merida big 7 - 40 Vskarakoram 2 2012 מה עדיף?

prigal

New member
שניהם מצויינים

המרידה ברמה מעט פחות טובה מבחינת מכלולים אבל בכל מקרה לא תיפול באף אחד מהזוגות.

צא, תעשה עליהם סיבוב ואיפה שהחיוך יהיה הגדול ביותר - אלו האופניים בשבילך!

דני

steiff

New member
ההבדל העיקרי: גודל הגלגל

המרידה הם גלגל 27.5 וה-GT גלגל 29.
גלגל 29 מתגלגל קצת יותר בקלות על משטחים מאתגרים ומטפס קצת יותר טוב בעליות, אבל האופנים קצת יותר ארוכים ולכן קצת פחות נענים לך בפניות חדות וסינגלים צפופים.
מבחינת המכלולים האופניים ברמה דומה. ה-GT מאובזרים ברכיבים מדרגה קצת יותר גבוהה, אבל אני בספק אם תרגיש בהבדל.
גם הגיאומטריה של האופניים די דומה מבחינת זוויות. באופן כללי שני הזוגות הם בחירה ראויה ומה שנשאר לך לעשות זה לשבת על שניהם, לכוון את גובה מוט האוכף ולהחליט על איזה מהם אתה מרגיש נוח יותר. ייתכן שהגלגל הגדול של ה-GT ירגיש לך לא נוח. לא מעט רוכבים שהתרגלו ל-26 מתקשים להתרגל ל-29 והמעבר ל-27.5 קל להם יותר. אם אתה גבוה, אני מניח שתרגיש יותר בנוח עם הגלגל הגדול למרות שאין מניעה מרוכב נמוך לרכוב וליהנות מגלגל 29 כל עוד מידת האופניים נכונה עבורו.

prigal

New member
אופס....

פספסתי את גודל הגלגל....

בכל מקרה, הכי טוב לנסות ולבדוק

דני

steiff

New member
החיסרון הזה כבר כמעט ונמוג

יש היום מבחר גדול, וגם מלאי לא קטן בחנויות.
לפני שנה המצב אכן היה לא נעים...

steiff

New member
נו טוב...

בגלל זה ״כמעט״ ולא ״לגמרי״ נמחק.
אבל תכל׳ס אין בעיה למצוא צמיג לכל שימוש במידה 27.5, החל מ-XC מהיר, דרך צמיגי שבילים אגרסיביים וכלה בצמיגי DH דורסניים. יש מספיק סיבות טובות בעד ונגד הגלגל הזה, אבל אני לא בטוח שמחסור בצמיגים הוא בראש הרשימה.

steiff

New member
ראה ראיתי

אם אתה סופר צמיגים ברוחב 2.2 בתור XC (ומבחינת היצרנים הם מוגדרים ככאלה) אז לקונטיננטל, ורדשטין, WTB יש דגמי 27.5 שהם טיובלס. מעבר לזה, בעידן ערכות הטיובלס הפסקתי לבחון צמיגים לפי הגדרתם כ״טיובלס״. נדיר מאד שלא הצלחתי לאטום צמיג אפילו אם הוא לא מוגדר על ידי היצרן כטיובלס, וזה מגדיל את המבחר בהרבה.

nightjar

New member
אין לי בעיית אטימה עם צמיגים לא יעודיים

הבעייה היא חוזק דופן. לפחות אצל מקסיס צמיגי הטיובלס עמידים הרבה יותר מהרגילים בפני אבנים חדות. יש הרבה בסביבתי..

LeonardoDV

New member
יש קרוסמרק 27.5

Ardent race
Geax AKA
שוולבה רייסינג ראלף

בקיצור לא חסר

למעלה