MMA בעד או נגד

• פותח הנושא K5E
  • פורסם בתאריך

K5E

New member
MMA בעד או נגד

1. אני מאוד אוהב לצפות בקרבות MMA כצופה..
2. אתלטיות מרשימה, מעניינים ורואים תגובה למכה עם אפשרויות יחסית רבות. (קרקע/הטלות/מכות מסוגים שונים).
3. האלימות, כי בעיני זו אלימות... לשכב מעל למישהו ולהרביץ לו עד אובדן הכרה... לחילופין לשבור יד של מישהו כי הוא לא דפק... זה עדיין מאוד מפריע לי!
4. ההשפעה של הצפייה בתכנים כאלו על נוער ילדים החינוך לנצחון בכל מחיר.........

היכן אתם בגישה?

ommerl

New member
לדעתי זה תלוי מה מחפשים בחיים..

האלימות הזאת לא נכפית על לוחמי MMA. הם יודעים למה הם נכנסים. הם יודעים מה הסיכונים. בקרבות גדולים שני הצדדים מקבלים כסף כדי להשתתף כי כל אחד מהם יודע שהמחיר שהוא משלם הוא כבד מאוד. ההוצאות הרפואיות מאוד גדולות גם למנצח וגם למפסיד..

מבחינת אומנות לחימה- זה מאוד מציאותי ויעיל יחסית לאומנויות קלאסיות.

מבחינת בחירה אישית: אני באופן אישי לא מעוניין בספורט זירה כי המקצוענים צוברים הרבה פציעות ומהר עד שבגיל מוקדם הם לפעמים כבר לא יכולים להתאמן. אני מעדיף לעסוק באומנות הלחימה גם בגיל מופלג ולכן באופן אישי לא בחרתי בתחום כמו MMA או אגרוף קלאסי או אגרוף תאילנדי (בין השאר, כשבחרתי גם פחדתי. היום זה פחות עניין של פחד).

האלימות היא אלימות, זה נכון. אבל אין סיבה לצפות למשהו אחר... זה לא ריקוד ולא שירה. זה ספורט שעוסק כולו באלימות. המנצח הוא הלוחם ולוחם לא מוותר עד שהיריב שלו מאבד מוטיבציה או יכולת להילחם. ברחוב אתה לא תעצור אם מישהו מנסה לעשות לך משהו מאוד רע.

K5E

New member
אהבתי את התגובה שלך יש בה כמה פנים..

מחשבות תהיות.

amir_aikido

New member
לצפות, לתרגל או שמישהו אחר ... ?

לא הבנתי בעד או נגד מה ?

יש כזה ענף, יש אחרים שמתעסקים בו ונהנים, מה יש לי להיות בעד או נגד ???

אמיר

K5E

New member
אמיר אני צופה הרבה

כשאני בא לאימון ומלמד נושא מסוים... בדרך כלל אני מגיע לאחר שתרגלתי באותו השבוע וראיתי שיטות אחרות/מורים אחרים מלמדים רעיונות שונים...

יצא לי לשמחתי גם לצפות התפתחויות בעולם הMMA ולומר לתלמידי תראו יש פה תרגיל שלא עושים אותו ואני לא מבין מדוע אף אחד לא מנסה אותו וברגע שאחד עשה זאת כל השאר הצטרפו...

למידה מוידאו היא דבר נהדר!!

תרגול הרבה פעמים מוגבל לסביבת הלמידה .. וידאו פותח אופקים חדשים גם שמדובר בקרבות אמת המצולמים ממצלמות אבטחה.

המשך שבוע מצוין.

לגבי בעד ונגד... זה מעורר הדים.... אולי בגלל זה רשמתי...

amir_aikido

New member
ללמוד מוידיאו ?

אני כנראה כבר זקן ומאוד מיושן.
אני לא מתלהב מלמידה מוידיאו,
אני בהחלט יכול לחשוב על וידיאו כעל מקור השראה.
אבל אני מצפה ממי שמלמד טכניקה כלשהי, שיכיר אותה היטב ויתרגל אותה כמה מאות ורצוי אלפי פעמים, ממצבים שונים, לפני שהוא מלמד את הטכניקה למישהו אחר.
כך חינכו אותי.

אם אתה מלמד משהו, דע אותו טוב מספיק לענות על 99% מהשאלות שיכולות לעלות, ולא לענות בהשערה/ניחוש אלא מניסיון כי כבר תרגלת.

ושוב, זה לא אומר שלא תשתמש בוידיאו כמקור השראה, אבל בגישה שאני למדתי, בהחלט יש ציפיה מובנית: או שתקשור היטב את החדש לידע מבוסס קיים (פתרון למצב רחוב על סמך תרגולת מוכרת), או שתתאמן שנה/שנתיים בעצמך על הרעיון, תעביר אותו "ביקורת עמיתים" (המורה שלך עצמך, ו/או מאמנים/מתאמנים בוותק דומה בשיטתך).

אמיר

K5E

New member
שלום אמיר, אני שמח על התגובה שלך.

אני אחלק את הלימוד שלי ל-2 חלקים.

1. מה שאני מלמד ברגיל... שזה בדרך כלל דברים שאני חוזר עליהם כבר לפחות 15 שנה (קראטה ועוד).
2. הגנה עצמית חדשה... (חדשה לי במקרה הזה).

במקרה של 1 ברור שהדבר שאותו אני מלמד יהיה קל לי ללימוד ולתת תשובות... למרות שכבר קרה לי שהתקיל אותי נער בן 15 בשאלה שלא הייתה לי תשובה במיידי... אבל השאלה הייתה מצוינת והבנתי מאוחר יותר מה הוא עשה והיכן החור בטכניקה.

נניח שאני הלכתי לשיעור אצל מורה אחר והוא לימד תרגיל שאני מעולם לא לימדתי והתרגיל חשוב... עכשיו מצד אחד אני יכול להתעלם ולומר אני לא מספיק מוכן מקצועי/ עדיין לא למדתי את זה מספיק... גם אם עשיתי X שיעורים בתרגיל....
מצד שני התרגיל הזה מאוד יעיל ויכול לעזור בצורה משמעותית בהצלת חיים במניעת אונס... אז אולי אני לא הכי מקצועי ללמד את X או את Y אבל הסיכוי שהאימון של תרגיל X או תרגיל Y להציל מישהו גבוה.

מה שבדרך כלל אני עושה רואה וידאו נוסף, מתרגל כמה שאני יכול יותר עם מתאמן נוסף או יותר ואז מגיע לאימון ומלמד... למה?
כי זה חשוב, מסכים שלא מדובר בפתרון אידיאלי.. אבל מה האידיאלי?

אפשר לעשות עוד דברים וזה להזמין מאמן חיצוני ולתת לו להעביר את הדברים וזה הגיוני וחשוב, יש לזה עלויות והשלכות שגם להן צריך לדאוג, ולעתים עד שאירוע כזה קורה לוקח המון זמן.

נניח שלמדתי תרגיל מחדש בנושא שחרור מחניקות, שעשיתי בווריאציה טיפה שונה עד היום, אני לומד וריאציה חדשה, וגם רואה עשרה סרטונים שקשורים לנושא... זה משפר פלאים.

התמזל מזלי שתקופה הגיע מדריך אייקידו להתאמן אצלי, ואפשרתי לו להעביר תרגילים כמו גלגולים ועוד.. אבל בדרך כלל אני מדריך גלגולים (טיפה שונה ממנו) לדעתי הגלגולים שלו יותר טבעיים והניסיון שלו גדול משלי בנושא הגלגולים... אז אני לא אאמן גלגולים?

אני מלמד בלימות, אני חושב שאנחנו רחוקים מלבלום כמו קבוצה של ג'ודו מקצועית, אבל ... שוב יש מצוי ויש רצוי.

אני משתדל להתאמן בכל יום, אני מאמן בכל יום, חוזר על טכניקות ומשפר טכניקות גם באמצעות וידאו, לא תמיד יש לי מאמן זמין שילמד אותי טכניקה ויש דברים שלמדתי מזמן ואני צריך תזכורת טובה ותרגול מחדש.

לעתים אני רואה סרטונים שמלמדים טכניקות שגויות לטעמי, (לא מעט פעמים), אבל עדיין אני רואה דברים ומנסה להבין מה ניסו ולמה ניסו כל מיני דברים.

בהצלחה!

amir_aikido

New member
ללמד רק מה שאני יודע טוב מספיק

גם אני שמח שאתה מגיב עניינית, ומבין שמדובר בהבדל השקפה.

מנקודת המבט שלי, לא מלמדים משהו שלא יודעים מספיק טוב כדי ללמד. זה לא אומר שאתה צריך לדעת אותו טוב כמו מישהו אחר (ראה דוגמאת הגלגולים והמדריך לאייקידו), אלא שאתה צריך לדעת אותו מספיק טוב כדי שתוכל ללמד אותו. ללמד טכניקה/תרגיל/אלמנט מאוד שונה מלבצע אותו, מורה נדרש להבין את המהות במידה מספיק טובה כדי לדעת גם כיצד מתאימים את אותה הדבר בעבודה במצבים מוזרים (למשל בגלגול: התאמה לזריקה אנכית יותר, התאמה למשטח קשה, התאמה למצב שהמטיל עוד אוחז בך / נתקעת בו ).

התפיסה שלי מניחה כנקודת מוצא, שאם התלמיד שלך לא ילמד משהו אחד ובמקום זאת יעמיק באחר, הוא לא יפסיד שום דבר. כדברי המשל "אל תחשוש מהאדם שמכיר מיליון בעיטות שונות, חשוש מזה שתירגל בעיטה אחת מליון פעמים".

לא פוסל העשרה מדי פעם על ידי מורה אחר,
לא פוסל גם הוספה של חומר אחרי שאתה כמורה העמקת בו.
לא פוסל קבוצות לימוד למתאמנים מתאימים שבהן התלמידים יודעים שהידע הספציפי שלך בנושא של קבוצת הלימוד לא גדול בהרבה משלהם וכולכם לומדים ומתקדמים ביחד.

אמיר

אני נגד צפייה בספורט בכלל, אלימות או לא.

ספורט צריך לעשות בעצמך, עם הגוף. לא עם העיניים בזמן שאתה טוחן בירות ונישנושים.

ommerl

New member
קודם כל בירה זה מצויין...

שנית, אני מבין שלא מלהיב אותך לצפות. גם אותי זה לא מלהיב. אבל את מציגה את זה כעניין ערכי... לא נראה לי שיש עם זה איזושהי בעיה ערכית. אם הבן אדם גם נהנה לצפות וזה לא הולך על חשבון אימונים אז הכל בסדר.

ואם אפשר גם להפוך את זה למשהו חברתי, לצרף חברים בירות ונשנושים אז למה לא?

בעיני זה ערכי. מותר לאנשים אחרים שיהיו להם

ערכים אחרים ממני. למה לא? כי יש רק 24 שעות ביממה.

saya2

New member
חולק מאוד על 3 ו4

3. ספורט לחימה, אי אפשר שלא תהיה בו לחימה. ולחימה זה אלימות. זה לא ספארינג ידידותי, אלא מצב ששני אנשים מנסים לפגוע אחד בשני (כמו בכל ספורט לחימה אחר). בליגות הבכירות (כי רק אותן אני רואה, לא מתעניין במיוחד) יש שופטים ומתחרים מנוסים שרובם לא ששים לאלימות יתר, ומפרידים כשברור שאחד הצדדים חסר יכולת תגובה.
בסופו של דבר, זה מגע מלא וטכניקות לחימה. אתה לא יכול לצפות שלא יהיו פציעות בתחום שכל מטרתו היא לפצוע.

4. הרבה מהקרבות מתחילים בלחיצת ידיים\נגיעת כפפות שמראה על כבוד הדדי. במידה ואחד המתחרים נפצע ממכה לא חוקית (אשכים, עיניים, קורה לפעמים) לא נדיר שהיריב יבוא לבדוק האם הוא בסדר ולהביע דאגה. לאחר הקרב גם לא נדיר שהמתחרים מתחבקים ומפרגנים אחד לשני. בנוסף הארגונים יוצאים מדי פעם בהצהרות נגד סמים ומה לא (לא מזמן הUFC לדעתי יצא בעוד הצהרת anti-doping לגבי משהו חדש).

זו הגישה שלי לעניין.

מהזווית שלי

אני לא מאד נמשך לזה.
אני כן נהנה לראות טכניקה, יכולת, מיומנות, התגברות נפשית וכדומה.
אני פחות מתחבר לרובד האלים יותר של זה.
אני תמיד מדמיין שאם הייתי שם (מה שמן הסתם לא היה קורה, כי היה דורש ממני קריירה אחרת, חיים אחרים) הייתי נחשב "ללוחם הרחמן".
מעניין אם זה באמת היה כך.
בכללי, אני מזדהה קצת עם מיתר נדיר בעניין הצפייה בספורט - אני פחות נמשך להסתכל על ספורט. מעין "אם כבר להסתכל, למה לא לעשות?" וזה לא משהו עקרוני אלא פשוט האופי שלי. אם פעילות כלשהי נראית לי מגניבה, אני נוטה יותר לעשות אותה מאשר להתעניין בה מהצד.

למעלה