שלום אמיר, אני שמח על התגובה שלך.
אני אחלק את הלימוד שלי ל-2 חלקים.
1. מה שאני מלמד ברגיל... שזה בדרך כלל דברים שאני חוזר עליהם כבר לפחות 15 שנה (קראטה ועוד).
2. הגנה עצמית חדשה... (חדשה לי במקרה הזה).
במקרה של 1 ברור שהדבר שאותו אני מלמד יהיה קל לי ללימוד ולתת תשובות... למרות שכבר קרה לי שהתקיל אותי נער בן 15 בשאלה שלא הייתה לי תשובה במיידי... אבל השאלה הייתה מצוינת והבנתי מאוחר יותר מה הוא עשה והיכן החור בטכניקה.
נניח שאני הלכתי לשיעור אצל מורה אחר והוא לימד תרגיל שאני מעולם לא לימדתי והתרגיל חשוב... עכשיו מצד אחד אני יכול להתעלם ולומר אני לא מספיק מוכן מקצועי/ עדיין לא למדתי את זה מספיק... גם אם עשיתי X שיעורים בתרגיל....
מצד שני התרגיל הזה מאוד יעיל ויכול לעזור בצורה משמעותית בהצלת חיים במניעת אונס... אז אולי אני לא הכי מקצועי ללמד את X או את Y אבל הסיכוי שהאימון של תרגיל X או תרגיל Y להציל מישהו גבוה.
מה שבדרך כלל אני עושה רואה וידאו נוסף, מתרגל כמה שאני יכול יותר עם מתאמן נוסף או יותר ואז מגיע לאימון ומלמד... למה?
כי זה חשוב, מסכים שלא מדובר בפתרון אידיאלי.. אבל מה האידיאלי?
אפשר לעשות עוד דברים וזה להזמין מאמן חיצוני ולתת לו להעביר את הדברים וזה הגיוני וחשוב, יש לזה עלויות והשלכות שגם להן צריך לדאוג, ולעתים עד שאירוע כזה קורה לוקח המון זמן.
נניח שלמדתי תרגיל מחדש בנושא שחרור מחניקות, שעשיתי בווריאציה טיפה שונה עד היום, אני לומד וריאציה חדשה, וגם רואה עשרה סרטונים שקשורים לנושא... זה משפר פלאים.
התמזל מזלי שתקופה הגיע מדריך אייקידו להתאמן אצלי, ואפשרתי לו להעביר תרגילים כמו גלגולים ועוד.. אבל בדרך כלל אני מדריך גלגולים (טיפה שונה ממנו) לדעתי הגלגולים שלו יותר טבעיים והניסיון שלו גדול משלי בנושא הגלגולים... אז אני לא אאמן גלגולים?
אני מלמד בלימות, אני חושב שאנחנו רחוקים מלבלום כמו קבוצה של ג'ודו מקצועית, אבל ... שוב יש מצוי ויש רצוי.
אני משתדל להתאמן בכל יום, אני מאמן בכל יום, חוזר על טכניקות ומשפר טכניקות גם באמצעות וידאו, לא תמיד יש לי מאמן זמין שילמד אותי טכניקה ויש דברים שלמדתי מזמן ואני צריך תזכורת טובה ותרגול מחדש.
לעתים אני רואה סרטונים שמלמדים טכניקות שגויות לטעמי, (לא מעט פעמים), אבל עדיין אני רואה דברים ומנסה להבין מה ניסו ולמה ניסו כל מיני דברים.
בהצלחה!