שם/כינוי? ניק המדליק
גיל כדמות בהארי פוטר? אבא של רון
כמה פעמים התיישבתם היום? רגע... מבין שזה לא משהו שאני יכול באמת לספור. אבל אני יכול לבדוק.
אוקי לפי צ'אטג'יפיטי בן אדם ממוצע מתיישב בין 15 ל30 פעמים ביום. זה נראה לי הרבה פחות. רק בזמן הארוחה המשפחתית עכשיו אני בטח התיישבתי איזה 15 פעמים. ומעבר לזה התיישבתי פעמיים במכונית, איזה עשר פעמים בעבודה ואיזה 15 פעמים בזמן שעברתי בין המחשב לטלוויזיה במהלך היום. אז נראה לי קרוב יותר ל50. אבל אני ממש לא יודע.
בכל מקרה בהחלט שאלה מקורית שאף פעם לא שאלתי את עצמי.
סדרות החודש: האחרונים מבינינו, You, אנדור, Hacks, דוקטור הו, רובורצח, האחיין שלי בנץ, סיפורה של שפחה, SNL, הנישואים הראשונים של ג'ורג'י ומנדי
סרטי החודש: ת'אנדרבולטס*
שירי החודש:
ישם יחסית: Franz Ferdinand - Take Me Out
חדש יחסית: Benson Boone - Sorry I'm Here For Someone Else
ספרי החודש: Recursion (צריך להחליף רשמים עם לונה באמת), Time Out (צריך להמליץ לעדי

כדי שאני אוכל להחליף איתה רשמים), When the World Tips Over (עדיין מוקדם מיד להחלפת רשמים)
דמויות החודש: Perfect Miles, קאסיאן אנדור, Murderbot, בנציפר, דברה ואנס, ג'ו גולדברג, גברת פלאד, ג'נין, אלי, בוב
דמות הכי אהובה בהארי פוטר? כנראה הרמיוני
דמות הכי שנואה בהארי פוטר? גילדרוי לוקהרט
שחקני החודש: בלה רמזי, פלורנס פיו, דייגו לונה וטום הולנד (הוא לא שיחק בשום דבר החודש אבל יש לו יום הולדת אז מגיע לו)
קראש החודש: בנסון בון
ציטוט חודשי: Executive dysfunction is literally like. I've had a random dollar on my floor for two weeks and I dont know when I'll fit it in my schedule to pick it up.
סיבה למסיבה: מחר יום חופש מהעבודה ולכן אני יכול לענות כאן עד שעה מאוחרת. (אבל גם יום הולדת של טום הולנד)
סיפור החודש: חזרתי לכאן אחרי שסיימתי למלא את כל השאר וכבר אחת בלילה ואומנם אין לי עבודה מחר אבל גם אין לי רעיונות לסיפור אמיתי או מומצא. נראה לי שבטוח דברים קרו החודש אבל אין לי מושג מה. אבל אולי בדיוק בשביל זה אלוהים יצר את הצ'אטג'יפיטי. אז אני אעתיק את זה לשם והנה אני מבקש שתיתן לי סיפור של בערך 100 מילים על משהו שקרה לי בחודש האחרון ומרגיש סביר אבל מרגש.
אוקי, קיבלתי משהו שלא ממש מתאים לי. אז שינתי הגדרות כמה פעמים, ביקשתי יותר מילים וקיבלתי בסוף משהו שאני אוהב יותר:
זה התחיל כשישבתי לבד על ספסל בגינה, בוהה באוויר וחושב על פרק מסוים בסדרה שאני כבר רואה בפעם השלישית — לא כי שכחתי מה קורה, אלא כי רציתי לבדוק אם משהו ישתנה. ואז מישהו התיישב לידי. גבוה, עם קפה ביד וכובע מצחייה שהיה קצת מגוחך, אבל איכשהו עבד לו.
הוא הסתכל עליי ושאל פתאום, כאילו המשכנו שיחה מהעבר: "גם אתה מרגיש שהעונה השנייה בעצם מתרחשת בחלום של אחת הדמויות המשניות?" לא ידעתי אם לצחוק או לענות ברצינות. עניתי ברצינות. דיברנו על דמויות, על תיאוריות, על פרקים שהרגישו כאילו מישהו חיבר אותם מתוך זיכרון עמום ולא תסריט.
באיזשהו שלב אמרתי שהלוואי שהחיים היו כתובים ככה — עם רמזים מוקדמים, מוזיקת רקע, והפסקה בסוף כל סצנה. הוא חייך ואמר, "יש מוזיקה עכשיו. אתה פשוט לא שומע אותה."
כשקמתי ללכת הוא שאל אם נחזור לאותו הספסל שבוע הבא, באותו יום, באותה שעה. לא עניתי. רק חייכתי. עכשיו אני תוהה — אם אחזור, הוא יהיה שם? ואם לא, אולי פשוט ייכנס שוב מתישהו בעלילה.
*אני לא יודע איפה אני עומד לגבי כמה זה טוב או רע שאנחנו כיום יכולים בכזאת קלות ליצור לעצמנו את הסיפורים שאנחנו רוצים לקרוא.
למה אתם מצפים בחודש יוני? יום הולדת (שלי של אחיינית ושל נכדן) ואני תמיד אוהב את חודש הגאווה.
לאיזה בית בהוגוורטס הייתם מתמיינים? אני האפלפאף לחלוטין
האם אתם משתמשים בבינה מלאכותית, איזו ולאיזה צרכים? אז היום, ולפני שראיתי את השאלה הזאת, השתמשתי בה כדי לבדוק כמה פעמים בממוצע מתיישבים במהלך היום. לפני כמה ימים השתמשתי בה כדי להמציא משפטי השראה שקשורים למחזור ובריאות נפש. לפעמים בשביל דברים שיעזרו בעבודה אם אני צריך לדבר על משהו. לפעמים כדי לגלות משהו שיהיה יותר נוח מאשר פשוט לגגל את המידע.
מתי תיגמר המלחמה לדעתכם? אז ככה זה... הולכת אותנו שולל עם דברים נחמדים וקלילים ואז הפלת עלינו את הפצצה הזאת. רגע. אני יכול גם את זה לשאול את הAI. אוקי, הוא מעריך שיוני 2027 וזה נראה לי מדכא, אבל גם לא יותר מידי מדכא. כלומר לפחות זאת הערכה שלפיה היא תסתיים. ואני באמת מאמין שהיא תסתיים באופן כלשהו. זה כמובן לא יהיה סיום שמסיים את המצב ורק סוג של עצירה עד הדבר הבא.
עם איזו דמות טלוויזיונית היית יוצא/ת למסע קניות באיקאה – ולמה דווקא איתה? כמובן שהפלאש. הוא יוכל למצוא הכל נורא מהר. אבל אם נלך על משהו לא על טבעי אז איאן גאלגר. וזה בעיקר בגלל שהוא הדבר הראשון שקפץ לי לראש כשניסיתי לחשוב על מישהו נורמלי לצאת איתו לקניות. לא נראה לי שהוא יתעכב יותר מידי ונראה לי שהוא יהיה פרקטי. עכשיו שאני חושב על זה זכור לי אותו קונה ריהוט או משהו כזה עם מיקי בעונה מאוחרת של שיימלס והוא היה יעיל.
איזו סדרה הייתם שמים בלופ אינסופי בתור שיטת עינוי לאויב? אני רוצה לומר אבודים... כי אבודים. אבל זה גם ארוך אז הלופ האינסופי לא ירגיש כל כך נוראי וגם בכל זאת יש רמות ודברים אז נראה לי שבצפיה חוזרת וחוזרת כל הזמן מגלים עוד דברים ומבינים עוד דברים. אולי עדיף משהו כמו ג'ואי, שלא היו הרבה פרקים. ובלי חברים זה בכלל מרגיש חסר טעם. אולי בכלל הכי טוב סדרת אנימציה לפעוטות. זה נראה לי הכי יטמטם את המוח עד שבירה.
סדרה או סרט שריגשו אתכם הרבה מעבר למה שציפיתם? אוי אני לא יודע זה כל כך כללי וראיתי כל כך הרבה דברים ועכשיו לא עולה לי עד כדי כך.
לגבי השנים האחרונות אני זוכר שהיה הפרק ההוא בעונה 1 של האחרונים מבינינו שריגש אותי ברמות ולחלוטין לא ציפיתי לזה מכזאת סדרה.
יקום של סדרה שהייתם שמחים לעבור לגור בו – ואיפה הייתם משתלבים שם? יקום הMCU (שהוא יקום של הרבה סדרות) שבו אני אהיה מוטאנט עם הכוח לגרום לספיידרמן להתאהב בי. לרוע המזל בתור הבן זוג של ספיידרמן אני בטח אסתבך בהמון מקרים שבהם אני כמעט אמות. או אפילו ממש אמות. אבל זה יהיה שווה את זה.
עוד אופציה היא שאני אהיה עובד סוציאלי שנשלח לתיכון בגיריונית על מנת לנסות לעזור לכל התלמידים שם שעברו טראומה.
אם הייתם הופכים ללוגו שמריח – מה היה הריח שמייצג אתכם? הריח של שוקולד
תארו את מצב הרוח שלכם כתחנת רכבת דמיונית. זאת תחנת רכבת באמצע ג'ונגל שמהווה תחנת מעבר בין הרבה קווים שונים ככה שאפילו שאף אחד לא כמעט לא מעוניין לרדת בג'ונגל, הרבה אנשים מחליפים שם רכבת. ויש שם פיצוציה וגלידריה ושירותים יוניסקס. הטעמים בגלידריה כוללים שוקולד, וניל, התחושה הזאת ששכחת משהו, התעלות רוחנית וגם בננה. בכל התחנה הקירות סגולים. כל עובדי התחנה הם עכבישים (חוץ מהשרת שהוא חיפושית פרת משה רבינו), והם ממש חוששים שהנוסעים ישימו לב לזה.
פריט במטבח שיש לכם אליו קשר רגשי מוגזם? יש לי במגירת סכום מספריים מטבחיים שהיו במטבח של ההורים שלי מאז שהייתי ילד קטן. אני לא זוכר מתי לקחתי אותם אלי אבל אני לא משתמש בהם אף פעם. גם לא כשאני צריך מספריים במטבח
רגע יומיומי שראוי לפסקול דרמטי – מה קורה בו ואיזה כלי נגינה מוביל או איזה שיר מלווה אותו? לא פסקול דרמטי, אלא יותר משהו מבדר כזה - השעה בערך בין ההתעוררות הראשונית שלי ועד שאני מצליח לגרור את עצמי לצחצוח שיניים. האמת שזה מתחבר לי בראש מאוד טוב למוזיקה בסרטון שהתכוונתי בכל מקרה לצרף כאן:
https://pantstomatch.tumblr.com%2Fpost%2F782900211323437056
איך היו קוראים לסדרת דוקו על חייכם, ומה נושא הפרק הראשון? "ניק המדליק - עלייתו ונפילתו של רגע על מה דיברנו?"
הפרק הראשון יעסוק בשנה שבה גרתי בהולנד בגיל 8. בהמשך יהיו פרקים שיחזרו אחורה לחיים שלי לפני כן, אבל מרגיש לי שזאת נקודת פתיחה חזקה טובה.
תמונה/סרטון/מתכון לבלינצ'ס שתרצו לחלוק עם הכיתה?
2 ביצים, 1 כוס חלב, 3/4 כוס קמח, כפית סוכר, קורט (האמל) מלח, מספיק חמאה כדי להדאיג. לערבב הכל ולשים במייבש על מצב כביסה עדינה. אם השוליים מזהיבים מעולה, אם הם מכסיפים הגזמת וזרוק לפח. אם רוצים יותר מתיקות מוסיפים גור כלב.
נ.ב. השאלון נכתב בחלקו ע"י AI (ג'יפי) והוא גם זה שבחר את האימוג'ים.
כל הכבוד. גם אני נעזרתי בAI בשביל חלק מהשאלות בשאלון האחרון שהעלתי.