METALLICA - RULES ????

Blood Countess

New member
METALLICA - RULES ????

בוקר - טוב עולם! אז ככה, באשר לסוגיייית מטאליקה.. יש לי כמה דברים להעביר בנושא. חשוב לציין שלא אני כתבתי את הנ``ל (הפעם זה הנזכר למטה:) הוא נכתב על ידי בנאדם (שם בדוי - lol - :) מפורם מטאל חביב אחר. (לא היה כתוב כל הזכויות שמורות.. אז כנראה שזה בסדר) 8-p אוקידוקי, הבה נתחיל! וסלחו לי רבותיי על חילול הקודש.. תקשיבו סיפור: היה הייתה להקת רוק שמאוד הצליחה בקרב ציבור גדול. מבקרים מכל העולם העריכו אותה והיא זכתה לשבחים והערצה בעולם הרוק כולו. החברים היו בשמיים והם היו להבטחה הגדולה של השנים הבאות. אך יום אחד השתלטה מחשבה רעה על חבריה והם החליטו להפוך את כור מחצבתם, הלקה, לתעשייה גדולה ומכוערת של מוצרים ושירי פופ, כדי להרוויח עוד כסף.ה הלהקה הפכה תוך זמן קצר ללהקת פופ לכל דבר, עם מסרים לא-מסרים ומילים קליטות עד מאוד, מה שהפך אותה למאוד פופולרית ומכניסה. פתאום, התחילו רוקרים ומבקרים בעלי טעם טוב לפקפק באמיתות כוונותיה של הלהקה. ציבור גדול של מעריצים לשעבר דרשו לממנה לחזור לדרך הישר, אך הכסף עיוור את חבריה והם המשיכו בדרכם המחורבנת וחסרת הערכים. וכך, חבריה חיים בעושר עד עצם היום הזה. ללהקה הזו קוראים מטאליקה. דוגמא קלאסית למה שכסף יכול לעשות לאנשים.. כאן מסתיים סיפורינו העצוב, הארוך והמייגע. קראו והפנימו! a-d-v-a :-()

Yoni16

New member
לא בדיוק...

את מטאליקה ניתן לחלק ל2 תקופות: לפני האלבום השחור ואחרי האלבום השחור האלבום השחור עצמו הוא מעין תקופת מעבר לפני האלבום השחור, מטאליקה עשו פשוט מוזיקה טובה. הם לא היו ממוסחרים והם הקליטו אלבומים בגלל שהם אהבו את המוזיקה והם אהבו להופיע מול אנשים. אחרי שהם הקליטו את ג`אסטיס, שהוא לא היה רווחי במיוחד באותם ימים, הם חשבו שאם הם ילכו יותר למיינסטרים(אדווה - לא פופ!! בחיים אבל בחיים לא פופ!). הם הקליטו את האלבום השחור, אלבום שהיה מצויין מבחינה מוזיקה ונגינה ופחות מבחינת ליריקה. מאז הם התחילו להתדרדר. הם לקחו הפסקה של איזה שנתיים ואז הלכו להקליט את לואד, שהיתה נפילה גדולה. הם התחילו להשתמש בכל מיני אלמנטים אלקטרוניים בשירים שלהם, הליריקה היתה עוד בסדר, אבל הנגינה נהיתה אפילו בלוז-רוק, בחלק מהשירים. רילואד היה טיפה יותר טוב מלואד, עם שירים יותר כבדים אבל עדין, שירים בלי מסרים ונגינה לא משהו. הם התחילו להופיע בשביל הכסף יותר ופחות כי הם אהבו את זה. גאראג` אינק. לא נחשב מי יודע מה לאלבום, כי זה הכל קאברים. S&M לדעתי הוא אחד הפרוייקטים הכושלים של עולם המוזיקה בשנים האחרונות. זה פשוט לא מסתדר לי. חו מ2-3 שירים, הכל בכלל לא התאים. איך אפשר להתאים את BATTERY לסימפוניה לעזעאזל? 2 השירים החדשים שלהם גם לא משהו, ודרך אגב, הם נכתבו במיוחד לS&M, ככה שלא ממש השקיעו בהם זמן או מחשבה. שני השירים האלה גרועים במיוחד ומזכירים לי את תקופת לואד. לכל מי שחושב במטאליקה יחזרו לסגנון הישן - תשכחו מזה. הם בני 40 עוד מעט, עם נשים וילדים והם ככל הנראה יתפרקו בשנה הקרובה - אם הם כבר לא התפרקו (ופשוט מסרבים להכיר בעובדה). זהו מקווה שהבנתם משהו מכל זה יום טוב

Distorted...

New member
לא מדוייק..

במאה אחוז... כלומר זה נכון שהם הידרדרו בצורה נפשעת, אבל אתם חייבים לקחת משהו אחד בחשבון: לחץ מצד חברות התקליטים. גם אם אנחנו מדברים על ענקי מכירות כמו מטאליקה, הם עדיין נתונים להשפעה מצד חב` התקליטים שיכניסו קצת יותר מיינסטרים, קצת יותר להיטים, שיגרמו לאלבומים שלהם להימכר. אין מה לעשות, שאתה בוחר ללכת בדרך הסלבריטאית, אתה חייב לוותר על חופש הביטוי שלך. שלא תבינו אותי לא נכון, אני שונא את ההחלטה הזאת, זו ההחלטה שהפילה אותם, אבל עובדה, האלבום השחור מכר כמות עותקים שלו תיאמן, ולא הרחק מאחוריו צועדים לואוד,רילואוד ו האס אמד אם. ניתן לכם עוד דוגמא, שאמורה להסתיים קצת אחרת, (עם הרבה מזל): ישנה להקה חביבה עליי מאוד מתחום הגות`/דום מטאל, moonspell שמה. אלבומי הדמו הראשונים היו בלאק לכל דבר, תחת השם Morbid God. לאחר החלטה על השם הנוכחי, הם הקליטו את WolfHeart- אלבום גותי משובה, ואחריו הגיח Irreligious האגדי. אבל לאחר שני האלבומים האלה יצא Sin/Pecado. האלבום הזה הוא אלבום מצוין, ומומלץ בחום. אבל הוא לא גותי. הכי הרבה שאני יכול לתת לו זה דום מיינסטרימי. אני עדיין אהבתי מאוד, ויש שם כמה פנינות מצויינות. אבל מה שיצא אחריו היה פשע לאנושות. אלבום מזוויע בשם ButterFly FX. גועל נפש אלקטרוני. ולמה? כי חברת התקליטים שלהם לחצה עליהם ללכת לכיוונים אחרים, ומכיוון שהם חתמו על חוזה ארוך טווח, לא הייתה להם ברירה. השמועות אומרות שהאלבום הבא של מונספל אמור להיות חזרה לשורשים, וכולי תקווה. רפיש.

ed547

New member
הבלאק אלבום היה

מן מעבר למטאליקה כי זה היה האלבום היחיד שלהם באותו זמן שידבר על החיים הפרטיים שלהם ולא היה אלבום מחאתי כמו קודמיו(justice וכל השאר..) סך הכל אלבום נחמד.. לא ידעתי שמונספל עשו הסווה לאלקטרוני אבל אני יכול להבין למה זה יכול להיות חרא(דוגמא-רדיוהד) בכל מקרה אני נהנה לשמוע את החומר הבלאק מלודי שלהם וגם היותר כבד..

deeper

New member
אני דווקא

אוהב את כלללללל מה שהם עשו. הכל מצויין. הם מוכשרים ועושים לי כיף על הנשמה - להקה מעולה. קחו בחשבון שלצאת מסטרים מסויים צריך הרבה אומץ והם עשו את זה וטוב. לא מסכים שכשללהקה הולך עם קטעים שמאפיינים אותה היא צריכה להמשיך תמיד באותו כיוון. בארה``ב במיוחד הלהקות גם אלה של המטאל כל כך מזכירות אחת את השניה וכל כך מהר אפשר לזהות את המוצא שלהן שמטאליקה גדולה רק בזכות זה שהיא באה מכיוון אחר. להקות גדולות מסוגלות להצליח בכל שינוי כיוון שלהן אפילו שזה מסחרי קצת - הדוגמא הקלאסית היא להבדיל : פינק פלויד - ראו איך זאת עברה למשהו אחר לגמרי ב the wall מה לדעתכם קרה שם ? זה לא פחות טוב.. לכן אני אוהב את מטאליקה ומאוד מקווה שהאנשים שם ישארו יחד ויביאו עוד כמה קטעים טובים.

epitaph

New member
דעתי כדעתך

החומר החדש שלהם טוב לדעתי כמו החומר הישן שלהם זה שזה נהיה יותר מינסטרים ומוכר זה משהו אחר...המוזיקה שהם עושים עדיין מאוד טובה.וכן אפילו אהבתי את מה שהם עשו עם הסימפוניה (ועכשיו אני בטוח שיהיה מי שיגיב על זה) ואת שתי השירים החדשים שהם ניגנו. -עדי-

Distorted...

New member
גם אני

הקטע עם הסימפוניה היה טוב. גם הביצוע, וגם התעוזה לעשות משהו כזה, והיום יש שירים שלהם שאני לא יכול לשמוע בלי היציאות של הסימפוניה, ONE לדוגמא. אבל בקשר לאלבומים האחרונים שלהם, לואוד ושות,: זה פשוט לא מטאל, ולא רק שזה לא מטאל, זה אפילו לא מטאליקה. הם לא שמרו על האופי שהיה להם כל השנים, וחבל. יוחזר ג`ייסון ניוסטד לאלתר! ויפה שעה אחת קודם! -רפיש-

למעלה