moonlight פרק 14

קרניjack

New member
moonlight פרק 14../images/Emo29.gif

אז באיחור של שבועיים משידור הפרק יצא לי לראות אותו רק היום וכמובטח, קצת ביקורת משלי על הפרק (אגב, לא ראיתי אף ביקורת נוספת על הפרק חוץ משל NorthernStar והגיע הזמן שגם מי שראה באיחור יכתוב
) השירשור הקודם על הפרק שסטאר פתחה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1998&msgid=116228182
הפרק היה נחמד, אבל אני מרגישה שגם בפרק הזה הצורך להכניס סיפור משני שיגרור את העלילה לכיוון מסויים, וההתעמקות בו- הוא מעיק. כמו שסטאר כתבה בביקורת שלה- לא מעניין מי רצח את השחקנית, כמה היא הייתה מפורסמת או כמה היא שקלה. לא ברור כמו בפרק הקודם אם סיפור השחקנית עומד במרכז או לא (והוא לא)- וזה מה שמרפיע להתפתחות של הפרק והדמויות, לעומת הפרקים בהתחלה ששם היה ברור שהסיפור הוא במרכז. מיק כחוקר הפרטי כאחד האנשים ששומרים עליה כסלברטיאית, נראה לי דיי מאולץ, וסצינת הפתיחה במכונית שהוסיפה צבע גם לא שינתה הרבה, הרי לא מדובר במירוץ מכוניות..העורך(?) החדש של באזוויר, דמות ציבעונית שאם כבר מבין הדמויות החדשות הייתה משעשעת. אהבתי- את הדיון המשעשע של בת' ומיק על מוזיקת האימו, בגלל שהתופעה הזאת נהפכה כלל עולמית מצחיק איך היא גם נכנסה לסידרה. מאוד הופתעתי מההתנהגות של בת' כאשר היא באה לג'וזף וביקשה "עזרה" להיפטר מדין פוסטר, זה מה שהיא למדה עד כה ממערכת היחסים שלה? לבוא מאחוריי הגב של מיק, כשהיא בכלל לא מעלה בפניו את העניין?! אני בטוחה שמיק לא היה בוחר בכך, אין לו, לגוזף או לה זכות והחוצץ הזה בהתנהגות שלה אולי הוא מה שיפריד בינהם תמיד. מיק לרוב נאלץ להרוג שלא מבחירה (והרי בתור ערפד בלא מודע יש לו בתור מת איזה הקלה בענוש), אבל לא לבת'. הסצנה שהם טורפים את הצלם היא מראה עגום וציני לגבי ההתנהגות שלה. הסצנה בין בת' וגוזף הייתה מאוד אינטימית, עם הבעות הפנים החוששות-בטוחות שלהם, מדובר פה בבגידה באמון. בן טלבוט הוא דמות שמנסה למצוא מחליף לגו'ש, גירסא משופרת (לא מכירים אותו מקרוב, והסצינה האחרונה היא מאוד חשדנית גו'שית כזאת) אבל בת' בכלל לא מתייחסת אליו. גם לארוחת הצהריים לא הייתה משמעות עבורה. כשהיא ומיק פוגשים את בן בזירות האירוע, אלו אותן סמנות חוזרות של מיק ובת' נתקלים בג'וש. מעולם לא אהבתי את ההתקלויות ה"מיקריות" האלה שהפכו את העולם בסידרה לקטן מאוד ואת מערכות היחסים לקצת יותר מורכבות. אני קצת יותר מתגעגעת לפרקים הישנים יותר עם קוראלין שהסיפור המרכזי עסק בדמויות הקבועות, ושלא נאלצו בשבילו להכניס עוד סיפור מעצבן לעלילה.

NorthernStar

New member
קוראלין הייתה הפוקוס רק של שלושה פרקים

מה שאת קוראת "עוד סיפור מעצבן לעלילה" הוא הpremise של הסדרה ותמיד היה שם. לא לשכוח שהסדרה היא גם procedural לכל דבר.

קרניjack

New member
איך שלא תקראי לזה

אני מרגישה שהסיפורים האחרונים הם מאולצים, לעומת הסיפורים הישנים יותר.

למעלה