שעוד מעט מעט תגיע לכאן יעליסאם לתת עוד קצת מידע - היא עדיין גרה שם :). מצרפת כמה קישורים לשימושך.

ProfMicha

New member
Dutch passport

Dear Carmit, Thanks so much for the useful information. I have a dutch passport and my kids as well. Does it makes it easier for my wife to get a working permit? Thanks, micha

בקר12

New member
כן

בת זוג של אזרח אירופי יכולה לקבל אישורEEA FAMILY PERMIT

כרמית75

New member
אני חושבת שהמונח EEA Family Permit

הוא ספציפי לאנגליה, כי לא נתקלתי בו בגרמניה, אבל לא צריכה להיות לה בעיית אשרה. מה שכתבתי לגבי מציאת עבודה עדיין תקף :). נזכרתי שבפייסבוק יש קבוצה שנקראת Hebrew Stammtisch Munich או משהו דומה. מדובר בקבוצה מעורבת של ישראלים, יהודים וגרמנים אוהדי ישראל שמתכנסים באופן די קבוע לכל מיני מפגשים. הלכתי לשניים-שלושה מפגשים והיה נחמד. זה מקור אחד למציאת ישראלים.

בקר12

New member
זה חוק אירופי

לדעתי, לגבי בני זוג נשואים לא צריכה להיות בעיה. יכול להיות שלהיתר קוראים משהו אחר בגרמנית אבל חייב להיות אישור מתאים המובע מנישואין לאזרח אירופי ולא אחד שנובע ממעביד

Nobilis

New member
כן, וכן.

אכן יש היתר. ואכן לא קוראים לו EEA Family Permit, שהוא השם בבריטניה.

pichinan

New member
EEA Family Permit

זה המונח שמשמש בבריטניה לצורך זה. במדינות אחרות המונחים שונים, אבל כולם מבוססים על אותה דירקטיבה מפורסמת מ 2004 (מס' 38) ומקנים את אותן זכויות מעבר ומגורים לאזרחים אירופאים ובני משפחותיהם (אמנם עם הבדלים פה ושם).

אשנתי

New member
כן, אבל!

למיטב הבנתי מדובר באשתו החוקית של אזרח גרמניה שעובר לגור בגרמניה. האשרה שלה היא אשרת נישואין (או איך שלא קוראים לזה) לפי החוקים הגרמניים, לא האירופאים. (כי זה גרמני בגרמניה, גרמני בכל מדינה ארופאית אחרת כן, אישור שהיה קבוע לבני משפחה של אזרחי האיחוד) לפני יומיים דיברנו על זה...

אשנתי

New member
אה, נדרלנד!

אצלי יש רק דויטצ' אחד, אני לא דוברת אמריקאית....

למעלה