בא לי לחפור עליו גם.
כי Mother היה אצלי שיר שהתחיל הרבה דברים. בעקרון, לא כלכך הרגשתי אותו בהתחלה. תהליך ההכרה שלי את Little Earthqaukes (האלבום) היה מאוד איטי, הייתי נותנת לו ללוות אותי לבית הספר וחזרה, ועושה איתו את ההליכות שלי לשיעורי חליל ואני זוכרת ספציפית את הפעם ההיא ש-Mother נחת עליי. עד אז הוא היה נחמד אבל לפעמים היתי מעבירה, או פשוט לא שמה לב, ואז באותו יום (ובאותו רגע ואני זוכרת איפה בדיוק על המדרכה) הוא פשוט נפל. הצילים של הפסנתר התחברו נכון והמילים התחילו לחלחל ולא רק להתנגן בפנים. חזרתי הביתה מהופנטת, ובימים שאח"כ הוא פשוט היה מושמע אצלי כל הזמן. אינ זוכרת שהייתי מחכה לאח שלי שיסיים ללמד, ובינתיים מקשיבה לו באוזניות בלופים, נותנת למוזיקה להכנס פנימה ולבודד אותי, ומתחילה לשרבט עוד ועוד רישומים ונעלי פוינט ורקדניות במחברת פיזיקה האומללה שלי. שוב ושוב וכשלא הקשבתי הוא המשיך להתנגן ברקע. ופתאום, בשיעור אמנות, כל מה שהתרחקתי ממנו, כל הצבעים והדיו, משהו התחיל לזוז שם. התחלתי להתנסות ולנסות, כתבתי מילים ונתתי להן לזרום החוצה. זה היה השיר הראשון שפתח לי את הדרך לציור, שמילא אותי במשהו שהצלחתי לתרגם לקווים וכתמים, שביטא כלכך טוב את כל מה שהרגשתי. לא הבנתי איך אפשר לכתוב מילים בצורה כלכך מדוייקת שפשוט תתאר לא רק את המצבים, אלא גם את הכאב בעיניים או התחושה של געגועים למשהו שלא היה או את הצורך הזה במשהו קרוב כשהכל כלכך רחוק. ניכור וכעס, לא רק בתווים ולא רק במילים, גם בקול שלה, באיך שהיא הוגה. הכל שם היה כמו חתיכות של רגשות שהתחברו כמו פאזל לכל מה שעבר עליי. אני ממש חייבת המון לשיר הזה.