mio 168

ענבר29

New member
mio 168

שלום לכולם, אני חדשה פה בפורום בינתיים עוד לא מצטרפת רשמית כי עוד אין לי פוקט PC. יש לי אפשרות לרכוש mio 168 במחיר טוב ורציתי לדעת האם יש אפשרות כלשהי לחבר אותו לטלפון הסלולרי ולגלוש דרכו באינטרנט? או לחילופין במידה ויום אחד יהיה לי טלפון עם blue tooth האם אפשר להוסיף bt ל- mio ואם כן כמה זה אמור לעלות? או דרך אחרת שאני לא חושבת עליה? תודה!

mikeoreli

New member
כן, את יכולה

למיו 168 יש כניסה לכרטיסי הרחבה מסוג SDIO. לכן את תהי מסוגלת בעתיד להוסיף לו כרטיס לWIFI או BT בשביל תקשורת אלחוטית. לגבי עלות, המחירים שונים ומגוונים. ניתן לקנות כרטיסים בארה"ב ב50$ או יותר וגם בארץ במחירים יותר גבוהים. בכל מקרה אני רואה שיש הרבה תגובות טובות על המכשיר. השאלה שלי היא רק מה זה מחיר טוב? ולמה את צריכה את המכשיר? המכשיר מיועד לכאלו שמשתמשים בפוקט פיסי עבור ניווטים. אם את לא צריכה מכשיר גם לניווטים את יכולה לרכוש פוקט פיסי עם WIFI ועם BT אולי אף באותו מחיר.

ענבר29

New member
תודה על תשובתך, ועוד שאלה...

מה זה WIFI? סליחה על הבורות
לגבי המכשיר מבחינת השימושים שלו כפוקט בלי קשר לנושא הניווטים הבנתי שהוא גם מוצלח והתוספת של ה- GPS נראית לי נחמדה. האמת שהייתי שמחה לקנות קיוטק אבל זה כבר יקר מדי...

mikeoreli

New member
הסבר נוסף

המכשיר אכן נראה כמוצלח אך ניתן לקנות מכשירים בלי GPS אבל עם WIFI ועם BT באותו המחיר או אף פחות. למרות שעכשיו זה הזמן הכי פחות טוב לקנות פוקט פיסי, כי המכשירים החדישים אמורים לצאת אותותו (למעשה כבר התחילו לצאת עם הדל אקסים X30), לדעתי המכשיר הכי מתאים לך זה האייפק 2210 עם BT מובנה ויכולת להרחיב אותו עם כרטיסי הרחבה מסוג CF או SDIO. מה זה WIFI? WIFI זה למעשה רשת אלחוטית. במקום לחבר כבלים בין מחשבים או מכשירים, אפשר לשים בהם WIFI וכך להעביר בינהם מידע כמו קבצים, אינטרנט וכו... זהו תקן תקשורת שתופס תאוצה רבה בכל העולם שכן הוא זול להקמה ומאפשר ניידות רבה. על מנת שתהיה רשת WIFI צריך שיהיה Access Point או Hot Spot או בעברית, נקודה חמה. יש מספר נקודות חמות חופשיות בארץ וחלקן (הרשתות הציבוריות) מפורטות באתר www.pocketpcfreak.com. חוץ מזה ניתן גם להקים רשת כזו עצמאית בבית ובקלות. למעשה בחישוב כללי זה יותר זול ונוח מאשר לקרוא לטכנאי שיתחיל לקדוח ולהעביר כבלים בבית. בעיקרון BT ו WIFI הם טכנולוגיות זהות שמטרתן זהה - להוציא את הכבלים מהחיים שלנו. ההבדל מתבטא בכך שהBT יותר איטי וכן הוא לטווח של עד 10 מ' כאשר הWIFI הוא לטווחים של עשרות מטרים. אם את מסתובבת באזורים עירוניים יותר כמו מרכז ת"א. לדעתי עדיף לך WIFI שכן האזור לרוב מכוסה ברובו ע"י רשתות ציבוריות או כאלו שאיפשרו לגלוש דרכו (או שלא יודעים שהם מאפשרים זאת). הייתרון - זה לא עולה כסף.

mikeoreli

New member
דבר נוסף

זה טוב מאוד כשיש GPS. הבעיה היא שהתוכנות שמראות את המיקום על המפה כמו דסטינטור או נביגטור עולות כמה אלפי שקלים.

ענבר29

New member
תודה רבה על התשובות המפורטות

בטח יהיו לי עוד שאלות אחרי שאני אעכל את כל המידע.

למעלה