me and bobby mcferrin

rock231

New member
me and bobby mcferrin

מישהו כאן יודע במקרה אם בובי מקפרין מנגן באיזשהוא כלי נגינה?

Harleydude

New member
כלי הנגינה שיש לכולנו

מיתרי הקול. ואני אישית לא חושב שיש מישהו שמתקרב אליו בתחום הזה

nloval

New member
בובי הוא גאון.

לא צריך להוסיף יותר מזה . . . מי ששמע מבין - הוא פשוט שולט בסגנונות ברמה של גאונות (קלאסי ג'אז ולפעמים גם פופ) אני אוהבת את הבחור.

Harleydude

New member
בובי הוא תופעה

אני חושב שמה שהביא אותו לאן שהוא זה שיש לו גישה של נגן לקול שלו. יש לו שליטה ממש של מוזיקאי מקצועי שיודע בדיוק מה מתי איך כמה ואיפה. והוא מראה את זה בכך שהוא יכול לעשות כל כלי וכל סקשן בין אם זה ליווי או סולו והכל עם הקול שלו כשהוא מחקה כל כלי נגינה קיים. בהחלט ענק.

ofirshw

New member
אני בטוח שהוא מנגן גם במספר כלים

מרכזיים אותם הוא מחקה ע"י שימוש בקול. פסנתר בוודאות (יש לו חשיבה הרמונית יפה), וכנראה גם כלי נשיפה כלשהו (חצוצרה או משהו כזה) ובאס. אלו כלים שחייבים להתנסות בהם ע"מ להכיר את הניואנסים שלהם, ואת התחושה והשימוש שהם מקרינים; קשה לי להאמין שהוא מבצע חיקויי כלים בנאמנות כזאת (סאונד, פיל, סלנג) ללא נסיון אמיתי עליהם - ז"א מהאזנה בלבד. אבל אלו כולן ספקולציות; אין לי באמת מידע על כך.

rock231

New member
בדיוק!

זה בדיוק מה שאני חשבתי- זה לא נראה הגיוני שאדם בלי שום ניסיון בנגינה יגיע לכאלו רמות של ביצוע באמצעות הקול. וזו בדיוק הסיבה שבגללה העלתי את השאלה.

Harleydude

New member
חקרתי את הנושא

תמיד שמעתי שיש לו גישה של נגן לקול שלו ובעקבות הדיון החלטתי לבדוק את הנושא. הוא התחיל כילד כנגן קלרינט ועוד כשהיה בתיכון עבר לפסנתר. בתור פסנתרן אפילו היה לו הרכב שנשא את שמו והופיע לא מעט בארה''ב. רק בגיל 27 הוא החליט לקום מהפסנתר ולנסות את כשרונו כסולן, השאר כמובן היסטוריה. מה עוד מעניין זה שבובי מקפרין הוא גם מנצח תזמורות. כנראה זה גם האוזן המוזיקלית שלו שרגילה לשמוע בצורה היקפית כ''כ שעוזרת לו לשיר ככה תוך כדי שהוא מלווה את עצמו במגוון כלים ועושה הכל לבד. ובאמת נשמע כמו תזמורת של איש אחד. ד''א מסתבר שאביו היה זמר אופרה ושקולו של בובי מקפרין משתרע על 4 אוקטבות. (!) נקודה מאוד מעניינת באתר שלו www.bobbymcferrin.com יש אזור שאפשר "לעבד" שירים שלו בתוכנה ממש פשוטה ולראות איך הוא בנה אותם.. הנה לינק לדונט וורי בי הפי http://www.bobbymcferrin.com/dwbh_loader.html

Bavmorda

New member
הוא גם הופיע בארץ עם הפילהרמונית

ושידרו אותו פעמיים כבר בערוץ הראשון. אני חושבת שההופעה בארץ הייתה לפני כ 8-10 שנים... היה שם קטע מ-ד-ה-י-ם שהוא עשה עם צ'לן את אווה-מריה... להתעלף

למעלה