moodle

shaniki22

New member
moodle

היי לכולם,
אני הולכת לצאת קצת הרבה צעירה אבל לא אכפת לי...
מה זה moodle? ולמה בעמק יזרעאל אין אותו? :(
תודה לעונים

FOR THE LD

New member
וזה בקיצור

מערכת moodle
Moodle (ראשי תיבות של Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment) היא מערכת לניהול למידה שפותחה על-ידי Martin Dougiamas.
העקרונות המנחים לפיתוח המערכת לקוחים מגישת ההוראה הקונסטרוקטיביסטית. לפיכך, המערכת מיישמת את פרדיגמת הלימוד Social constructionist pedagogy שיתרונותיה הפדגוגיים הם: אינטראקטיביות, למידה רב חושית, התנסות אישית, למידה פעילה, פיתוח לומד עצמאי, פיתוח קהילה שיתופית לומדת.
מערכת moodle כוללת כלים לבנייה, עיצוב, ארגון וניהול של קורסים. היא מעניקה מגוון כלים לניהול הלמידה ושיתוף ידע כגון: העלאת קבצים לקורס, פורומים, צ'טים, מטלות ועוד.
השימוש במערכת moodle מאפשר לפתח קורסים היברידיים (בהם חלק מהלמידה נעשית בכיתת הלימוד וחלק בלמידה מרחוק) וקורסים בלמידה מרחוק מלאה.

oromer

New member
מנהל
moodle

זו מערכת באינטרנט שדרכה נשמר הקשר עם התלמידים/ סטדנטים. באקדמיה המרצים יכולים לפרסם חומרי לימוד, מצגות, מאמרים, מטלות, מבחנים לדוגמא ולכתוב הודעות לפתוח פורום עבור התלמידים, יש שם רשימת משתתפים בקבוצת לימוד ולכן גם את לא בקשר עם מישהו ניתן עדיין לשלוח מסרים.
זה פועל בחלק מבתי הספר וגם באקדמיה.
באוניברסיטת חיפה זה נכנס רק בשנה החולפת, ובמכללת תל חי זה נמצא בשימוש שנתיים בערך.
אני לא יודעת למה בעמק יזרעאל אין אותו, אבל אני בטוחה שיש לכם מערכת ממוחשבת אחרת. תראי, הסטודנטים יסתדרו לרוב עם המערכת שתהיי, אבל הרבה פעמים למרצים קשה יותר לקבל מערכות שונות וכל פעם ללמוד על מרכת אחרת. אני יכולה להגיד לך שמרצה שמתקשה עם המערכת או לא ממש רוצה לנסות ללמוד אותה- זה יכול להיות מעצבן. כי אז הם מעלים באיחור או לא מעלים בכלל או חושבים שהם מעלים והם לא באמת העלו. עדיף שיהיה משהו שהוא קל למרצים...

אתר מתוקשב. לא בכל מקום.

ואם שואלים אותי זה גם מיותר מאוד בהרבה מהקורסים...

oromer

New member
מנהל
אתר מתוקשב-

יש כל מיני אתרים מתוקשבים, וכל מקום פועל אך שנראה לו לנכון, ובתקציב העומד לרשותו לצורך זה.
היא טוענת שזה לא קיים בעמק יזרעאל, ללא קשר לקורס כזה או אחר. יש קורסים שהמודל יותר נחוץ עבורם ויש כאלה שפחות. אבל קיימים מעט מאוד קורסים אותם למדתי שלא היה צורך בכלל באתר מתוקשב כזה או אחר.
יש לזה בהחלט ערך מוסף, והמרצים יכולים לשנות קצת ולרענן את הקורסים ולהתאים אותם לשנות ה 2000, בגדול רוב הסטודנטים לא נשארים באקדמיה, הם יוצאים לעבוד במגוון חברות במשק. וצריך לעשות את החיבור הזה.

פשוט שהיא לא תתבאס שאין את זה אצלם... :)

אמנם יש יתרונות במודל כמו העלאת חומרים, יצירת קשר עם המרצה, פורום קורס, לוח מודעות וכו'.
אבל בפועל לא כל המרצים משתמשים בפונקציות האלה כך שזה כבר לא מאוד שונה מסתם אתר קורס. אז שהיא תדע שהיא לא מפסידה משהו.

למעלה