Metal Zone - דיגיטלי

Deviser

New member
Metal Zone - דיגיטלי ../images/Emo35.gif

חבר'ה, תגידו, המטאל זון של Boss הוא דיגיטלי או אנלוגי ? אם ה-OD-20 הוא דיגיטלי אז גם סתם מטאל זון פשוט הוא דיגיטלי ? אולי עדיף סתם מטאל זון אם הוא אנלוגי, לא ? מה הופך מכשיר(אפקט) לדיגיטלי ולמה אנלוגי יותר טוב ?

Hendrixon

New member
כמעט כל הפדאלים הישנים של בוס

הם אנלוגים, ואני משער שגם הטאל זון כזה. ה-OD-20 דיגיטאלי, הוא מדמה אפקטים עם טכנולוגיה שנקראת COSM. דיגיטאל זאת סוג של טכנולוגיה שהופכת כל דבר לערך מספרי, אם זה סאונד ואם זאת תמונה. בדיגיטאל אפשר לייצר העתק מושלם של מידע דיגיטאלי, באנלוג לא. למשל דיסק של אומן ישמע אותו הדבר אם נצרב על דיסק של TDK או SONY ושניהם ישמעו אותו הדבר כמו המקור. בשביל להבין בדיוק מה זה דיגיטאל, תצטרך ללמוד קצת אלקטרוניקה ומחשבים. בעיקרון, אם מופיע בפירוט של האפקט המילה "דיגיטאל", אז כנראה מאוד שהוא דיגיטאלי
בנוסף, אם בפירוט של האפקט רשום נתוני ה-A/D או ה-D/A, אז זה אומר שיש לו ממירים מדיגיטאל לאנלוג ולהפך. זה דבר שקיים רק במכשירים דיגיטאלים. דיגיטאל נותן הרבה יתרונות, אבל יש לו חיסרון אחד, הערכים שלו "סופיים". לעולם לא יהיה ניתן לתכנת או לייצר בדיגיטאל מעגל מושלם, הוא תמיד יהיה חיבור של נקודות ע"י קווים ישרים. כשאות אנלוגי נכנס לממיר ANALOG TO DIGITAL, נקבע ערך מסויים שמתאר אותו מספרית. במוצא האפקט מן הסתם יהיה ממיר DIGITAL TO ANALOG, שינסה לשחזר את האות האנלוגי מהמידע הדיגיטאלי שמגיע אליו. האות האנלוגי שישוחזר תמיד יהיה "בקירוב" לאות האנלוגי המקורי, אך לא אותו הדבר. בגדול? בהמרה מאלוגי לדיגיטאל ובחזרה, אנחנו פשוט מאבדים מידע
יש מקרים שזה כמעט לא מורגש, יש מקרים שזה ממש לא מורגש (אבל קיים), ויש מקרים שזה פשוט אסון. בין גיטרה לפראמפ לא מומלץ לשים אפקט דיגיטאלי
מה שכן, אם הגיטרה לא מי יודע מה, והמגבר סתם קופסת רעש זולה, אז תרגיש חופשי לשים בפדאל דיגיטאלי. תזכור שחוזק השרשרת לעולם תלוי בחוליה הכי חלשה

Deviser

New member
אז מה עדיף ../images/Emo35.gif

אולי כדאי לקנות Metal Zone בגלל שהוא אנלוגי ? או עדיף את ה-OD-20 ... עזור לי !!!
תודה מראש ... מחפש סאונד טוב ..

the philosopher

New member
אני לא בטוח שהמטאל זון אנאלוגי....

אמנם הוא אפקט בודד, אבל אני דיי משוכנע שהוא דיגיטלי... ואל תתפוס אותי במילה בכל אופן אני הייתי ממליץ על הOD-20... בעיקר בגלל שלל האופציות שיש בו, בין השאר כי המטאלזון נשמע יותר טוב שם (כך אמר ידידנו רפי-בעל המכשיר), וגם אם כסף הוא בעיה אז זאת תמורה יותר ראויה למחיר... בכל אופן תשמע את שתיהם על הציוד שלך (לפחות גיטרה שלך ומגבר דומה לשלך), ותחליט.

ב י ז ו

New member
OD-20 חיפשתי את זה באתר של בוס

ולא קיים שם דבר כזה. זה פדאל שכבר לא בייצור? או שהתכוונת ל-OS-2 או לOD-3?

Deviser

New member
גש ל-www.music123.com ו...

והקלד OD-20 בחיפוש למעלה בפינה השמאלית ... You'll see what i'm talking about Joe ...

Deviser

New member
עוד משהו ...../images/Emo163.gif

אם המטאל זון הוא אנלוגי אז זה אומר שהוא לא מדמה דיסטורשן אלא באמת דוחף את האות לעיוות כדאי ליצור את הסאונד ? ולמה לא להפוך הכל לדיגיטלי, מי צריך אנאלוגי בכלל, שהכל יהיה דיגיטאלי - גם הגיטרה ! Damn it ! i'm Pissed !

Hendrixon

New member
טוב, מעיון בכרטיס שלך הבנתי שאתה

מתעסק עם מחשבים, אז אולי ההסבר שלי היה קצת מיותר
לדעתי המטאל זון הוא אנלוגי ולא דיגיטאלי, כי רוברט קילי מבצע שידרוגים לפדאל הזה. אין (בעיקרון) מה לשדרג באפקט דיגיטאלי
יש שם כנראה דחיפה של טרנזיסטורים לקליפינג. את החלק השני של דבריך אשאיר לך לגלות לבד
זה בהחלט דורש ניסיון רב ובשלות מסויימת כנגן ומוסיקאי

למעלה