MK20/R380 vs. MR22 Abyss

scuba do

New member
MK20/R380 vs. MR22 Abyss

Pls need your help to choose between these two. Both cost about the same: 3000 nis including combo and octopus. Also, if anyone had experience with scuba pro small 2nd stages.

קותי

New member
אני עונה בעברית בהנחה שכתבת באנגלית

כי המחשב שממנו כתבת לא מסתדר עם העברית (למשל בעבודה ... ). תגיד, כמה אנשים אתה חושב השתמשו בשני הווסתים היקרים האלה, ברמה שהם יכולים לתת לך חוות דעת על ההבדלים? לכל החברות המייצרות ווסתים ישנם וסתים זולים יותר ויקרים יותר. היקרים יותר אמורים לתת אויר בתנאים יותר קשים (צריכה במאמץ, טמפרטורות קיצוניות ועוד) אבל כל הוסתים אמורים להיות אמינים. אני יכול להגיד לך שגם היבואן של מארס בארץ וגם היבואן של סקובה-פרו בארץ נותנים שירות טוב לוסתים שלהם. לגבי הוסתים הספציפיים ששאלת - אני צולל עם MK20 של סקובהפרו וזה לא הוסת הראשון שלי. לכן אני יכול להגיד לך שזה וסת יוצא מן הכלל, אמין מאד, ונותן אויר בקלות בכל עומק סביר, יחסית לוסתים אחרים. לגבי הדרגה השניה R380 שציינת, בד"כ משתמשים בה בתור דרגה שניה של האוקטופוס. היא אמורה להיות גרסה מוקטנת של R190 (אם אני לא טועה). אני משתמש בקומבינציה לא שגרתית של שתי דרגות שניות R190 מכיוון שזוהי דרגה שניה מאד מאד פשוטה ואמינה. בדרך כלל הקומבינציה המקובלת היא דרגה שניה עיקרית - G250 או G500 שהן דרגות שניות מורכבות משהו ואמורות להיות משוכללות יותר ולתת אויר בתנאים משתנים, ולאוקטופוס R380. אני אישית לא מצאתי סיבה ללכת עליהן. לא ניסיתי את R380.

ר פ י

New member
אני משתמש ב...

לא, לא בסמים. אני משתמש במערכת נשימה של מארס כבר משהו כמו 20 צלילות. לפני המערכת הנוחכית השתמשתי במערכת של כראסי סאב. לסיכום: המערכת של מארס טובה הרבה יותר הן בדרגה הראשונה MR 22 והן בדרגה השנייה ABISS תצרוכת האויר שלי במערכת זו קטנה ב-30% בערך ובקלות הנשימה גם. צלילה בטוחה רפי

scuba do

New member
yes, I can read in hebrew

I assumed that there are some professionals in this forum, like yourself, that do use high-performance regs
and maybe some R380 users My main concern with scuba pro smaller stages is the bubble interference, but on the other hand, they are lighter and have less drag I am trying to compare mares best vs. scuba pro mid-range, because this is my budget I think that this value-for-money issue, is something that many divers have to deal with. Well maybe not with these 2 regs, but you always have to compare a mares with a scuba pro lower-range reg

קותי

New member
עדיין לא ראיתי מישהו שמשתמש

ב-R380 בתור ראשי, אבל זה לא אומר שאין כאלה
מה ששאלתי אותך לא היה האם אתה חושב שיש מישהו שמשתמש באחד מהם. שאלתי האם אתה חושב שתוכל לקבל חוות דעת השוואתית
אני לא הייתי קורא ל- MK20 וסת MID-RANGE. או שאולי דיברת על הדרגה השניה
לגבי דרגה שניה, אם אתה לא הולך לצלול לעומקים היסטריים (טרימיקס) R380 וכמובן R190 יתנו לך ביצועים יוצאים מהכלל. הצורך בדרגה השניה המשוכללת הוא רק בעומקים מאד גדולים ששם יש חשיבות לכיוונונים העדינים. לגבי הקטנים, אני לא יודע אם יש בעיה של בועות. אני לא בטוח שתוכל לקבל חוות דעת כאן כי כפי שאמרתי קודם אני לא מכיר כאלה שצוללים עם R380 כעיקרי ואם זה על האוקטופוס, הם לא בדיוק יודעים

מארס MR22-בגלל השרות

אם אתה צולל בישראל בעיקר אז רק מארס. יש לי גם את ה-SCUBA PRO (לשעבר לאחר שנאלצתי להחליף ל-SPIRO בגלל שבשבא ים השרות גרוע) ואני צולל הרבה עם ה- MR22 כשאני פעם בשבועיים בסופי שבוע באילת. שני הוסתים מעולים - רק ההבדל בשרות קובע במקרה זה - רני מדוגית זוהי התשובה. אמיר דרור

אמיר שרות סקובהפרו זה לא שבא..

זה סנפיר... והשרות שם מצויין לגבי הווסתים היו תקופות שהיו שני הדגמים גם האביס MR22 וגם MK20 רק שלא עם R380 אלא R190 G250 גם עם BA דרגת מתכת מאוזנת שמפאת מחירה לא מיוצרת יותר. ולאחרונה D400 סוף הדרך. כפי שעניתי בעבר שני הווסתים מצויינים רק שהמרק 20 של סקובהפרו פשוט יותר חלק נע עיקרי אחד ואין שם בעיות של מאמצים בתושבת הלחץ הגבוה הגורמת לבלאי יש דרם של MR22 של מרס הנקרא RUBY ההבדל האחד והיחיד הוא תושבת הלחץ העשויה מחומר קשיח יותר. ממליץ בחום על R190 כדרגה עיקרית אין לי ניסיון עם הדרגה הקטנה. יש באינטרנט המון מבחנים לשני הווסתים הנ"ל שרקי

אילוניק

New member
ווסט מרק 20

מניסיון אישי שלי יש לי ווסט מרק 20 עם דרגה עם שתי דרגות G 250 וD 400 שתי דרגות מעולות והיתרון הנוסף שתיהן גם מאוזנות ממליץ לא בחום כי אם בחום יוקד אילוניק היפה

ניב ד

New member
סקובה פרו זה סנפיר !

ולסנפיר אתה בטוח הולך כי ראיתי את הגלגלת שלך שם. אז עכשיו לא ברור האם בסנפיר השירות גרוע ואם כן למה אתה הולך לשם, ואם בשבא ים אז מה בדיוק הקשר? ועוד דבר, ההודעות שלך בקשר לדוגית קצת לא לענין. אני גם חושב שדוגית זו החנות מספר 1 ואני מאד מחבב את רני (ולהפך אני מקווה...) אבל יש לך מן נטיה מרגיזה לפסול הכל בלי הסברים. גם בהודעות שלך בנושאים אחרים אתה ככה. לתשומת לבך. מה יש לכם שם בהתאחדות ?

צר לי ואני שוב מצטער ומתנצל

משום מה צליל ה- PRO הזכיר לי את השרות הגרוע של שבא-ים ביחס לוסת שהם ייבאו בעבר PRO SUB. אין לי טענות לגבי השרות בסנפיר או לכל יבואן או חנות צלילה אחרת - להיפך אני חושב שכולם באמת טובים ומשתדלים. אני לקחתי את שני הקצוות בענף: הקצה שבו השרות יוצא מגדר הרגיל - דוגית/רני - והקצה שבו כשאתה נאלץ להגיע עם ציוד שלך לתיקון אתה נתקל ביחס מאוד נעים עד משפיל-שבא ים ובעיקר מצידו של אורן הטכנאי. לעמית ואלון מסנפיר-אתם יודעים שאין לי כוונות נגדכם ובסה"כ חלק מהציוד שלי אי אכן רוכש מסנפיר - באתי בגלל האיכות נשארתי בגלל השרות והחברים. אמיר דרור

פליפר.

New member
גם אני משתמש בעיקר ב R190

גם בעיקרי וגם באוקטופוס. מאד מאד מרוצה בכלל מהסקובה פרו

אמיר , דיברת עם תומר או גיא ?

שמע , אם עדיין לא דיברת איתם בנושא , חשוב מאוד שתעשה זאת , אני נהנה מאוד מהשירות בשבא ים (מול תומר וגיא )ולדעתי הם צריכים לשמוע את תלונתך . על איזה PROSUB ( דגם ) אתה מדבר ? שלומי

מיציתי את נושא שבא-ים - שרות גרוע

הנושא הובהר ישירות גם לתומר וגיא ולדוגמא: אחרי טיפול בוסת (טיפול תקופתי) שבו למעשה הוחלף וסת ה- PRO SUB ל- SPIRO לצערי לא טופלה הדרגה השניה לא בראשי ולא באוקטופוס וכשהגעתי אחרי מס´ חודשים לבדוק מדוע יש תקלות בוסת הוחלפה גם התושבת בדרגה השניה בראשי דבר שצריך להיות מטופל בטיפול השנתי התקופתי שעליו כבר גבו את התשלום. אם היו מטפלים כמו שצריך בוסת ולא מחפפים בעבודה אז היו מחליפים את כל מה שצריך בסכום המקורי של הטיפול התקופתי השנתי. יש לי גם וסתים של מארס - בדוגית זה לא קורה מה גם שהמחירים לטיפול תקופתי הם בדיוק חצי - מאוד מעניין !

Pini1

New member
MR22

הוסת של Mares MR22 מעולה. גם השירות והטיפול בדוגית מעולה.

למעלה