METHOTREXAT מטרוקסט

• פותח הנושא HI39
  • פורסם בתאריך

HI39

New member
METHOTREXAT מטרוקסט

לאחר ביקור אצל ראמטולוגית עקב דלקת פרדים ופרואזיס . ניתן לי מ- METHOTREXAT מטרוקסט במינון 2.5 מ"ג 3 כדורים יום בשבוע(לפעם בשבוע) ולמחרת לקחת חומצה פוליק אסיד. מי מכיר תרופות אלו?

מטוטרקסט

תעיין בפורום ושוחחנו כבר בהרחבה על הנושא- במינונים שאתה מקבל, מדובר בתרופה אנטי דלקתית וקיים סיכוי סביר לכך שהתרופה תעזור היא מחייבת לערוך מעקב על ספירת דם ותפקודי כבד מידי כמה שבועות עליך לדעת שזו תרופה בעלת פעילות איטית ורק בעוד כחודש ניתן יהיה לראות ניצני שיפור

HI39

New member
לקיחת אביטרן נגד כאב בכפות רגליים?

האם ניתן לקחת אביטרן נגד כאבים לפחות עד שהמטוטרקסט יתחיל להשפיע? האבחנה המדויקת שלי פסוריאזיס ארתרתיקס. בבדיקות דם: B12-163 ברזל -19 (כן19) מוגלובין 11.3 CRP-6.6 ESR-66 מבחינת הפוסריזס מופיע רק בקרקפת עם מלא קשקשים שדי דומה יותר לסבוראה לא משהו קשה במיוחד. אם אפשר להתיחס יותר בתשובה לכאבים בכפות רגליים שזה הפרנסה שלי (איש שיווק)שפשוט בלתי נסבלים. מה ההשפעה של B12 נמוך וברזל נמוך למחלה(אני לא מרגיש עיפות חריגה) ל-B12 אני מקבל זריקה פעם בשבוע למשך 4 שבועות. להעלאת הברזל בינתים אני לא מקבל כלום .משהו המליץ לי לעשות בדיקת מיעיים. תודה ושבוע טוב.

אורזיגל

New member
גם בעלי קיבל תרופה זו במינון כפול

משלך, כלומר, 6 כדורים (כ"א 2.5 מ"ג) ליום פעם בשבוע. בנוסף חומצה פולית כל יום. הוא נוטל את התרופה חודש ועדיין אין שיפור, הראומטולוג שלו אומר שצריך לחכות לפחות חודש וחצי. אנחנו מקווים שיעזור.

יangieי

New member
שאלה נוספת בהקשר לד"ר אלקיים

גם אני ככל הנראה סובל מדלקת פרקים פסוריאטית. באוקטובר 2005 פניתי לראומטולוג עקב כאבים ב- 3 אצבעות בכף יד שמאל (+מגבלה בהנעת אצבע מס' 3 באותה כף יד), כאב ונפיחות באצבע מס' 1 בכף יד ימין, כאב במפרק הלסת סמוך לאוזן ימין וכאב בכף רגל ימין. הראומטולוג המליץ להתחיל טיפול ב- METHOTREXAT במינון של 7.5 מ"ג אחת לשבוע + חומצה פולית במינון של 10 מ"ג (לא ביום שלוקחים את ה- METHOTREXAT). הוא הדגיש כי הטיפול ממושך ונקב בזמן של לפחות 6 שבועות עד להטבה. בהתאם להנחיות הראומטולוג, לאחר שבועיים עלה המינון של ה- METHOTREXAT ל10 מ"ג למשך חודש. לאחר 6 שבועות מתחילת הטיפול עלה המינון ל- 12.5 מ"ג למשך שבועיים נוספים. חודשיים לאחר תחילת הטיפול לא היתה הטבה כלשהי, אלא להפך - היתה החמרה משמעותית כשהכאבים מורגשים גם בשורש כף יד שמאל, גם במפרק הירך משמאל וגם בברך ימין. למגבלת ההנעה שהיתה באצבע מס' 3 בכף יד שמאל, נוספו גם אצבעות 1 ו- 5 באותה כף יד. בנוסף אציין שלא חל כל שיפור במצב הפסוריאזיס. שוב פניתי לראומטולוג ושאלתי האם יתכן שיש בעיה באבחנת המחלה - האם בגלל שאני סובל מפסוריאזיס וכאבים בפרקים משמעה שדלקת הפרקים היא פסוריאטית ? האם אין מצב שאין קשר בין המחלות ? (אבחון המחלה נעשה עפ"י התלונות שלי ועפ"י מצב הפסוריאזיס - לא בוצעה שום בדיקה מעבדתית או כל בדיקה אחרת). הראומטולוג המליץ על המשך הטיפול והפעם הוחלפו טבליות ה- METHOTREXAT בזריקות ABITREXATE במינון של 15 מ"ג אחת לשבוע למשך חודש ואח"כ הועלה המינון ל- 17.5 מ"ג למשך חודש נוסף כשהכוונה להעלות את המינון ל- 20 מ"ג. כיום אני אחרי הזריקה הראשונה של ה- 17.5 מ"ג - 13 שבועות מאז תחילת הטיפול ועדיין אין כל שיפור ואף מורגשת החמרה. שאלותי: מה דעתך ? האם יתכן שהאבחנה "דלקת פרקים פסוריאטית" שגויה ? האם יש מקום לבדיקות נוספות ? עד מתי להמשיך בטיפול המאכזב הזה ? מה האלטרנטיבות לטיפול ? האם שיפור במצב הפסוריאזיס יביא בהכרח לשיפור בכאבי הפרקים ? אשמח לקבל את התייחסותך.

למעלה