Memelsdorff, Apelant ועוד...

Memelsdorff, Apelant ועוד...

שלום לכולם! מחקר משפחת הולנדר Hollaender ממשיך לספק הפתעות ושמות מעניינים. ספרו של פוזנר (שטרם נמצא בידיי) הוא אוצר בלום של מידע על משפחות יהודיות מן העיר Samter, וביניהן המשפחה הזו. Samter בחבל פוזן היא היום Szamotuly בפולין. להלן ציטוט מן הספר, ולאחריו - הסברים:
Siegfried Holländer var verheiratet mit Emma Memelsdorff, Tochter des Louis Memelsdorff un Frau Minna geb. Apelant (aus Deutsch-Krone)​
ובתרגום חופשי: אדון זיגפריד הולנדר נישא לאמה ממלסדורף, בתם של לואיס ממלסדורף ומינה לבית אפּלנט (מן העיר: Deutsch-Krone) זיגפריד הנ"ל הינו הסבא-רבא של הסבתא של ה -
, ואם כך הורי אשתו הם הסבים של הסבתא של הסבתא של ה -
. אם סופרים את ה -
, מקבלים ענף בן 8 דורות, וזהו הגובה המירבי בכל העץ שלי (יש עוד ענף בגובה כזה). הורי אשתו אמורים להיות ילידי 1830 לערך. העיר Deutsch-Krone היא היום Wałcz בפולין. אם כך, שאלותיי:
האם, על פי הבנתכם, רק משפחת Apelant היא מן העיר Deutsch-Krone, או שמא גם משפחת Memelsdorff?
האם מישהו שמע על משפחת Memelsdorff מחבל פוזן
לא איתרי עקבות למשפחה ב"היכל השמות" או ב - JGFF. פרטים בודדים מופיעים ב - FTJP, וכבר שלחתי שאילתות בנושא. מצאתי מאגר מענין של תלמידי בית הספר ב - Leszno, פולין, ובו מופיעים בני Memelsdorf ילידי Samter, וגם אחד בשם Louis, שעל פי שנת לימודיו שם, יכול להיות הנכד של לואיס הנ"ל. במדריך 144 לא מופיע כלל השם, אך יש לפחות משפחה אחת הנושאת אותו, ובתחילת השבוע אנסה ליצור עמם קשר.
כנ"ל לגבי משפחת Apelant
ארנון

bilen

New member
זה לא מטפטף... זה זורם!!

כשראיתי את העץ הקטן של הגברת, התפלאתי שהזנחת אותם. העץ היה נראה קטן בצורה לא סבירה... רק שבוע עבר מאז הצגת אותו כאן ותראה איזה התפתחויות
לי נראה שהוא מתכוון רק למשפחת אפלנט שמוצאה מ-ד-קרונה, לכן מציין את זה במפורש בהקשר לשם הספציפי הזה. הרי לגבי הולנדר מצאת את הכתוב בהקשר לעיר האחרת, לא ? אבל, מנסיוננו - לא מזיק לחפש הכל בכל המקומות. נ.ב. אתה חייב לי תשובה בעניין תעודות הנישואין של "הכלות האבודות". יש חדש ?

לגבי הכלות האבודות - אם את מתכוונת

לבנות Brumberg, הרי שהזמנתי שתי תעודות נישואין חצי-מתאימות: שמות פרטיים זהים, שם משפחה שונה מעט: Bromberg. ההבדל, אמנם, נראה זניח, אך בכל המסמכים האמריקאיים שנמצאו עד כה (רשימות נוסעים, מפקדים, רישומי התאזרחות) - היתה הקפדה יתרה על ה - u. בנוסף, לגבי אחד מן השמות - ידוע שהיתה גברת עם אותו שם פרטי ועם שם משפחה Bromberg, בנוסף ל - Brumberg שלי, אך החלטתי לנסות בכל זאת. את ההזמנה עשיתי דרך אתר Lineages.com, במחיר סמלי של 5$ לתעודה (כיוון שסיפקתי את מספר התעודה מתוך האינדקס), וכעת אני מחכה... ארנון

bilen

New member
יש מקום על הספסל על ידך? ../images/Emo3.gif

באתי לשבת לחכות לתעודה שהזמנתי. מעניין כמה זמן נצטרך לשבת...

talia olav

New member
../images/Emo45.gif יופי! ואם יש למשפחה

נציגות בלשנו - היא ליסה - מומלץ בחום לעיין בספר: Geschichte der Juden in Lissa /von Louis Lewin. הספר יצא ב-1904, ומתאר את יהדות חבל פוזנן בעלת קשר כלשהו לליסה. מומלץ! (קיים באונ' ת"א).

יעקב 1948

New member
ממלסדורף

ארנון, רק שתדע לך שבגללך אינני מתפנה לחקור את משפחתי שלי... ועכשיו אחרי דברי התוכחה אני מציע שתבדוק שוב ב"היכל השמות" תחת ממלסדורף ותמצא 2 כאשר האיות באחד מהם הוא mammelsdorf. תכנס ל SSDI תחת memelsdorff ו memelsdorf ולא תצא בידים ריקות.באליס איילנד לא מצאתי בינתיים. באינדקס שמות המשפחה בארגנטינה http://surnames.rutrin.com.ar/ גם כן מצאתי. שבת שלום. יעקב רוזן

bilen

New member
אל תאשים את ארנון... נראה כאילו אתה

מחפש לעסוק בכל משפחה בעולם - חוץ מזו שלך....
בעיניים חצי-עצומות קראתי אתמול את "ברננקה" - היה מאוד מעניין

יעקב 1948

New member
עוד ממלסדורף

מצאתי באתר בתי הקברות היהודיים בבואנוס איירס http://www.amia.org.ar/difuntos.asp כמו כן בחיפוש באתר ה CASTLE GARDEN שהקדים את אליס איילנד וכן באתר הנוסעים מהמבורג. יעקב רוזן

והנה עוד כמה...

הנה עוד אדם בשם Julius Mammeldorf, יליד 1839, (בנקאי עשיר
) בעל שורשים גרמניים. וגם J Mammelsdorf, אשר עזב את המבורג בשנת 1872, והוא בן 40 (יליד 1832), בדרכו לניו-יורק. והבחור שהגיע בשנת 1893 לניו-יורק דרך Castle Garden הוא M Mammelsdorf, והוא בן 36 (כלומר, יליד 1857). אני מנסה כעת לנסות ולאתר מעיד מ"היכל השמות" אשר קשור, אולי, לשני האנשים הנושאים מנעוריהם את השם Mammelsdorf. ארנון

ורק כדי לרכז כאן כל התוצאות

הקבורים מאתר AMIA הם: Memelsdorff Ida Jana Herzberg, משנת 1977; Memelsdorff De Cilly, משנת 1942. אשמח לשמוע מבעלי הנסיון עם AMIA - איזה פרטים ניתן לקבל מהם, ומהו ההליך לשם כך? ארנון

חוה3

Member
יופי של התקדמות../images/Emo45.gif

לגבי השם ממלסדורף, אולי כבר ידוע לך, Dorf בגרמנית פרושו כפר. בהצלחה רבה בהמשך!

כוכה

New member
וממל ע"ש עיר הנמל הגרמנית בליטא

הנקראת בפי המקומיים: קלייפדה. ביקרתי בה ומצאתי בה את בית "החלוץ". האופי והבנייה בה הוא גרמני ורבים בה מדברים גרמנית עד היום. היטלר סיפח אותה אל הרייך עוד לפני פרוץ המלחמה.

יעקב 1948

New member
ממלסדורף בגרמניה

כוכה, לא צריך להרחיק לליטא.ממלסדורף היא עיירה גרמנית לא רחוק מ BAMBERG שם גרו הקניגסבוכים שלי. http://www.memmelsdorf.de/ יעקב רוזן

יעקב 1948

New member
עוד memelsdorf מהמבורג

ארנון, תחפש memelsdorf באתר הבא ותוסיף עוד 3 נוסעים לעגלה http://linktoyourroots.hamburg.de/ltyr/Suchmaske/en/1,3825,,00.html יעקב רוזן

יעקב 1948

New member
ארווין מוריץ memelsdorf בניו יורק

עפ"י אתר הגיניאולוגיה האיטלקי של ניו יורק הלה יליד 1905 התאזרח ב 1940. יעקב רוזן

יעקב 1948

New member
MEMELSDORF(F באוסטרליה ודרא"פ

ארנון, גם שם תמצא.את הארכיון של קנדה עוד לא בדקתי. יעקב רוזן

הרשקו

New member
ממלסדורף

למיטב זכרוני, היתה מורה לאנגלית בבית ספר "במעלה" בחיפה בשנת 1950 בשם ממלסדורף (לא זכור שמה הפרטי)

למעלה