שאלה נוספת בהקשר לד"ר אלקיים
גם אני ככל הנראה סובל מדלקת פרקים פסוריאטית. באוקטובר 2005 פניתי לראומטולוג עקב כאבים ב- 3 אצבעות בכף יד שמאל (+מגבלה בהנעת אצבע מס' 3 באותה כף יד), כאב ונפיחות באצבע מס' 1 בכף יד ימין, כאב במפרק הלסת סמוך לאוזן ימין וכאב בכף רגל ימין. הראומטולוג המליץ להתחיל טיפול ב- METHOTREXAT במינון של 7.5 מ"ג אחת לשבוע + חומצה פולית במינון של 10 מ"ג (לא ביום שלוקחים את ה- METHOTREXAT). הוא הדגיש כי הטיפול ממושך ונקב בזמן של לפחות 6 שבועות עד להטבה. בהתאם להנחיות הראומטולוג, לאחר שבועיים עלה המינון של ה- METHOTREXAT ל10 מ"ג למשך חודש. לאחר 6 שבועות מתחילת הטיפול עלה המינון ל- 12.5 מ"ג למשך שבועיים נוספים. חודשיים לאחר תחילת הטיפול לא היתה הטבה כלשהי, אלא להפך - היתה החמרה משמעותית כשהכאבים מורגשים גם בשורש כף יד שמאל, גם במפרק הירך משמאל וגם בברך ימין. למגבלת ההנעה שהיתה באצבע מס' 3 בכף יד שמאל, נוספו גם אצבעות 1 ו- 5 באותה כף יד. בנוסף אציין שלא חל כל שיפור במצב הפסוריאזיס. שוב פניתי לראומטולוג ושאלתי האם יתכן שיש בעיה באבחנת המחלה - האם בגלל שאני סובל מפסוריאזיס וכאבים בפרקים משמעה שדלקת הפרקים היא פסוריאטית ? האם אין מצב שאין קשר בין המחלות ? (אבחון המחלה נעשה עפ"י התלונות שלי ועפ"י מצב הפסוריאזיס - לא בוצעה שום בדיקה מעבדתית או כל בדיקה אחרת). הראומטולוג המליץ על המשך הטיפול והפעם הוחלפו טבליות ה- METHOTREXAT בזריקות ABITREXATE במינון של 15 מ"ג אחת לשבוע למשך חודש ואח"כ הועלה המינון ל- 17.5 מ"ג למשך חודש נוסף כשהכוונה להעלות את המינון ל- 20 מ"ג. כיום אני אחרי הזריקה הראשונה של ה- 17.5 מ"ג - 13 שבועות מאז תחילת הטיפול ועדיין אין כל שיפור ואף מורגשת החמרה. שאלותי: מה דעתך ? האם יתכן שהאבחנה "דלקת פרקים פסוריאטית" שגויה ? האם יש מקום לבדיקות נוספות ? עד מתי להמשיך בטיפול המאכזב הזה ? מה האלטרנטיבות לטיפול ? האם שיפור במצב הפסוריאזיס יביא בהכרח לשיפור בכאבי הפרקים ? אשמח לקבל את התייחסותך.