תודה על החידוש רבי
עכשיו הכל ברור לי ... התנאים כתבו את המשנה, והאמוראים את הגמרא ... עכשיו יש לי כמה שאלות ידידי : 1) כאמור, במקור היום 600 משניות, לאן נעלמו ? ולאין נעלמו הפירושים של האמוראים עליהם ? רבי יהודה הנשיא לא ערך אותם מלכתחילה ? או שהם הושמדו ? ולאין נעלמו כל החמוריים הקבליים, והעמוקים. של שמות קודש, ושמות מפורשים. ודרך לברוא בעלי חיים, גולם, נשים, ובעיקרון כל דבר ... ומהו ההבדל בין תלמוד בבלי ובין תלמוד ירושלמי ? עכשיו הייתה לי הנחה משל עצמי, התנאים והאמוראים הביאו פירושים, שמסתכמים על פסוקים. דברים ממש מדהימים ! (עכשיו התחלתי ללמוד גמרא, אני כבר בדף 9 ברוך השם ! והחכמה שמה ממש מדהימה !) וכל פעם הם סומכים את דבריהם על פי פסוקים, למרות שלפעמים בפשט הפסוקים - אתה בכלל לא מבין את הקשר. ובטח שלא איך הם הגיעו לקשר מלכתחילה. מה שרמז, למרות שזה היה ברור, שהם ידעו את כל התורה, הנביאים, והכתובים, בעל פה ! מפני שעל כל מילה שהם דנו בה, הם הביאו לה מלא פסוקים שמתייחסים למילה, מה שאומר שלא רק ידעו בעל פה - אלא גם היו בקיעים. עכשיו מכל החכמה הזאת, הגעתי למסקנה , שהיו חייבים לפעול ברוח הקודש ! כי אם לא - אי אפשר להסתמך על דבריהם. כי אז אני גם יכול סתם לקחת פסוקים, ולמצוא קשר לפי "ראות עייני". אך עם זאת, יש לי שאלה, הגמרא לא נכתבה בזמן שבית המקדש נחרב ? ואז רוח הקודש נסתלקה מהעולם, והייתה רק בת קול. וגם הייתי מעוניין לדעת מה היו הזמנים של התנאים ושל האמוראים, ומי פירש את התורה לפני התנאים (או שאז עוד ידעו זאת בעל פה, ממשה רבינו שהוריד את התורה מהר סיני - וגם את הפירושים) ואם כבר מדברים, איך משה ב - 40 יום למד את כל התורה, ואת כל 70 פניה, ופירושיה ? אני מקווה שלא הטרדתי אותך עם כל השאלות. בתודה מראש ידידי ...