MENIMM ? ????????

saarelad

New member
MENIMM ? ????????

התכוונתי להסבר קצת יותר מפורט , דגמים , חברות מחירים וכו´ אבל תודה !

menimm

New member
כן... זה אני :)

קודם כל.. עדיף היה להשאיר הכל בשירשור הקודם... ובתשובה לשאלה, הייתי רוכש סנפירים של MARES, ישנו דגם יחסית חדש, סנפירים אפורים עם תעלות שחורות ושני חורים בצדדים. סנפיר יעיל יעלה את ההנאה שלך מהצלילה ויעזור לך להתאמץ פחות הווה אומר, צריכת אוויר נמוכה יותר. לגבי מחיר, אין לי מושג. אני מעריך שמאות בודדות של שקלים הן סדר הגודל. דוגית הם היבואנים. www.dugit.co.il שם ניתן למצוא פרטים. חליפה קניתי של SEPA, יש להם חליפה קייצית מעולה, בסביבות ה- 400 שקלים אם כי אני זוכר מבצע באילת שבו היא נמכרה באיזור החצי מחיר..

akira

New member
אם כוונתך ל VOLO

עשיתי סקר בעניין, מכיוון שאני מתעתד לרכוש סנפירים בזמן הקרוב, והם נחשבים לפושרים - ביצועים טובים אבל באותו מחיר אפשר להשיג SPILT FIN הרבה יותר טוב, אמינות לא משהו בכלל, ויקר.. הייתי הולך על ה MARES AVANTI QUATTRO, שעולים בסביבות ה400 ש"ח -דניאל

menimm

New member
אני צולל עם ה- AVANTI QUATTRO

והם עושים לי יופי של עבודה... חשבתי שה- VOLO מחליפים את מה שיש לי.

ניב ד

New member
סנפירי וולו

א יודע איזה סקר בדיוק עשית אבל הוולו סנפירים מעולים. מה זה אמינות? זה לא וסת שיכול להיתקע, איזה אמינות אתה צריך מסנפיר ? היתרון שלהם שהם לא מאד ארוכים ומאד גמישים כך שמאד קל לצלול איתם גם למי שיש שרירי רגליים לא חזקים במיוחד. זה כמו לנסוע בהילוך חמישי כזה. מובן שיש פה מעט איבוד של עוצמה עקב כך, אבל זו פונקציה של הפעלת כוח. אני מאד ממליץ עליהם. הם מעולים גם בזרמים וגם אגב בטילוף על פני המים. המחיר הרשמי הוא 650 ש"ח שזה אכן יקר בלי הצדקה, אבל נותנים הנחה על המחיר הזה בדוגית או בחנויות באילת שמוכרות מארס. גם סנפירים חצויים כגון הטוין ג´ט של סקובה פרו עולים באיזור 800 ש"ח, אם כי יש להם דגם שנקרא טוין ספיד והוא נראה מוצלח מאד אם כי לא צללתי איתו עדיין.

ביקו

New member
למתלבטים, טוויןג´ט VS סנפיר סטנדרטי

ישנם הבדלים די מהותיים בין שני סוגי הסנפירים הללו: הטווין ג´ט של סקובה פרו שייך לקבוצת ה SPLIT FINS (סנפיר מפוצל) מאפיינים: התנועה קלה יותר והאנרגיה הדרושה להתקדמות מעטה יותר. פועל יוצא מכך הוא צריכת אויר נמוכה יותר (בתנאי צלילה רגילים). הם גם נוחים יותר לצוללים שבתנועת הסנפיר אצלם מפרק הברך משתתף במאמץ ולא רק התנועה הקלאסית של מפרק הירך בלבד, העדיפה בסנפיר הסטנדרטי. כמו כן, בהתקדמות מהירה ונמרצת עם ה SPLIT FIN נחסכים "נדנודי" הגוף מצד לצד האופיניים לעיתים לצולל הממהר. החסרונות הם שסנפיר מסוג זה לא נוח לתנועות אחרות במקומות צפופים כגון ספינה טרופה או לצלמים שזקוקים לתנועות סנפיר קטנות לתיקון ושינוי כוון וזווית. התקדמות בתנועות צפרדע אינן נוחות כ"כ עם ה SPLIT FIN, כמו כן פחות נוח לבצע איתם תנועות חדות ופניות. לעומת זאת הם נהדרים להקדמות רגועה בקו ישר. עם הסנפיר הסטנדרטי שלי (AVANTI QUATTRO) לעומת זאת, הרגשתי נוח יותר בצלילות בזרמים חזקים. נדרשת ממנו תנועה חזקה יותר, אך קשיותו גורמת לדחיפה יעילה יותר במצבים כאלה. גם השליטה במגוון תנועות סנפיר שונות-טובה יותר מאשר בטווין ג´ט. ה VOLO החדש יחסית לעומת זאת, מהווה פשרה טובה בין שני הסוגים (הבחנתי ביתרון קל ל QUATRO בזרמים) עקב מבנהו היחודי. יתרון נוסף שלו על פני ה QUATRO כפי שציינו כבר לפני הוא עצם היותו קומפקטי יותר. אבזם פתיחת הרצועה בשניהם מצויין. לסיכום, כל אחד צריך לבחור את הסנפיר המתאים לו לפי סגנון צלילתו וצרכיו. ביקו

akira

New member
אוקיי .... מה שאני מצאתי ברשת

ה VOLO הוא אכן סנפיר מעולה, אבל לא בטוח שהוא יותר טוב מה QUATTRO. אבל הוא הרבה יותר יקר. בקשר לבעיות אמינות, כן תתפלא, קיים כזה דבר. היו תלונות ברשת שאחרי כ-20, 30 צלילות התופסן שלו עושה בעיות/נקרע... תריץ חיפוש ברשת. בקשר ל SPLIT FIN, בד"כ הם די יקרים, אבל אם לא חלמתי ראיתי את ה SCUBAPRO TWIN SPEED ב 450 ש"ח בסיאם -הוא אמור להחליף את ה TWIN JET, אבל שוב לא ראיתי עדיין שום ביקורת עליו ברשת.... וה VOLO לא מחליף את ה QUATTRO, הוא התשובה של MARES ל SPLIT FIN. -דניאל

zolel

New member
אלעד ברוך הבא לפורום

כאן תוכל לקבל בעתיד המלצות על ציוד. אני ממליץ לך קודם לעשות קורס צלילה, ורק אחר כך להתחיל להתענין בסוגי ציוד (נכון שאמרת בפורום השני שעוד לא עשית קורס?). ועוד משהו קטן, הפורום הוא לא צ´ט. אתה לא תמיד תקבל תשובה מידית לשאלה שתשאל ותצטרך להמתין עד שתקבל תשובה. פתיחת הודעה חדשה האומרת "נו, מה עם התשובה לשאלתי" נחשבת לגסות רוח. גם לא פותחים שורה חדשה כל פעם שאתה רוצה להגיד משהו כי זה לא נימוסי. ממשיכים בשרשור כתגובה להודעות הקודמות באותו נושא. הסיבה שאני כותב את הדברים האלה היא שראיתי שעשית את זה גם בפורום השני. ברוך הבא.

menimm

New member
אם זה המצב...

עדיין, סנפירים, משקפת וחליפה יכולים לשמש גם לצלילה חופשית.. או סתם שנירקול. סתם להשלמה כללית. וחוצמזה.. "צולל" יש מצב לצלילות בסוכות ?

למעלה