MOBIUS ACTION CAM & SJ1000

rendbend

New member
MOBIUS ACTION CAM & SJ1000

בהמשך לנושא שכתבתי בעבר על ה-MOBIUS ACTION CAM
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=396&messageid=171249049&r=1

ל-MOBIUS ACTION CAM עדיין לא יצא WATERPROOF CASE, אז החלטתי לעשות אחד בעצמי.
רכשתי קופסא נגד מים של מצלמת ACTION CAM אחרת, עשיתי כמה חורים ושיופים ויצרתי סוג של SNOWPROOF CASE
התוצאה לא רעה כלל.

בנוסף ל-MOBIUS רכשתי מצלמה נוספת, SJ1000.
איכות הצילום כמעט זהה ל-MOBIUS וזמן סוללה בצילום 1080 הוא שעתיים ורבע, מצלמה זו שוקלת 100 גרם, יש לה מסך אחורי והיא מגיעה עםWATERPROOF CASE ושלל מחזיקים וחיבורים שלא יחסר לכם.(אני לא ראיתי מצלמה שמגיעה עם כל הארסנל הזה) במחיר של 80$.
ביקורת: של Techmoan - http://www.youtube.com/watch?v=QppW_0_DuiE
(קיבלתי אותה עם ה-WATERPROOF CASE החדש 3 כפתורים ולא הישן עם ה-5 כפתורים)
אגב, ה-MOBIUS שוקלת פחות מ-50 גרם, לא תשימו לב כלל שהיא תלויה על הקסדה שלכם.

מדובר במצלמות מאוד איכותיות, לפי ביקורות ב-YOUTUBE וכו... מדובר בשתי מצלמות מאוד זולות שאיכות הצילום שלהן טובה יותר
ממצלמות יקרות הרבה יותר בשוק, למשל:
mobius vs gopro
http://www.youtube.com/watch?v=YU0Sm4dIOm4
http://www.youtube.com/watch?v=YU0Sm4dIOm4

SJ1000 vs gopro
http://www.youtube.com/watch?v=p1ptdLExz1M
ויש עוד מספיק השוואות.

אני עדיין לא ממליץ עליהם לגלישת סנובורד וסקי כי עדיין לא יצא לי לבדוק איך המצלמות בתנאי שלג
ואיך יתפקדו בטמפ' נמוכה אך במחיר שהן עולות אני לא אתאכזב כנראה.

אחלה מצלמה, חוץ מעיוות התמונה

מצלמה ממש מדהימה במחיר כזה זול.

הבעיה היא שהיא הופכת את התמונה ל"עין דג". התמונה מעוותת כולה, כשבמרכז היא הכי פחות מעוותת, אבל היא מעגלת את הפריימים.

rendbend

New member
ה-SJ1000 כן, יש עיוות תמונה קל

אני לא יודע איך זה יהיה בצילום גלישה, אולי זה יראה טוב ב-LANDSCAPE עם הרים מושלגים.
בקשר ל-MOBIUS, יש שתי עדשות, אחת WIDE והשניה רגילה, לי יש את הרגילה ואין עיוות תמונה.

נכון, המוביוס מעוותת הרבה פחות ב 1080p

אבל במוביוס אין מסך כך שרק בסוף היום אפשר לראות אם הסרטונים היו בזווית נכונה.

והיא לא נגד מים. השאלה אם אפשר לקחת אותה לסקי, כי אמנם שלג זה לא מים, אבל בכל זאת...

rendbend

New member
לי אין בעיה שאין ל-MOBIUS מסך חיצוני למרות

שיש לה אופציה לחיבור.
חשוב שהיא יכולה לעבוד עם POWERBANK, וזה נותן זמן צילום של כמה שעות.
מקווה שהקופסא שיצרתי למצלמה תעשה את העבודה.
הקופסא אטומה לחלוטין מהצדדים אבל השארתי את העדשה מקדימה פתוחה כדי לתת זרימת אוויר פנימה למכשיר שלא יתחמם יתר מידה.
אני ממליץ לבעלי ה-MOBIUS להרחיב את החור האחורי של הלד ואולי להוסיף חור נוסף בצד ימין אחורה כדי שתראו בבירור אם המצלמה מצלמת.(זה מה שעשיתי)

האם אתה יכול לספר איזו קופסא אטומה?

כלומר, קופסא אטומה של איזו מצלמה הכי קרובה למוביוס?

אולי פשוט לצלם וזהו, בלי קייס...

לא יודע... קייס שלא בדיוק מתאים נראה לי פחות נוח, ולהשקיע כמה שעות עבודה?? נראה מוגזם.

אולי פשוט אצלם איתה ככה. הדבר היחידי שלא אוכל לחבר את המצלמה על המגלש עצמו, אבל חוץ מזה פה ושם קצת נפילות ורטיבות, אולי זה יחזיק מעמד.

rendbend

New member
אולי, אפשרי לנסות

אני לא ניסיתי עם קייס ובלי קייס, ככה שאני לא יודע מה לומר לך.
ויש לך כל מיני סוגים של TRIPOD שאפשר לחבר לבורד.

davesh

New member
איך יש למוביוס 2 עדשות?

כשהזמנתי אותה לא הייתה אופציה לבחור בין 2 עדשות שונות.

natyh

New member
הסקירות שלו מצוינות של טכמון

זט אח הטובות ביותר .

תודה אתחדש בקרוב

davesh

New member
הסיבה שלא הזמנתי את ה-SJ1000 ...

בגלל שאני לא רוצה להראות כמו דביל עם השטרונגול הזה על הקסדה.
המוביוס ממש נמוך יחסית.

יש ל-TECHMOAN עוד מצלמה שהוא סוקר עם שעון ששולט על ההקלטה. הבעיה היא שהוא יותר יקר מהמוביוס, ויש לו בעיה עם החשיפה.

rendbend

New member
דווקא ה-SJ1000 לא נראית רע בדומה ל-GO PRO

בפני עצמה היא מצלמה טובה ואיכותית, צילמתי איתה והיא איכותית כמו
ה-MOBIUS, רק שמתי לב לדבר אחד שיש לה בעיה עם צילום מתמשך..
---
ה-MOBIUS יכול לצלם עד שמסתיים הכרטיס זכרון נון סטופ.
ה-SJ1000 אחרי 35 דקות ההקלטה נפסקת, קראתי שזו בעית תוכנה, אולי יוציאו עדכון גרסה.

ראיתי את המצלמה שהוא סקר שם, אך המחיר היה מופרז מדי ולא שווה להשקיע, האיכות לא היתה טובה כמו ה-MOBIUS וה-SJ1000.

צירפתי תמונה על החור הנוסף שעשיתי מאחור המצלמה כדי שיראו את הלד באופן חזק יותר.

natyh

New member
זו בעיה אדירה

קראתי שמדובר בפורמט AVI אז זו לא בעית תוכנה , יש בעית גודל ק ובץ זו בעית חומרה לא תוכנה וזה לא עתיד להיפתר , מה אתה עושה במקרה הזה מקליט שוב ?

rendbend

New member
אכן זאת בעיה

לכן צריך לעקוב ולהשתדל לא להסחף בצילום ולעבור את ה-35 דקות.
אחרי החופשה אני אדע איזו מהן עדיפה, אבל זה טוב שיש אחת ספייר.

rendbend

New member
אגב, אני לא חושב שזאת בעית חומרה.

מכיון שמדובר בכרטיסי זכרון FAT32, יש מגבלה 4.5GB לקובץ.
ה-MOBIUS ברגע שהוא עובר את גודל קובץ מקסימלי בצילום, הוא ממשיך ויוצר קובץ הבא, ככה יש המשכיות לסרטון.
SJ1000 לעומת זו משום מה לא ממשיך לצלם.

natyh

New member
4GB זו בעית חומרה

התגבאו עליה בעזרת תוכנה אך זו עדיין בעית חומרה .

איל שחר

New member
הגופרו פותחת קובץ נוסף כשהקודם הגיע ל

3.66 גיגה. זאת בשל מגבלת ה - FILE SYSTEM. כאשר צופים בסרט תוך שימוש במצלמה ולא במחשב היא מזהה זאת ומקרינה אותם, את המקטעים, ברצף.
אני מניח שהם שומרים כך על "תאימות לאחור" על מנת לא ליצור בעיה למי שמחשבו עדיין משתמש ב FAT32.
יש לי כרטיס של 64 גיגה והיא תמשיך לצלם עד שתתפגר הסוללה או, אם המצלמה מחוברת לטעינה - עד שייתם המקום בכרטיס.

norco

New member
תודה על הסיקור, אני בדיוק מתלבט בין שתיהן

מצד אחד, להמון אנשים יש את המוביוס והיא הוכיחה את עצמה כמצלמה מעולה. מצד שני ה-sj1000 מגיעה עם הרבה יותר איבזור ובמחיר לא הרבה יותר יקר.

קודם אשאל אותך מתי החופשת סקי הקרובה שלך?(אני יוצא לחופשה באמצע פברואר)

הבעיה שלי היא שאני יוצא לחופשה פעם ראשונה, (המצלמה יותר מיועדת להיות מצמלת רכב - ביום יום), ומדי פעם כשאני בחופשה נניח בסקי או אילת אני מחפש משהו שאני יכול לצלם מתחת למים או בשלג מבלי לפחד שיקרה משהו.

לפי הבנתי השפצור שלך של הקייס לא אטום למים(בעיה בשבילי אם ארצה לצלצם מתחת למים), במידה ומשאירים את הקייס סגור הבנתי שהמוביוס מתחממת ממש(בסקי אני מאמין שזה פחות בעייתי כי קר).

מאחר ואני לא יוצא קבוע לסקי וגם לא יודע אם זה יתפוס, אני לא חושב להשכיר קסדה בפעם הראשונה, השאלה אם יש דרך עם רצועה כלשהי לשים את המוביוס על החזה? או שיש לך המלצה אחרת כלשהי.

נ*ב
במקרה הכי גרוע יש לי קסדת אופניים של BELL(משהו כזה: http://www.ebay.com/itm/BELL-Youth-Adult-Multi-Sport-Helmet-Gloss-Black-/261014457705) שאני יכול לשפצר אלייה(אבל לא בטוח שאני מביא אותה איתי לחופשת סקי(או שמומלץ?!?
)

אשמח לעזרה, תודה מראש!

למעלה