mdi - איטי מאד

eyalfein

New member
mdi - איטי מאד

שלום. אני מפתח אפליקצייה בעלת ממשק MDI ב VB.NET. עדכון הגרפיקה של ממשק ה MDI מאד איטי (יחסית), וכל זאת בפנטיום 4 3 ג'יגהרץ. האם זה אמור להיות כך או שיש שיטה להאיץ את רענון התצוגה של אפליקציה כזאת? האם יש הדרכה כלשהי שאתם ממליצים בנושא? ותודה מראש על כל טיפ...

itaym02

New member
וירוסים ושאר מרעין בישין חיפשת?

אני עושה עבודות דומות, וחייב לציין שלא נתקלתי בבעיית מהירות.

eyalfein

New member
כן, אבל...

אני חייב להודות שמדובר בתת חלונות שכל אחד מהם הוא למעשה מחלקה די כבדה, ולכן יצירה דינאמית של כמה כאלה מכבידה על המעבד. אבל, בעוד העומס לא ניכר בפעולתו הכללית של המחשב, התצוגה (של התוכנה הזאת בלבד) דווקא מתעדכנת די לאט. חשבתי שאולי יש טכניקה של שיפור איכות התצוגה (כמו offscreen draw, double buffering ב JAVA) שלא מופעלות בברירת מחדל.

eyalfein

New member
למרות ההיענות העצומה, פתרתי לבד :)

טיפ למתכנתים: אל תגדירו transparency key אלא אם כן אתם באמת הולכים להשתמש בו. (בשביל המחשב של העבודה שהוא 3 ג'יגה הרץ אבל כרטיס מסך 32 מגה זה היה יותר מידי גם בשביל אפליקציה חלונאית תמימה) אז הלכה הפנטזיה על חלונות חצי שקופים...אבל לפחות הכל עובד חלק :)

Zeliran

New member
.....

אתה מתכוון ל opacity, כן? בכל אופן... אף פעם לא משמ הבנתי בצורך של חלונות שקופים חלקית.. לא נוח לעבוד איתם וזה באמת סתם גוזל משאבים... הגג של השימוש שיצא לי להשתמש בהם הוא שיהיה סתם אפקט של "fade in" כשפתוחים חלונות.. וגם זה כשלעצמו די מיותר..

eyalfein

New member
אכן

הפרוייקט שלי הוא מעין שרת המריץ כל מיני תת תוכניות ולכן, בגלל עומס חלונות בטופס ה MDI, רציתי שהחלונות של המסופים (log, שגיאות) יהיו שקופים חלקית ויופיעו על גבי שאר החלונות. כמובן שמדובר במותרות שלא מצדיקות את בזבוז המשאבים. אך למרות זאת, אם יש שיטה להאיץ את העניין, אני אשמח לשמוע. (למרות שאני חושד שההאטה נובעת מהיות כרטיס המסך בעל זכרון של 32מ"ב חלש יחסית, אפילו אם המחשב עצמו חזק).

למעלה