Mike Oldfield

amit7349369

New member
Mike Oldfield

באתר "מתקדם" נותנים מקום של כבוד לאלבום Tubular Bells (בעשיריית האלבומים הטובים ביותר של הפרוג) שמעתי את האלבום פעמיים ולא התלהבתי, ולצורך העינין את כל האלבומים האחרים שרשומים שם יש לי ואני מאוד אוהב

RedCherry

New member
אני לא חושה שהבנת נכון

הכוונה היא לא לאלבומים הטובים של הפרוג, מדובר באלבומי המפתח של הפרוג. רובם נחשבים "אלבומי מפתח" פשוט בגלל שהם הצליחו מאוד וחידשו משהו (גם אם קטן) ולכן גם השפיעו על שורה ארוכה של אומנים אחריהם. את טוביולר בלס לא שמעתי אבל אני יכול להגיד לך שני דברים: 1) 2 שמיעות בהרבה מקרים זה לא מספיק. תביא לו עוד כמה. 2) אני שמעתי את Ommadawn של אולדפילד, שהוא ממש אלבום יפה, אבל גם מאוד קליט. לפי מה שהבנתי הסגנון של 2 האלבומים הוא מאוד דומה, ולכן מאמין שעוד שמיעה אחת תספיק לך כדי להתחבר אליו ולאהוב אותו.

The West Star

New member
בתור מיני מעריץ של אולדפילד

אני יכול לספר לך, שהאלבום טיובלר בלס, הוא יפהיפה בעיניי, אך כמו שכתוב באתר של ברייטמן, סובל מחוסר איבוד כמו שצריך ויש בו מקום לשיפור. החידוש שלו הוא שימוש במגוון רחב של כלים, בסינפוניה אינסטרומנטלית כמעט לחלוטין עם כלים שבד"כ לא משמשים ליצירות כאלה. לגבי מה ששצ'רי כתב: אומאדון, הוא בעצם אלבום קצת קליט, שאיכשהו מזכיר קצת את מוזיקות הניו-אייג'. היא אומנם די קליטה, אך כן מעוררת מחשבה כמו פרוג אמיתי ו"מסורתי" ואכן, אומאדון, הוא בעיני אלבום הרבה יותר שלם ומעובד [ממש כמו שצריך] מטיובלר בלס, למרות שאת שניהם אהבתי ונהניתי מהם.

נסיון לענות

האלבום טיובלר בלז יכול להישמע היום, בשנות האלפיים, קצת מיושן ולא לגמרי ממוקד. זה נכון, אבל בזמן יציאתו (1973) הוא היה מהפכני והשפיע בצורה רצינית על אמנים רבים בכל העולם. הוא נמכר במליונים ונתן לאולדפילד את האפשרות לבסס את הקריירה שלו. תשמע גם את 'אומאדון', יצירה יותר מלוטשת, ואחר כך תנסה את Incantations.

למעלה