MonoDevelop, Linux, C#

hookedatwalla

New member
אאז תפתח משהו שרץ על לינוקס

אתה עושה פה מיש-מש של פלטפורמות ומערכות הפעלה.
מפתח משהו של חלונות ומנסה לאנוס אותו לעבוד על לינוקס.
תתקין חלונות, זה לא עולה כסף, מקסימום יהיה לך POPUP
ותלמד סישארפ. תוריד Visual studio community

חוץמזה שלא צריך UI בשביל ללמוד סישארפ.
פשוט תחליט מה אתה רוצה לפתח וזרום עם זה. ותדאג שלא יהיה שם UI.
.נט קור זה יחסית חדש, אני הייתי מתחיל מלעשות פרוייקט .נט רגיל.

ואם אתה בכלל חדש בשפות עיליות, אז תתחיל עם JAVA יהיה לך יותר קל.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אתה לא חי בישראל, נכון?

BravoMan

Active member
באמת שלא יצא לי לעבוד עם הטרפה הזו,

אבל לשם שינוי הטרול צודק - Desktop GUI הוא אחד החלקים שלא זכה לא לפתיחת קוד, ובטח שלא להמרה רשמית למערכות אחרות.
&nbsp
אפשר לכתוב יישומים כאלה ללינוקס, אין בעיה עם זה ככל שידוע לי, אבל תצטרך להשתמש ב-bindings לערכות GUI שרצות על המערכת, לא ב-WPF.
למשל, #+GTK (כאשר +GTK זו הערכה הגרפית עליה בנויים Gnome, Unity של Ubuntu ועוד כמה שולחנות עבודה גדולים)
&nbsp
אם אתה רוצה ספציפית WPF, תפתח על Windows. זה הדבר הכי הגיוני והכי קל.
&nbsp
לחלופין, תנסה לעשות GUI וובי. משהו שיפתח בדפדפן, ואז תוכל כנראה לעבוד באיזו מערכת הפעלה שאתה רוצה.

S h a r k 1 8

New member
בד"כ כשעובדים עם C#

עושים את ה GUI גם ב C# ? זאת התועלת שבשימוש בשפה?

BravoMan

Active member
מה זה "עושים GUI גם ב-#C"?

כשאתה בונה ממשק אתה משתמש בכלי כלשהו לבניית ממשק.
עם אתה כותב "native" לפלטפורמה מסוימת, הכלי הזה יהיה "הערכה הגרפית" של אותה פלטפורמה.
&nbsp
בחלק מהפלטפורמות הערכה הגרפית היא תלוית שפה, בחלק לא, ובחלק יש יותר מאחת.
&nbsp
נהוג להגדיר את ה-Layout של הממשק בשפת תיאור ממשק כלשהי, בד"כ xml, לתת לערכה לטעון אותו, ואז לחבר את הקוד שיפעיל את הממשק.
אפשר כמובן גם ליצור את כל האלמנטים מתוך הקוד עצמו, למשל ע"י הקצאה של אובייקטים, אבל זה יותר מבולגן.
&nbsp
הצמדת יתר בין שפה ספציפית לשכבת הממשק, כמו שקורה למשל ב-Android שם הממשק זמין כמעת בלעדית משכבת ה-Java, יכולה להיות דווקא מאוד בעייתית, למדר שפות ולהקשות על מתכנתים.

nocgod

New member
לא יצא לי לעבוד עם mono

כן יצא לי לכתוב ב dotnet core שהיא מימוש של מימוש של NetStandard שיכול לרוץ בלינוקס (או מק, או וינדוס, או BSD או כל דבר רציונלי שמשתמשים בו).

כמו שאמרו קודם, מיקרוסופט לא פירסמה קוד של WPF, והסיבה לזה יחסית פשוטה - היא יותר מידי קשורה ל windows מכדי שאפשר יהיה לעשות עם הקוד הזה משהו (שים לב שגם mono לא פיתחו אותו)

אז מה כן אפשר לעשות? תעשה אפליקציות aspnet core MVC או אם בא לך תכתוב רק WebAPIs עם core ותממש אפליקציית ווב באמצעות טכנולוגיות FE עכשיויות. ככה גם תוכל ללמוד איך לכתוב .net בלינוקס וגם תוכל ללמוד פיתוח ווב.

לגבי UI שהוא יותר native, כמו שאמרו לך יש את GTK# שכרגע עושים לו התאמה ל dotnet core על מנת שתוכל להשתמש בו, אז אין לך באמת מה לעשות בנדון.

לגבי שאר המספידים שפות ופריימוורקים - אני חייב להודות לא ציפיתי מחבורה של אנשי מקצוע להיות צרי אופקים כל כך. פיתחתי במגוון רחב של שפות ומגוון של פריימוורקים שונים ומשונים, אף פעם לא נכנסתי לאיזה loop דתי של "X חרא בלבן הולך למות", למרות שאני מלא אמונה שיש שפה אחת שהולכת להפוך ל cobol של המאה ה 21, זה לא מנע ממני לעבוד בה שנה ולפתח בה בכיף.

גם שימו לב למה הבחור שאל ומה אתם עניתם...

S h a r k 1 8

New member
סופסוף תגובה שפויה

ממש הייתה כאן מלחמת דת. מזכיר לי למה דת זה דבר רע

bismark1

New member
אני אנצלש

לחבר. Net core ל++C מעל לינוקס יצא לך? יש תחליף ל
? cli/++C

nocgod

New member
לא יצא לי לעשות דברים כאלה...צריך לחפור בגוגל אני מניח...

למעלה