MFC SPLITTER

yair24

Member
MFC SPLITTER

שלום, אני מנסה לעשות בMFC תוך שימוש בSPLITTER חלון שמחולק ל2 בחלק התחתון אני רוצה לשים חלון מסוג טופס. ובעליון חלון VIEW רגיל (הVIEW המקורי שמגיע כשמייצרים פרוייקט MFC של SINGLE DOCUMENT) עשיתי דבר כזה: 1. יצרתי פרוייקט SINGEDOCUMENT וקראתי לו SPLITER. 2. הוספתי מחלקת MFC גזרתי אותה מCFORMVIEW וקראתי לה CSPLITERFORMVIEW 3. עברתי לRESOURCES, יצרתי DIALOG הלכתי לCLASSWIZARD הופיע התיבה הזאת שאומרת לי לקשר את הDIALOG למחלקה חדשה או מחלקה קיימת, לקחתי מחלקה קיימת ובחרתי את המחלקה שיצרתי. (כאן הוא נתן לי איזה הודעה שאומרת שהמחלקה לא נגזרת מVIEW או משהו כזה... לא התייחסתי וכאן כנראה הטעות שלי.) 4. הוספתי למחלקת הMAINFRAME פונקציה ONCREATECLIENT שם הכנסתי את הקוד הבא:
if(!m_splitter.CreateStatic(this,2,1)|| !m_splitter.CreateView(1,0,RUNTIME_CLASS(CSpliterFormView), CSize(0,0),pContext) || !m_splitter.CreateView(0,0,RUNTIME_CLASS(CSpliterView), CSize(0,500),pContext)) return FALSE; return TRUE;​
עכשיו כאני מריץ אני מקבל GPF. ברור שמשהו כאן עשיתי לא נכון. מישהו יודע איך עושים את זה נכון? יאיר

yair24

Member
עוד דברים ששכחתי לציין

הוספתי את כל הINCLUDES שצריך בשביל שהוא לא ייתן שגיאות. הוספתי משתנה פרטי שנקרא MSPLITER למחלקת ה-MAINFRAME. הפרוייקט עובד קומפילציה אבל מקבל GPF מיד.

gilad_no

New member
CodeProject

יש שם אזור שמוקדש לSPLITTERS. השתמשתי שם בדוגמאות כדי לעשות בדיוק את מה שתיארת. לא עבדתי עם MFC כבר המון זמן, אז אני לא יכול לעזור לך, אבל תבדוק שם - תמצא דוגמאות.

yair24

Member
תודה רבה!! אני אבדוק.

האמת שאני עכשיו בCODEGURU ויש שם TUTORIAL ממש טוב ל SPLITERS אבל אין שם על זה... מה שכן יש שם שאלה שמישהו שאל ולא קיבל עליה תשובה...
יאיר

yair24

Member
לא לא לא לא לא זה לא טוב...

מה שמצאתי לא טוב. אחרי שקראתי את כל המאמר, בסוף ראיתי שיש קובץ להורדה, הורדתי אותו וזה לא זה. יאיר

gilad_no

New member
גם בWTL ../images/Emo8.gif

לא יודע למה אנשים עדיין עובדים עם MFC ...

yair24

Member
יכול להיות שאני טועה??

יכול להיות שלא צריך לעשות מסמך מסוג SINGLE DOCUMENT אלא מסמך מסוג DILOG BASED? יאיר

yair24

Member
נו מישהו אולי יודע?

יש לי פרוייקט שהורדתי מUPLOAD.CO.IL הפרוייקט עובד ויש לי את הקוד שלו. ושם יש את המימוש למה שאני צריך. אני לא מבין איפה הטעות שלי.... זה מהדברים שאין להם דוגמא מדויקת בשום מקום.... חיפשתי בCODEGURU ובCODEPROJECT הכל שם דומה דומה אבל שונה. מישהו עשה דבר כזה ויכול לעזור? איפה הטעות שלי למה אני מקבל GPF ??? יאיר

למעלה