MOM 2005

lirane1

New member
MOM 2005

שלום, מישהו יכול לתת לי מידע על הטמעת מערכת MOM 2005 בארגון? הסתכלתי באתר של מיקרוסופט אבל יש כמה דברים שאני לא מבין, ניתן להתקין את המערכת על אותו שרת ולהתקין את שרת ה SQL על אותו שרת? אם יש למישהו מסמך ממוקד על דוגמאות להטמעה חוץ ממיקרוסופט אשמח לקבל

antidot

New member
------>

ביום רביעי יש מפגש של קבוצת שו"ב במייקרוסופט ברעננה. אומנם הפעם הנושא הוא אריזת חבילות התקנה, אבל יהיו שם אנשים שביומיום מתעסקים עם הטמעות של MOM (אני בין היתר). פרטים כאן: http://teched.magen.com/events/event.aspx?EventID=15606 לגבי מסמכי הטמעה, אני בספק אם תמצא משהו פשוט עם "תעשה א, ב,ג,ד". הקונפיגורציה של MOM תלויה מאוד בסביבה של האירגון. אם יש לך שאלות ספציפיות, תרגיש חופשי לשאול.

lirane1

New member
MOM

היי, מבחינת דרישות, לפי מיקרוסופט רשום שצריך לכל דבר במערכת שרת משלו, ניתן להתקין את המערכת של ה MOM ואת ה SQL הכל על מערכת אחת?

lirane1

New member
==============>

מבחינת עמדות שהתחברו לשליטה על השרת משהו מקסימלי של 3 עמדות ומבחינת שרתים מנוטרים בשלב התחלתי של 100 שרתים. מה שאני רוצה לדעת, אם ניתן ליישם MOM שה SQL והכל על אותו שרת או שחייב שרת נפרד לכל דבר?

antidot

New member
כן

זאת אפילו קונפיגורציה מומלצת עבור סביבות בהן קיים רק MOM אחד. הפרדה בין MOM לSQL מוסיפה צוואר בקבוק. השיקול להפרדה בד"כ הוא כאשר רוצים לשים את הDB על קלאסטר SQL-י. MOM בעצמו אינו cluster aware, אבל תומך בקונפיגורציה לפיה agent יודעה לבצע failover לשרת MOM אחר באותו management group. בנוסף צריך לבצע sizing מסודר לגודל הDB. כמה שרתים אתה מתכנן לנטר ?

lirane1

New member
===========>

בשלב התחלתי אנחנו רוצים לנטר משהו כמו 100 בשביל לראות את המערכת. אני מאמין שבעתיד במידה והמערכת תהיה מוצלחת נרצה להוסיף כמה שיותר שרתים (דבר שיכול להגיע מהר מאוד ל 1,000 ואפילו יותר)

antidot

New member
המממ

קח עצה חינם: אל תבצע פיילוט של 100 שרתי production וזאת מהסיבה שאם תנסה להטמיע את MOM על כמות שרתים שעליה אתה מדבר, הדיזיין שלך יהיה שונה בתכלית מהסביבת בדיקות הראשונית. כאשר אתה מדבר על כמויות של מאוד ואף אלפי שרתים, אתה צריך להתחיל לחשוב על דברים כגון: - מספר אתרים מרכזיים - כמות שרתי MOM לטובת load balancing ולטובת שרידות - מימוש של data warehouse (כל הנושא של MOM Reporting) - אוטומציה של קונפיגורציה של agent-ים - ייתכן ותחליט לממש את הבסיסי נתונים של MOM על קלאסטרים של SQL. - האם מדובר בFOREST ? ועוד כמה וכמה דברים. אגב, אם אתה מתכנן להגיע למפגש שאליו נתתי לינק, אני אשמח להתקשקש בעניין ולנסות לענות על שאלות בצורה יותר מפורטת.

למעלה